Państwowe przedszkole

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Słuchajcie jest problem... Gdańsk z rejonizacji przyjmuje nasze dzieci w ostatniej kolejności, do Borkowa nawet nie chcą podań przyjmować, a w Lublewie mówią, że mają dość swoich dzieci więc nie ma sensu składać kart... nie każdego stać na prywatne przedszkole. Prawdopodobnie nasze dzieci przyjmują dopiero w Kolbudach...
Bliżej mamy do Lublewa ale mamy wozić dzieci aż 15 km dziennie w jedną stronę... zacznijcie wydzwaniać do wicewójta bo to on wprowadził taki chory podział w naszej gminie. Może uda nam się chociaż trochę wywalczyć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Państwowe przedszkole

hmm. mieszkając w gminie wiejskiej ciężko spodziewać się, że przedszkole będzie pod domem. A próba zapisania dziecka w innej gminie, w tym przypadku w Gdańsku jest raczej żartem ze strony ~mamy z Kowal. No ale może na Stogach będzie jakieś miejsce wolne, to w końcu tylko 20km przez miasto.

mama z Kowal my też mieszkamy w Kowalach a synek chodzi do państwowego przedszkola na morenie i zawożę go, bo mam pracę obok p-la. Nie mogłabyś zameldować dziecka u kogoś w Gdańsku np. u dziadków/cioci itp.?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamo z Kowal a skad ta informacja ze niechca w borkowie przyjmowac podan ja jutro ide zlozyc a mieszkam w Straszynie.bo juz mam zalamke myslalam ze jakies miejsca beda ...

Syn dostal sie do niepanstwowego Krzysia na Guderskiego, czesne 300 + 10,50 wyzywienie

wnuczkę zapisaliśmy do niepaństwowego delfinka na Jabłońskiego
czesne 375,-,wyżyw. 7,50/razem ok.500,-/ - po drodze do pracy
w centrum Gdańska

Przedszkole w Kolbudach też niechętnie przyjmuje dzieci z Kowal.
Po długich poszukiwaniach zapisałam córkę do przedszkola w Bąkowie. Córka jest zachwycona a i cena w miarę ok.

http://przedszkolebakowo.pl/

Mam ten sam problem z zapisaniem do zerówki niby reforma niby super a warunki przyjmowania do zerówki w okolicach kowal masakra niepełnosprawni wielodzoetni, samotne matk, zaświadczenia o zatrudnieniu, ba kopia podatku od nieruchomości borkowo czy faktycznie mieszkasz i i reszta boję się jak będzie z pierwszą klasą
POLITYKA PRORODZINNA