Parking storczykowa 4-6

Chciałbym poruszyć sprawę parkingów za budynkiem. od jakiegoś czasu zaparkowanie pod własnym domem robi się dość uciążliwe, wszystkie miejsca są zajęte do tego pozastawianie są śmietniki i chodniki. Niestety na parkingu zalegają auta które, od dłuższego czasu stoją bezużytecznie i tylko i wyłącznie zajmują wolne miejsce parkingowe, do tego na nasz parking wjeżdżają mieszkańcy bloków sąsiednich oraz samochody ciężarowe, co powoduje że lokatorzy budynku 4-6 nie mają możliwości zaparkowania auta. Apeluje do mieszkańców storczykowej 4-6 o podjęcie wspólnymi siłami działania w celu rozwiązania tego problemu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Parking storczykowa 4-6

A spotkań Wspólnoty nie macie? Apelować sobie możecie, zacznijcie coś robić. Zobaczcie na parking przy 22 i 24, tam się coś dzieje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No 22 i 24 ma duży parking, ale parkowali tam wszyscy póki nie było szlabanu. TERAZ KONIEC DOBREGO :-) Pozdrawiam mądrych ludzi z tej wspólnoty.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niedawno zainwestowaliście w szlaban, dlaczego go nie używacie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kurde mieszkamy w 4 i ten parking był pustawy aż zrobili bezsensowny zakaz parkowania przed blokami. Teraz tam wszyscy parkują,duży osób sie wprowadziło i niestety chamstwo z Różanego i dalszych bloków Stor.parkuje tam i doszło do abstrakcyjnej sytuacji,że mieszkańcy 4 nie mają gdzie parkować!!!Teraz jeszcze lepsze codziennie są nowe auta (nowe w ")bo czesto to graty na GKA ,GST,GWE czy GKS i nie dość,że zajmuą miejsca faktycznym mieszkańcom to jeszcze stają na dwóch miejscach. Ludzie apelować do chamów kartki pod szybę itd. Burak nie dość,że stanie na miejscu faktycznych mieszkańców 4 i sześc to jeszcze stanie na dwóch miejscach. Dzis rekord pobiła stara 20 letnia T4 zielona brudna gość stanął na 2 miejscach tak,że nie było możliwości zaparkowania obok kolejny dureń Megane granatowy na GA też na 2 i większośc normalnych ludzi musiała manewrowć by stanąć na chodnikach koło garaży. reasumując dawaj szlaban i wypi.....tych z różanego niech u siebie szukają miejsca,a a tym co stoją na 2 miejscach koła poprzebijac!!Jeżeli taki cham nie ppotrafi dwa razy skorygowac by idealnie stanąć na 1 miejscu trzech takich asów i sześc miejsc zajętych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jest gość co szrotami jeżdzi z szóstki storczykowej.Wcześniej jakieś stare doblo później jakiś szrot osóbówka, a teraz stary zielony brudny t4. Klient notorycznie na dwóch miejscach staje czy jest dużo miejsc czy mało. Wiecznie brudny ten samochód i zajmujacy dwa miejsca,facet to klient z szóstki z jakiejś budowy wiecznie wracający, a parking wiecznie zasyfiony od niego dodatkowo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zielony rover to też jego auto. Stoi już z miesiąc nie ruszane.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę o poprawienie tematu. Parking dotyczy ul.Storczykowej 6 i 8. Blok nr 4 posiada osobny parking.

Tak? A jaki osobny parking posiada 4? na dachu maja parkować?

A czy od wejscia do bloku nie ma miejsc parkingowych?

przy wejściu do bloku?? w 4?? jest jeden wjazd na parking, od strony Storczykowa 4, przez szlaban. Są tam miejsca parkingowe dla 4, 6. Więc parking jest wspólny dla tych klatek. Nie wiem jak to jest rozwiązane z 8?? Bo zarządca twierdzi, że nie jest to parking 8. Ale mogą te miejsca wynajmować. Wsystko się wyjaśni kiedy będzie szlaban. Na spotkaniu wspólnoty najpierw mówiono że będą parkować tam tylko auta z 4 i 6 a później wpadli na pomysł że odpłatnie będą odnajmować 8 i tym z różanego Stoku.

