Pawilony obok szkoły

Musze to napisac, bo chadzając do sklepu ciągle rzuca mi się w oczy zbyt wysoki beton nad drzwiami i witrynami. Mam wrażenie, że jest sporo za wysoki i wygląda to koszmarnie. Beton nad drzwiami jest niemal rowny calej kondygnacji. Panowie być może błędnie odczytali wymiary z projektu. Może ktoś powinien to skontrolować ? Pomijam już fakt czy to runie czy nie, ale jesli chodzi o estetyke jest wstrętne.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: Pawilony obok szkoły

naprawdę straszne też nie wiem jak to przeżyję
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 14

To nie beton tylko nadbudowa ze sklejki otynkowana :@! Ludzie nie macie jakiś innych problemów tylko takie bzdury tutaj wypisywać. ? smutne
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12

potwierdzam, sklejka :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Sklejka czy nie wygląda to okropnie. Strach pomysleć czym odużali się budowniczy że postawili taki drapak.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

"wysoki beton" jest po to aby zmieściły się reklamy :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

stary ja bym na twoim miejscu zgłosił to gdzieś wyżej :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kiedys było tak ładnie zielono jak się wjeżdżało na nasze osiedle, teraz wszędzie beton, i każdy budynek z innej parafii.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokladnie. Wszystko zaleja betonem. Ja juz myslalam, ze blok - tasiemiec na Azaliowej to przegiecie a teraz jeszcze te straszne pawilony.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i dziś widziałam, że wymalowali połowe tego paskudztwa na czerwono.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

no i mamy na dzielnicy juz rąbutne zolcie, pomarancze i czerwienie. istna kakofonia kolorow ;/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja się cieszę:)
Do Rossmana będzie blisko i do Peppco. A nie wszędzie autobusem: 15 minut pieszo na przystanek Karczemki, potem czekać aż coś łaskawie podjedzie, kolejne 15 minut w busie (Jasień)... albo i więcej 35 minut (Morena). Do centrum można zapomnieć, dzisiaj jechałam do Huciska 50 minut !!! ok godziny 10:00 (skandal).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

I co z tego jak do niczego to nie pasuje, z niczym się nie komponuje. Na każdym kawałku trawnika powciskane jakies budy-slumsy, tasiemce czy inne domy starców. Zeby to chciaż jakos wyglądało.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kama, możesz się przeprowadzić na Orunię, skoro nowe pawilony wyglądaj według Ciecie jak budy-slamsy:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

A wg ciebie jak ? Zrob sobie z nimi fotki i powysylaj rodzinie, znajomym. Poza tym sama się przeprowadź. Pierwsza tu byłam przed pawilonami.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

wydaje mi się że do sklepu idziemy po towar/produkt a nie po to aby pstrykać sobie selfie.. jeśli wizualizacja Karczemek z nowymi budynkami się nie podoba.. trudno - wydaje mi się że da się żyć z takim ciężarem..:). szczerze to nie widziałam jeszcze dzielnicy w której wszystkie budynki są idealnie skomponowane .. bez przesady.. myślę że uwag typu "ależ ten budynek jest paskudny" nikt nie potraktuje poważnie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Lepiej żebyśmy żyli jak za komuny. Wszystko szare i smętne,a do tego sklep tylko jeden albo w centrum miasta i jeszcze kilometrowe kolejki ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten post jest po prostu bez sensu. "Za wysoki beton nad drzwiami" - jaki to ma wogóle wpływa na osiedle? Wiele rzeczy można poprawić, ale to akurat jest inwestycja prywatna i nie widzę w niej nic szczególnie rażącego.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

a ja widzę i to bardzo rażącego bo kosztem zieleni i drzew (których na naszej dzielnicy jest jak na lekarstwo) budują kolejne sklepy....;/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Proponuję Pani kupić dużą działkę na osiedlu i posadzić drzewa. Chętnie będę chodził tam z moim psem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

moim psem czyli obsr*jparkiem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dochodzą nowe kolorki - pastelowa zieleń i błękit :D normalnie jak na Kurpiach u nas na osiedlu się zrobi :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mam nadzieje, ze szybko padną te delikatesy i rozbiorą tą budę. Myjnia też wciśnięta na 4 metrach kwadratowych, albo sie odrapie auto albo płot. Mam nadzieje, ze też padną.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

