Parafia Koleczkowo

witam ;)
chciałam się zapytać jak wygląda kościół w Koleczkowie, jaki jest ksiądz? czy warto wziąść ślub tam???
Wesele planuję w maciejce lub bardo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: Parafia Koleczkowo

kościółek ładny, skromny zawsze zadbane wnętrze.
ksiądz sympatyczny i przychylny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

czyżby przychylny?;/ zgred jakiś hehe ^^
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ksiądz jeszcze dwa lata temu mówił ,że buduje kościół -zbierał kasę ......ale na pewno nie na KOŚCIÓŁ.
Koscioła nie MA I NIE BĘDZIE.....BO TERAZ CHCE BUDOWAC DLA SIEBIE DOM POTEM NA PEWNO KUPI SOBIE SAMOCHÓW ...
Co myslicie na ten temat?
Powinien pierwsze powstać dom dla księdza, a dopiero potem kościół czy na odwrót?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

oczywiście że PLEBANIA a nie jak nazwano DOM DLA KSIĘDZA. Potrzebne jest jakieś zaplecze, salki które właśnie będą znajdowały się na plebani czyli dom parafialny. A kościół owszem będzie, ale na to trzeba durzo durzo pieniędzy a obecna Kaplica póki co jest naprawde wystarczająca. Zwróćcie uwagę że nasza tymczasowa kaplica pełniąca role kościła jest większa powierzchniowo niż kościół w Chwaszczynie, Łebnie czy też w Czeczewie.
Pozdrawiam :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

atmosfera naprawdę miła. dziewczyny super grają i śpiewają :-) Tak trzymac!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uważam że na taką miejscowość jak Koleczkowo obecna kaplica jest wystarczająca i znakomicie spełnia swe zadania.Jeżeli komuś do modlitwy potrzebna jest wspanialsza i bogatsza oprawa to w okolicy nie brak zacnych świątyń.A w samym Koleczkowie znalazłoby się wiele pilniejszych potrzeb na które miejscowa społeczność mogłaby przeznaczyć swe datki skoro gmina opieszale realizuje nawet małe inwestycje zasłaniając się jak zwykle brakiem funduszy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ortografia się kłania . Nie "durzo" tylko "dużo"

Dużo!!! A nie durzo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawsze jest tak, że pierwsza powstaje plebania. Niedługo zamieszkam w Koleczkowie,parę razy miałam okazję być na mszy i złego słowa nie mogę powiedzieć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

bardzo fajny kościółek. zawsze normalna atmosfera sprzyjająca modlitwie i skupieniu, nie to co w kościołach i parafiach w sąsiedztwie.

Super kościół się szykuje :) duży i nowoczesny.

Idąc na msze do Koleczkowa, wie się, że jest się na mszy, nie to co w Kielnie czy Bojanie ;/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

w jakich godzinkach odbywa się msza? Niedługo będę mieszkać w Koleczkowie i fajnie byłoby wiedzieć:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W sąsiedztwie też jest nie jest żle.W Kielnie jest fajnie a w Bojanie już teraz też ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ciekawe czy w kilenie normalnie .... w Bojanie może i tak już ...

a w Koleczkowie normalnie

msze w niedziele są o 9.00 , 10.30 , 12.00

w tygodniu o 17.00
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

a co jest jest wg was fajnie w kosciele? kosciol to nie kino ani dyskoteka...

no właśnie !
a w Kilenie kościół ładny a msze to cyrk !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kasiu dlaczego uważasz,ze w Kielnie msze to cyrk?Pytam poważnie.Zawsze myślałam,ze przynajmniej nie jest nudno i coś się dzieje.Nie postrzegałam tego tak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

może i nie nudno... ale msza to liturgia która ma pewne reguły i ma swoją formę.... Ksiądz tam nadgminnie łamie te formy....

trzeba znać się na liturgice , a dla przeciętnych ludzi to napewno jakaś atrakcja więc właściwie i nie nudno...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Może i pewne reguły są łamane.Ja tego nie wiem bo tak jak piszesz, nie znam sie na tym,ale za to wiem ,że dla swoich parafian ksiądz jest swój człowiek.Dostępny w każdej chwili,u niego datki na wszelkie potrzeby są naprawdę"co łaska". Nigdy nie ma pretensji,ze za mało sie dało.Na pewno wszystkim w parafii nie dogodzi ale ogólnie nie jest źle.A msze nie raz są naprawde urozmaicone szczególnie te świąteczne.Sorry,ze sie tak rozpisałam,ale po prostu sama miałam okazje załatwiać rózne swoje sprawy w tej parafii i jestem bardzo zadowolona.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jasne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Bojanie powstał najpierw kościół a potem plebania, także chyba nie zawsze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

I tak samo w Koleczkowie anonimie xd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A bylas na pasterze ust orkiestra dęta i jest super od 3lat jestem zawsze

Czego się czepia ten co do Kościoła nie chodzi ? Parafianie, praktykujący, budują kościół i plebanie za swoje, więc niech się nie wcina. To za komuny najpierw budowali dom, do którego nie można dojechać, bo nie było drogi. Plebania to nie tylko mieszkanie dla księdza baranie. Kościół musi mieć zaplecze, bo inaczej będzie stał pusty jak dom bez dojazdu. Masz więcej kasy, to dawaj będzie i to i to.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

AloeDent Chwaszczyno (5 odpowiedzi)

Chciałabym ostrzec przed AloeDent w Chwaszczynie Jestem po wczorajszej przymusowej ekstrakcji...

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (41 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

Nielegalne przetwórstwo odpadow (3 odpowiedzi)

Jak to możliwe że na przeciwko orlenu przy samej obwodnicy prowadzone jest przetwórstwo odpadów...