Patrząc na rozkład miejsc parkingowych i ułożenia bloków oraz garaży, przynależy tak samo do bloków 4, 6 czy 8. Ktoś w tej wspólnocie bzdury opowiada o "odnajmowaniu". Albo źle coś usłyszałeś. Co do Różanego stoku, to oni posiadają swój parking, czysta głupota. Prawda jest taka, że niech ten szlaban uruchomią i zrobią porządek z trupami, które stoją i miejsce zajmują.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się. Tak powiedział mi Pan ze wspólnoty, nie wiem ile w tym prawdy. Też wydaje mi się że parking jest wspólny (4,,8) ale jest tu też dużo wynajmujących garaże z Różanego i "dalszej" Storczykowej. A trupy swoją drogą. Wczoraj, zwróciłam uwagę gościowi od starej t4 niebieskiej. Powiedział, że zaraz przestawi. Wróciłam po 2 godz, zajmował dalej 2 miejsca. Rano koło 7 wyjechał, a ja musiałam zaparkować na chodniku, przeszkadzając w wyjeździe innym.

Blok 4 i 6 są połączone ze sobą. Pewnie się pomyliłeś, że Storczykowa 2 to 4 ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Apelujemy więc do ludzi z Różanego Stoku to nie Wasz parking i nie stawiajcie tam aut, bo nie ma miejsc dla mieszkańców Storczykowej, których to parking. Tak jakby ktoś Wam do domu wchodził nie bądźcie bezczelni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wątpię aby mieszkańcy Rózanygo nr 1 tam parkowali, lecz na parkingu nr 1 parkują obecnie wszyscy z rózanego 3 ( chcą widzieć auta z okien oraz obecnie wszyscy którzy nie mogą parkować na Storczykowej. Jest masakra kompletna

Powinni porządnie ten problem rozwiązać. Pierwsza sprawa, ludzie którzy posiadają garaże niech w nich parkują swoje auta lub chociaż parkują przed nimi. Po co komuś garaż w takim razie ?
Głupotą jest wstawienie znaku zakazu zatrzymywania się na długości dwóch bloków. Reszta ulicy nie posiada zakazu. Ten kto wymyślił to, jakiś niemyślący człowiek, współczuje mu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale mieszka tam jakiś konkretny ORMO- wiec. Wczoraj ktoś postawił busa, zaraz była policja i mandat za szybą.

Jestem za tym, aby postawić te znaki do końca Storczykowej i na pewno będę namawiał mój Zarząd Storczykowej 22 i 24 żeby może spróbował podjąć jakąś inicjatywę w tym względzie i postawili znak do końca Storczykowej, bo mieszkańcy Stm orczykowa 22 i 24, mają problem z bezpiecznym wzjechaniem ye swojego parkingu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja dobrze rozumiem wiekszosc ze zakaz na poczatku storczykowej to BZDURA etc bo utrudnia zycie parkujacym ale zakaz na koncu storczykowej chcecie bo to ulatwia wyjazd z parkingu?

Wyjazd z parkingu spod storczykowej 8 to byla udreka i pewnie nigdy do postawienia zakazu by nie doszlo gdyby nie polglowki ktore parkowaly na samym wyjezdzie z parkingu nie potrafia zostawic ze 2-3 metry zapasu od "krzyzowki"

Sasiad tak zalatwil swoje auto bo nie dosc ze widocznosc drogi wyjezdzajac byla niemalze zerowa to ktos jeszcze zapomnial ze to nie droga szybkiego ruchu i wypadaloby jechac w miare wolno (chociazby ze wzgledu na biegajace dzieci)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...