Partactwo nic więcej
Witam, mam passata B5 pojechałem tam na napełnienie klimatyzacji ze względu na opinie powyżej i nigdy więcej tam nie pojadę. Zaczynając od początku Ci goście nie znają się kompletnie na klimatyzacji kupili sobie maszynkę do napełniania i robią kasę (....) ludzi. Po podłączeniu i odzyskaniu czynnika ich gówniany sprzęt pokazał 720 g (do passata wchodzi 600g) sprawdzili szczelność i wpuścili z powrotem tylko 700 g, jak można napełniając klimę wpuścić mniej niż było? Pomijam że 5 lat nic przy niej nie robiłem. klima po napełnieniu dalej słabo chłodziła więc pytam dlaczego? popatrzyli na ciśnienia na tym ich urządzeniu i powiedzieli, że ciśnienia mogą być choć szału nie ma i że kompresor musi się "rozruszać" . Później pojechałem jak się okazało do fachowca mówię co Ci partacze zrobili, on podłączył urządzenie odzyskał czynnik a tam 490 g (nic się w między czasie nie rozszczelniło) popatrzył na ciśnienie i powiedział że według niego sprężarka umiera. wymienił na regenerowaną plus inne rzeczy i działa aż miło. a za napełnienie sprawdzenie szczelności i inne bajery wziął 100 zł, a dakar 7 bierze 120 zł.