Paliwo

Temat dostępny też na forum: Banino
W województwie pomorskim, kontrolerzy tylko na jednej stacji zanotowali paliwo niespełniające norm wymaganych w rozporządzeniu Ministra Gospodarki. Problem dotyczy stacji P.H.U. "Mirex" w Malborku, w której stwierdzono nieprawidłowy indeks lotności w benzynie. To dość dobry wynik, biorąc po uwagę, że w województwach śląskim i łódzkim aż na siedmiu stacjach paliwo było złej jakości.

W powiecie kartuskim skontrolowano benzynę na stacjach w Łapalicach, Żukowie oraz olej napędowy w Baninie. We wszystkich przypadkach wyniki badań były pozytywne. Jeśli chodzi zaś o LPG, to żadna ze stacji w naszym powiecie nie została zweryfikowana przez kontrolerów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Paliwo

Jest gdzieś wypisane, które stacje przeszły kontrole?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://uokik.gov.pl/kontrole_stacji_hurtowni_paliw.php#faq1640
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No prosze jaka piekna wiadomosc, choc obilo mi sie o uszy ze kontrolowali rowniez dystrybutory i spora czesc w polsce nie jest prawidlowo skalibrowana. Wiec jak nie na jakosci to na ilosci nas oszujuja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a teraz

Niektóre dystrybutory są celowo odpowiednio "skalibrowane" ,o czym jakiś czas temu pisałem o jednej stacji w Gdyni Cisowej,gdzie byłem świadkiem nieprawidłowego naliczania opłaty za zatankowane paliwo. Po zatankowaniu paliwa i odłożeniu pistoletu licznik opłaty automatycznie przeskakiwał bodajże o 5 czy o 10 gr. do przodu. Niby grosze ,ale niesmak pozostaje. Dlatego teraz zawsze tankuję kawałek dalej na GREEN-ie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To także

Co to za kontrola jak sprawdzają tylko wybrane paliwa. Jak już się fatygują zrobić kontrole to niech porządnie przetrzepią stację.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing dla firmy? (24 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad wzięciem w tym roku auta na firmę. I nie wiem jakie rozwiązanie wybrac:...

Wypożyczalnia samochodów - gdzie w Pruszczu? (6 odpowiedzi)

Czy jest w Pruszczu Gdańskim wypożyczalnia samochodów?

Jaki samochód kupić do 10 000zł ?? (85 odpowiedzi)

Kryteria: -kombi lub kombi van (dla 5 osób), -niskie koszty eksploatacji (paliwo itd.), -trasy...