Pasożyty - gdzie zrobić badanie w Gdyni?

Temat dostępny też na forum: Zdrowie
Muszę zrobić badanie dziecku w kierunku pasożytów, lamblii. Dodam że prywatnie, ale chciałabym oddać próbki do jakiegoś dobrego laboratorium gdzie jest szansa na wykrycie tego paskudztwa. Co polecacie? Procner? Ceny mają wysokie (i Pani w rejestracji niemiła :)) ale wiadomo nie cena najważniejsza. Biorę pod uwagę też Diagnostykę, od razu zrobiłabym tam badanie na poziom wit. d za jednym zamachem bo Procner się nie podejmie, ale nie wiem jak tam z wiarygodnością.....wykryli gdzieś komuś coś?

Ps. to prawda że na obecność lamblii robi się tylko jedno badanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pasożyty - gdzie zrobić badanie w Gdyni?

generalnie pasożyty wykryć w badaniu bardzo ciężko, nie wiem jak z badaniem konkretnie na lamblie

niestety...ale próbować trzeba. Słyszałam że najlepiej zrobić badania w czasie pełni.

laboratorium felix warszawa, wysylka kurierem, w Gdyni slabo z wykrywalnoscia ;)

http://www.laboratoriumfelix.com/badania,s,1.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

droga Aniu-czy jak tam sie naprawde nazywasz, nie spamuj kazdego forum dotyczacego badan, linkiem do felixa. Nam lekarz badanie kalu na pasozyty czy lamblie zawsze kaze jechac do Procnera, a jest to dobry gastroenterolog dzieciecy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzięki `mama

Nie spamuje, akurat ja jestem starym uzytkownikiem ;) a felixa polecam tylko dlatego,bo sama wysylalam do nich probki. Mamy dzieci chorych na azs polecaly mi je, jako jedyne wiarygodne .... milego dnia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tez bym polecal Felixa. Maja procedure wysylki probek kurierem. A dzis kiedy pociag do Warszawy jedzie raptem 3 godziny, mozna zebrac probki w tygodniu, w sobote wczesnie rano wskoczyc do pociagu i zawiezc probki do felixa (pracuja w soboty ale krotko) a pozniej zrobic sobie weekend w stolicy, troche pozwiedzac, zrobic fajne zakupy itd. Trzeba tylko pamietac, ze na lamblie probki zbiera sie co drugi dzien, trzeba jesc duzo tlustych rzeczy w tym czasie, pobierac probki z roznych miejsc w kale i caly czas przechowywac probki w chlodnym miejscu - lodowka a na czas podrozy torba termiczna plus wklady do lodowek turystycznych wczesniej oczywiscie schlodzone.

Procner! wykryte i wyleczone.
ew. nasza alergolog podpowiadała oddanie próbki do laboratorium weterynaryjnego

ponawiam pytanie, gdzie polecacie zrobić badanie na pasozyty? Procner jeszcze dziala?

Polecam uck laboratorium mikrobiologiczne.

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.