Parking centrum handlowego nie dla pracowników

Opinie do artykułu: Parking centrum handlowego nie dla pracowników.

Zarządca centrum handlowego Riviera w Gdyni zabrania pracownikom sklepów korzystać z parkingu wewnątrz obiektu i odsyła ich na parking miejski. Powód: auta pracowników zajmują miejsca autom klientów, a to oni są najważniejsi. W innych centrach handlowych w Trójmieście jest z tym różnie.

Trójmiejskie centra handlowe to miejsca pracy tysięcy ludzi. Niektórzy z nich, szczególnie ci mieszkający poza Trójmiastem, dojeżdżają do pracy samochodami. I gdzieś muszą swoje auta zaparkować. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobra decyzja

komunikacją, rowerkiem to nie łaska, przyjeżdżacie 8 h odpękacie i do domku. Nie musicie w ciągu 8 h pracy działać jak kurier a więc jeździć do klientów i wracać do "bazy".
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 14

1500 pracowników to 3/5 parkingu

Przepustki? Bez jaj
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 13

Leniwy babsztyl z tej pracownicy

Tuz obok riviery jest olbrzymi i bezplatny parking miejski. Naprawde nie moze ruszyc swojego tlustego i leniwego tylka i przejsc te kilka metrow? A dyrekcja ch riviera niech soe lepiej wezmie za egzekwowanie przepisow dotyczacych parkowania na swoim parkingu. Ilosc idiotow parkujacych tam w sposob niedozwolony i utrudniajacy zycie innym jest ogromna.... Wyglada to tak, ze w pogoni za kasa derekcja ch przymyka oczy na klientow utrudniajacych zycie innym.... To jeden z powodow, dla ktorego staram omijac te dzungle... Balagan na parkingu wystawia fatalna opinie temu centrum..... Jade ze swoimi pieniedzmi tam gdzie jest porzadek i gdzie zarzadzajacy egzekwuje reguly.
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 15

co w tym dziwnego?

prowadzę dwoją firmę i wszędzie gdzie miałem biura zawsze stawiałem swój samochód gdzieś z tyłu, dalej, pod płotem, czasami wręcz za śmietnikiem - "Klient nasz Pan". Śmieszą mnie firmy gdzie przed wejściem stoją limuzyny prezesów, a obok wozidełka pracowników - wiele razy rezygnowałem z ich usług nie mogąc zaparkować czasami nawet około 1 km obok !!!

Ten Parking przy Rivierze jest zaraz obok. Jedyna różnica, że nie zadaszony.
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jest 2015 rok
Jakiś stary szrot to nie luksus... bo raczej astonami nie jeżdżą.
Poza tym w 3mieście samochód jest często jedynym sensownym rozwiązaniem, mam samochód, ale nie bawi mnie codzienna jazda wśród debili, ale nie mam za bardzo innego wyjścia.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 16

Jak narazie to na ich miejsce znajdą się zmiennicy bez samochodów.

Tak więc możesz sobie bojkotować i już dziś nie iść do pracy.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Propozycja

W d...ch się już poprzewracało, jesli jako klient nie będę miał gdzie zaparkować to sobie pojadę na miejski parking. "Korona z głowy mi nie spadnie". Nie utrudniajscie życia ludziom tylko szukajcie innych rozwiązań. Pełne oblozenie sklepu klientami nie jest przeciez non-stop, może jeśli jest tak jak zarząd pisze, że brakuje miejsc to dogadać się aby sprzedawcy parkowali na parkingu miejskim tylko w weekendy, bo wtedy jest największy ruch w "biznesie" Ruszyć głowy i szukać kompromisu i nie utrudniajmy sobie życia.
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 14

Prezesi centrow handlowych dzis mysla ze sa '' bogami '' chyba przez gabaryty centrow )

Kiedys w TV czy na YOutube'' byly pokazy szkolen chyba na zarzadzajacych centrami ..takie prawie religie ) --- skali i krzczeli - '' sukces , pieniadze , sukces , pieniadze , jestesmy najlepis , sukces , pieniadze '' .faktycznie w glowie sie moze wielu zakrecic jak w to uwierza )
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bo liczą się tylko peeleny!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie bardzo rozumiem problem pracowników. Jest duży ogólnodostępny parking między halą widowiskową a rivierą z którego mogą pracownicy korzystać, a dodatkowo riviera zrobila od tamtej strony przejście w środku centrum a pracownicy i tak robią problem?! Rozumiałabym ich niezadowolenie gdyby wogule im zabroniono parkować ale nie w tym przypadku, gdy mają parking po prostu kilka kroków dalej.
Jak pracowałam na lotnisku w Rębiechowie również nie mogłam parkować na parkingach najbliższych przy terminalu tylko dopiero na parkingu P5.
popieram tę opinię 77 nie zgadzam się z tą opinią 12

"Wiadomo że jako sprzedawca zarabiam niewiele"

A na samochód i jego utrzymanie stać z tego niewiele ?
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 30

wazne

Wiem ze nie wypali bo raczej większość jaj nr ma ale zbojkotować ten ku..sklep przed świętami tak żeby mozg ich zaczak myslec nie ma pracowników nie bedzie klientów
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 32

A co to obecnie 3 koła?
Zwłaszcza w Gdańsku...
No może jak mieszkasz z matką.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

"Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie"

Pracują tam to albo stosują się do panujących zasad albo zmieniają pracę.
Zapewne też powinni mieć taki samochód jak dyrektor.
I zawsze jest komunikacja miejska.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 107

Dziwny problem

Skoro i tu i tu parking jest bezpłatny, to w czym tkwi problem? I jedni i drudzy mogą na zewnątrz zaparkować. A jeśli nie, to wyznaczyć limit miejsc na pracowników, żeby mieć nad tym kontrolę i wydać jakieś przepustki czy coś. I tyle.
popieram tę opinię 106 nie zgadzam się z tą opinią 44

Po co pracować?

Już wkrótce będzie 500 zeta na dziecko.
Trzeba mieć z szóstkę i po kłopocie.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 18

Od granicy miejskiego parkingu do wejścia do Riviery jest może 20metrów. W czym problem? Jeżeli właściciel obiektu z góry założył, że parkingi dla klientów są darmowe (co przecież w zadaszonych obiektach nie jest regułą) to ma rację, że jest to dość duży koszt, który ponosi aby ściągnąć klientów. I tak samochodów jest tak dużo, że patrząc na liczbę wolnych miejsc na wyświetlaczach przed wjazdem człowiek często rezygnuje z wjazdu do tego centrum. Niech się zbiorą, wykupią jeden poziom i za niego płacą jak im to przeszkadza, Mi też pracodawca nie zapewnia miejsca parkingowego, które w dzisiejszych czasach nie ma się co oszukiwać - kosztuje (tym bardziej w parkingu podziemnym, za który ludzie płacą prywatnie często po kilkaset zł).
popieram tę opinię 218 nie zgadzam się z tą opinią 35

A może tak przyjechać komunikacją miejską?

Wkrótce wszystko będzie zakorkowane.
popieram tę opinię 102 nie zgadzam się z tą opinią 71

No i bardzo słusznie. Jak ktoś przyjeżdża na 9h to moze te paręset metrów przejść. W tym czasie miejsce w sklepie posłuży 5 klientom.
popieram tę opinię 122 nie zgadzam się z tą opinią 69