PROSZĘ O POMOC - KRĘGOSŁUP

Witam serdecznie, poszukuję namiary na rehabilitanta/ fizjoterapeutę zajmującego się kręgosłupem. W wieku 26 lat, mam kręgosłup w opłakanym stanie, głównie przez prace fizyczną w polu. Dwa lata temu dodatkowo "wysiadł" mi lewy bark, ręka, lewa strona twarzy. Mam wielopoziomową dyskopatię, która jeszcze nie kwalifikuje się do operacji, mimo, że sztywnieją mi palce i mam zanik siły w mięśniach. Czucie w obrębie całej ręki jest zmienione, jest ciężka, jakby nie moja. Niedawno przeprowadziłam się do Gdańska, więc nie mam rozeznania wśród specjalistów. Bardzo proszę o jakiekolwiek namiary na terenie całego Trójmiasta.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz i gdzie będzie wygodniej - na Chełmie Gabinet Reforma, na Morenie Łukasz Plecha gabinety na Piecewskiej.

Od internisty na NFZ mozesz ubiegac sie o skierowanie na rehabilitacje. szybkie terminy na NFZ do poradni rehabilitacyjnej sa w Nowym porcie ul. Oliwska. Ale na same zabiegi czeka sie z pol roku. Jesli nie mozesz czekac to tylko prywatnie. krioterapia bardzo dobrze dziala na bark (sama mam problemy). na kregoslup tez sa rozne zabiegi, to juz lekarz okresli. Mialam stycznosc z roznymi rehabilitantami i szczerze malo jest dobrych. Same masaze nie wiele Ci pomoga. Najwazniejsze sa cwiczenia na kregoslup. wzmacnianie i rozluznianie ktore mozesz robic w domu. na poczatku bedzie ciezko z czasem wejdzie to w nawyk. w zeszylym roku wypadl mi dysk z kregoslupa, wiec wiem jak to wyglada. Jest duzo poradni rehabilitacyjnych w 3miescie. ja osobiscie chodzilam m.in do Revimedu w Oliwie, prywatnie, do NCM na NFZ, do Caritasu na Fromborskiej na NFZ, i prywatnie na masaze w roznych miejscach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rehabilitacje na NFZ to strata czasu i nerwów, przeszłam nie raz, niestety podejście pod pacjenta jest godne pożałowania, osobom z różnymi schorzeniami dają ten sam zestaw ćwiczeń, w ogóle nie pilnują poprawności wykonywania... Co do ćwiczeń już raz sobie o mało nie zaszkodziłam, więc wolę pomoc specjalisty.

Jeśli zmagasz się z bólem kręgosłupa, wiesz jak potrafi być to uciążliwe i nieznośne... to trudne i bardzo wymagające uczucie, które sprawia, że Twoja codzienność wygląda zupełnie inaczej. Postaw na leczenie poprzez fizjoterapię. Polecam w Gdyni https://technologiaciala.pl/ to miejsce gdzie pomogli wielu osobom. Na pewno poradzą sobie także z Twoimi dolegliwościami.

http://www.klinikatrojmiasto.pl/
https://www.facebook.com/klinikatrojmiasto

Inne tematy z forum

Nawroty trądziku różowatego na twarzy (3 odpowiedzi)

Hej, czy przy trądziku różowatym też macie takie nagłe nawroty? Miałam piękną remisję prawie dwa...

Dr Kijuć czy to dobry lekarz? (81 odpowiedzi)

Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów,...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...