Parking centrum handlowego nie dla pracowników

Opinie do artykułu: Parking centrum handlowego nie dla pracowników.

Zarządca centrum handlowego Riviera w Gdyni zabrania pracownikom sklepów korzystać z parkingu wewnątrz obiektu i odsyła ich na parking miejski. Powód: auta pracowników zajmują miejsca autom klientów, a to oni są najważniejsi. W innych centrach handlowych w Trójmieście jest z tym różnie.

Trójmiejskie centra handlowe to miejsca pracy tysięcy ludzi. Niektórzy z nich, szczególnie ci mieszkający poza Trójmiastem, dojeżdżają do pracy samochodami. I gdzieś muszą swoje auta zaparkować. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może pracownicy mogliby używać jedynie najwyższej kondygnacji. Tam zazwyczaj i tak jest pusto
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie to twoje gadanie jest komunistyczne.
Ale może zatrudnią się tam osoby bez samochodów lub tacy którym nie przeszkadza parkowanie gdzieś dalej. Ja tam wolę pracować gdzieś gdzie mam do tego dobre warunki, łącznie z dogodnym miejscem do parkowania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie będę robił zakupów w rivierze

To jest skandal, że tak traktują tamtejszych pracowników!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

zwolnij się

będziesz z narzeczonym parkowac bez stresu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Po prostu ma bak dziurawy

A że głupia to leje codziennie do pełna a następnego dnia już rezerwa.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korposzczury

Władze centrów handlowych najlepiej widzieli by pracowników jako studentów na umowie śmieciowej dyspozycyjnych 7 dni w tygodniu za pensje poniżej jakichkolwiek standardów. Budując galerie trzeba wziąć pod uwagę strefę socjalną dla pracowników. Łatwo powiedzieć kup Pan se karnet na parking skoro zarabia się 4,5 czy 6 tys. Przeciętnego pracownika centrum handlowego na to nie stać co widać w okolicach Galerii Bałtyckiej
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dyskryminacja !!!

Pracowałam w kilku centrach handlowych i takich "problemów" jak robi ten pan dyrektor to w głowie się nie mieści !!! To sprzedawcy(sklepy) są dla klientów,więc pracownik galerii handlowej powinien być bardziej szanowany ,a jak widać liczy się tylko i wyłącznie kasa ,ile klientów odwiedzi centrum i najlepsza opinia, ale jak widać tak nie jest !!! Szanuj drugiego człowieka tak jak Ty byś chciał być szanowany !!! Nawet toalety dla personelu nie ma i w te zaludnione weekendy pracownicy muszą stać w kolejkach do toalety !!! Żenada !!!!
Właśnie a gdzie parkują współpracownicy pana dyrektora ???
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Skoro to tak blisko to zapraszam Panią do korzystania z tego parkingu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pracownicy nie mogą wchodzić tym korytarzem do pracy! Tylko specjalnym przejściem z monitoringiem na drugim końcu riviery
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kewinek jest sam w domu. Ale podobno niedługo wylatuje do Nowego Jorku.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

no fakt

Jak w Bałtyckiej robiła po 300tys w mc a tutaj progres w stosunku do zeszłego roku +5tys. Czyli łącznie 75tys/mc ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

tłok?

No nie wiem, może akurat miałem "szczęście" bo byłem z 10 razy w riwierze i za każdym razem zupełne pustki
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

niestety pracownicy maja wszystko gdzies, ale jak ich zwolnia (bo klienci nie bedą mogli sie dostać), to będą płakać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fak

Faktycznie niewypał :) moja zona byla kierowniczka w bałtyckie j a teraz jest w tej samej sieci w rivierze i w Gdyni sklep na plusie oraz progresja w porównaniu do zeszłego roku a w baltyckiej odwrotnie no ale wy wiecie lepiej zapewne :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

skonczy się na tym, że Riviera wprowadzi ograniczenia dla klientów

tak jak to ma miejsce w większości innych obiektów handlowych

bilet i np. pół godziny bezpłatne, a potem płatne

i kto na tym straci?

na 100% nie centrum (zarządca), bo ten pobiera stałą opłate za najem

ale straca SKLEPY i w efekcie zwolnia pracowników

to jest dokładnie ten sam problem jaki maja PISlamiści - chca się mścić/odgrywać na kims innym ale sami straca

jest to też okraslane jako postawa psa ogrodnika lub miłosiernego polskiego katolika
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2