Akurat myjnia to jeden z lepszych pomysłów. W pobliżu nie ma żadnej, najbliższa jest na Jasieniu w pobliżu poczty. Myślę że miejsca jest wystarczająco.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

a jak postawią np. koło Netto stację benzynową to też się będziesz cieszyć? ;/ przecież takie rzeczy powodują napływ kolejnych samochodów na naszą dzielnicę, która i tak ostatnio pęka w szwach poprzez otwarcie szkoły.. ;/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

To może się wyprowadź na jakąś wiochę gdzie będzie jeden sklep i dużo zieleni. Jeszcze parę lat temu na Karczemkach nic nie było, sklep w garażu na Tymiankowej, Lewiatan i pizzeria, a do Auchan szło się dookoła. Teraz nasza dzielnica nareszcie się rozwija i mnie, matkę bez samochodu to cieszy. Przynajmniej nie muszę autobusem zasuwać, żeby zrobić jakieś zakupy.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mam nadzieję że nie do mnie z tą wiochą... :) ja nie jestem przeciwnikiem pawilonów czy myjni. Konkurencja tylko pomoże nam, mieszkańcom (obniżenie cen). Przykładem może być nasza apteka, która póki co konkurencji nie ma a ceny leków potrafią być kilkukrotnie większe niż w np. w Superpharm. Aczkolwiek inną sprawą jest forma tych pawilonów, bo wyglądają jak na razie na architektoniczne piekło...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dla mnie niech robią co chcą, tylko niech to jakoś wygląda i ma ręce i nogi. A tu nawciskane jakiś bud jak na pasie startowym na zaspie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Akurat jeśli chodzi o leki to nie ma o czym gadać bo mała apteka nigdy nie będzie miala cen takich jak duża sieciówka np. tak jak przytoczona Superpharm.

Kurczę moi drodzy sąsiedzi z dzielnicy, naprawdę jesteście za tym, aby naszą dzielnicę całą zabetonowali?

P.s. Pani Żabo to bardzo współczuję Pani dzieciom skoro zabiera je Pani na spacerki do sklepów - ja bym wolała iść na takowy do parku....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Na spacerki chodzę tam gdzie trzeba, a na zabieranie dziecka do sklepu chyba nie ma zakazu?? Czy może do życia wystarczy mi powietrze i woda w kranie. Co ma do rzeczy to, że robię zakupy. To chyba normalne. Pewnie, lepiej dwoma autobusami jechać na matarnię do rossmanna. Tam gdzie powstaje ten nowy kompleks to nic by innego nie zrobili bo teren był ogrodzony chyba, że pani Mieszkanka skakała sobie przez płot. Może szkoła to też był zły pomysł albo przychodnia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ludzie, wy jesteście naprawdę niespełna rozumu!
Czy jest coś co wam nie będzie przeszkadzało?

Kilka wątków temu było o braku sklepów, teraz takie powstają i wreszcie nie będzie trzeba jeździć do sklepów których w naszej dzielnicy dotąd nie było - ale oczywiście macie z tym problem.

Rozpętaliście absurdalną burzę na temat zmiany trasy autobusów, teraz jakimś "sukcesem" się chwalicie, że udało się przywrócić 167 do centrum - ale powiem wam do czego doprowadziliście - do tego że teraz znowu zamiast 7.5 minuty czekać pomiędzy autobusami będziemy musieli znowu 15 min czekać. A było już naprawdę dobrze, bo jak ktoś się spóźnił na jeden autobus to zdążył na następny (szczególnie kłopotliwe dla podróżujących 167, ze wzgl. na korki w godzinach szczytu). A prawdziwego problemu, jakim jest brak połączenia z koleją metropolitarna (przemilczę autobus 164 - bo to jakaś parodia), to nikt nie dostrzega.

Teraz brakuje wam zieleni, a jak zrobią park przy Azaliowej z projektu obywatelskiego, to mogę w tym momencie się założyć, że rozpętacie dwie kolejne wojenki: pierwszą, że zamiast parku przydałby się parking (o ironio na temat betonowania dzielnicy); i drugą, że po parku tylko z psami chodzą i jest cały obsr*ny - a tak będzie i trzeba się z tym po prostu liczyć :)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 9

bo cokolwiek się nie zrobi zawsze dla kogoś coś będzie nie tak :) ja już się tutaj nie wypowiadam, bo mi po prostu.. szkoda na to czasu :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dodam jeszcze tylko ostatnią opinię na ten temat.

