Parking centrum handlowego nie dla pracowników

Opinie do artykułu: Parking centrum handlowego nie dla pracowników.

Zarządca centrum handlowego Riviera w Gdyni zabrania pracownikom sklepów korzystać z parkingu wewnątrz obiektu i odsyła ich na parking miejski. Powód: auta pracowników zajmują miejsca autom klientów, a to oni są najważniejsi. W innych centrach handlowych w Trójmieście jest z tym różnie.

Trójmiejskie centra handlowe to miejsca pracy tysięcy ludzi. Niektórzy z nich, szczególnie ci mieszkający poza Trójmiastem, dojeżdżają do pracy samochodami. I gdzieś muszą swoje auta zaparkować. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to chyba coś, czego niektórzy nie potrafią pojąć:

praca w sklepie polega na tym, że jest się dla klienta, nie odwrotnie. nawet, jeśli klient jest du***em. za to masz płacone, nie za np. pracę biurową. jest to praca ciężka, ale niewymagająca wysokich kwalifikacji, z wyjątkiem właśnie kontaktu z klientem. jeśli tego nie rozumiesz, podobnie jak pracy w godzinach pasujących klientowi (bo klient zwykle pracuje w tych godzinach, w których Ty byś chciał- zawsze bawią mni sklepy zamykające się o 16-17), to zapewne nie jest to po prostu praca dla Ciebie. i to jest chyba ok? pytanie, dlaczego wybrałeś ta pracę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

a Ty dla mnie. Napisałem wyraźnie

1. ludzie zgodzili się nie zajmować parkingu dla klientów
2. Łamią tę umowę
3. Gdzie tu widzisz odsyłanie na rower?

Masz zaburzenia kompulsywno-obsesyjne i powinieneś się leczyć.I każdy kto dał Ci plusa też.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 11

no i racja

parkingi są dla tych co za nie płacą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Parking pracowniczy

Przecież w rivierze jest parking pracowniczy na poziomie +1. Parkingi dla klientów znajdują się na poziomach 0, +2 i +3.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

No tak, przecież samochód pod wejściem do pracy to sprawa życia lub śmierci. tymsamym nakłanianie do spaceru/korzystania z komunikacji miejskiej (która już z nazwy kojarzy się z komuną) to ubekizacja, stalinowskie praktyki i Polska w ruinie. Przecież dziecko trzeba odwieźć do przedszkola, a z banina do Gdańskiego oddziału Little Umbrella (tam jest Pani Mariola, ona tak świetnie rozumie dzieci, nie to co w Gdyni), a potem na Starowiejską do Gdyni trzeba jakoś dojechać....
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale nie zajmują miejsca przez 12 godzin
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie rozumiem toku myślenia "Pana Dyrektora"

...przecież pracownik centrum handlowego, jest jednocześnie jego klientem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

Np. pod Placem Grunwaldzkim, albo koło Batorego.

Nie potrzebujecie oglądać samochodu przez 8 godzin z witryny sklepu i jednocześnie zamartwiać się o miejsca parkingowe dla mieszkańców i klientów.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak ci malo to zazynaj sie dalej i pracuj po 300godzin miesiecznie,bedziesz miec te luksusnwe 4tys,mnie 3tys na 2mies starczy normalnego zycia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

chyba troszkę przesadzają

skoro
"Parking w "Rivierze" mieści blisko 2,5 tys. samochodów"
a
"po kontroli na parkingu zidentyfikowano kilkadziesiąt pojazdów należących do pracowników"

to kilkadziesiąt to nie 200, a poza tym pracownicy też tam robią zakupy czyli są klientami
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

to sie dyrektorze przejedz autobusem

albo nieudaczniku nie szczekaj ze cie na auto nie stac!!!
zycze zeby pracownicy wogole olali ten riviero-syf i zobaczymy jak sobie zarzad z obsluga klienta poradzi.banda cw...i i tyle:P
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jesteśmy w Polsce czy gdzie?

Niedługo niemieccy, francuscy i inni właściciele będą mówić Polakom jak żyć. Pogonic z Polski te zagraniczne markety. Rzygać się chce od tych reklam w tv publicznej same reklamy leclerk Auchan Lidl Kaufland Rossmann i inne essesmany Santander. A gdzie polskie firmy? Dlaczego polska tv nie reklamuje polskich firm? Aha zapomniałem przecież media są w rękach opozycji antypolskie i niemieckich właścicieli.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

nigdy nie miałam tego problemu w rivierze. zawsze jest mnóstwo miejsc. jeśli parking jest darmowy dla klientów to powinien być darmowy dla wszystkich!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 32

a pracownicy

mają swoje pensje dzięki właścicielom, którzy wyłożyli swoją kasę (ryzykując kredyty itp) na biznes. i sądząc po wysokości płac dla ekspedientów, to właśnie oni są do zastąpienia, bo ciągle ktoś sie godzi na takie warunki/zarobki. tak, są ludzie, którzy się unoszą duma i rezygnują, ale zawsze ktoś sie na ich miejsce decyduje. co oznacza, ze stanowisko jest dobrze wycenione na dany rynek. dopiero jeśli nie można znaleźć żadnego jelenia, mozna zakładać, ze trzeba pensję/warunki zmienić. dla mnie to wydaje się oczywiste, ale mogę się mylić, nie znam się, mam wolny zawód.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Baran

No właśnie z tego tytułu walka. Pracownicy przyjadą i centrum zajęte
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie porównuj Gdańska do Gdyni, bo to przepaść

a zwłaszcza "kultury" tych parkingowych przy lotnisku :(( Gdynianie muszą jeszcze jakiś czas korzystać z wątpliwej jakości "obsługi", ponieważ zadenucjonowała jedna "słuszna partia" do KE i zablokowano Gdynię-Kosakowo, bojąc sie konkurencji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Toście sobie pokolędowali

Hehehe
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zarząd pensje ma dzięki pieniądzom klientów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9