Mnie denerwuje to, że żeby pójść na porządny spacer z dzieckiem muszę właśnie wziąść do samochodu i pojechać na inną dzielnicę bo u nas na dzielnicy nie uświadczy się ani ławek dla spacerowiczów, ani drzew (bo wszystkie są namiętnie wycinane!) ani innej formy zieleni! Widzę ostatnio na dzielnicy same ciężkie sprzęty, zabetonowywanie ostatnich miejsc gdzie można odetchnać w miare świeżym powietrzem! Nie jarają mnie te wszystkie samochody, które po wybudowaniu np.szkoły zapierdzialają (bo inaczej tego nazwać nie można) wogóle nie zwracając uwagi na ograniczenia prędkośći (pff a te hopki co porobili - śmiechu warte!) - no i rodziców zastawiających chodniki i uniemożliwiających normalny przejazd przez dzienicę w godzinach porannych i popołudniowych. Zamiast stawiać kolejne sklepy (mamy naprawdę już duży wybór sklepów - kosmetyków nie sprzedaje tylko rosmann ale również biedronka czy netto - tak blisko nas!) - powalczylibyśmy wszyscy np. o przejścia dla pieszych czy właśnie o tereny rekreacyjne dla mieszkańców dzielnicy ;/

p.s. w planach szkoły na miejscu nowobudowanych pawilonów były drzewa i ławki. szybko się te plany miastu zmieniły...;/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

No rzeczywiście sklepów mamy tyle, że szok. A kosmetyki w netto pierwsza klasa :D Nie mówiąc już o lekach w aptece przy przychodni - asortymentem powalają wszystkie apteki na łopatki.

PS. Buduje się dla ogółu społeczeństwa a nie dla jednej kobietki z wózkiem która koniecznie musi posiedzieć sobie na Karczemkach i powdychać świeży powiew aksamitnego powietrza z kierunku Szadółek :D

Ale tekst o kosmetykach z netto i biedry to mnie rozwalił - brawo za poczucie humoru - no bo chyba to nie było na poważnie... ^^

Aaaa i te pędzące bolidy F1 na naszych ulicach - szok - codziennie dochodzi do potrąceń :P Myślę że powinniście zaprosić ponownie Fakt i zaapelować o fotoradary
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Każdy ma swoje racje i zdanie.

Ja się już z tą dyskusją żegnam i życzę miłego wylewania na siebie nawzajem pomyj!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Serdecznie życzę, aby tym razem było to skuteczne pożegnanie się z tą dyskusją :) W końcu do trzech razy sztuka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak macie jakieś pomyje to na te pawilony wylejcie proszę.

Panie Boss, "prawdziwego problemu" ( ;) ) z brakiem dojazdu do stacji PKM nikt nie dostrzega, bo najwidoczniej to jest prawdziwy problem tylko dla Pana. Dojazd do PKM oplaca sie tylko jesli ktos pracuje niedaleko stacji. Dla innych oznacza to dalsza podroz, czyli kolejna ! przesiadkę. Ludzie preferuja bezposredni dojazd, nawet kosztem rzadszego kursowania pojazdow. Doskonale widac to bylo na przykladzie walki o bezposredni autobus do Centrum. Narzeka Pan na to, ze ludzie wywalczyli cofniecie "genialnych" zmian Ztm, ale nie zauwazyl Pan, ze czestsze kursowanie autobusow wcale nie rozwiazalo problemu przeladowanej i niebezpiecznej petli Siedlce.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja dostrzegam problem PKMki. Dojazd do biurowców w Oliwie jak i samego wrzeszcza bez porównania lepszy. zamiast 1,5h i 2 przesiadek - ok 50 min z dojściem do przystanku na kiełpinku. Tylko idzie zima i 20minutowe spacerki w jedną stronę nie będą przyjemnością. Nowy autobus który jedzie prawie godzinę do dworca we wrzeszczu to żadne rozwiązanie. Nikt nie chce tracić ponad 2,5 godziny dziennie na dojazdy. Czekam na dobre połączenie do PKM! 10 minutowy dojazd byłby ok. Proponuję zająć się poważnymi tematami.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

100% poparcia
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja pracuje we Wrzeszczu i dojazd PKM jest dla mnie zupełnie niedogodny. Ze stacji PKM dalej musze dojechac. Nie chce dojazdu z dwoma przesiadkami (autobus- PKM, potem PKM- tramwaj) na dodatek drożej. Moze dojazd trwalby chwile (max 10 minut) krocej, ale z dojsciem i oczekiwaniem na przesiadke to mi sie nie oplaca, wole jeździć 168. Uwazam, ze walka o przywrocenie autobusu do Centrum byla priorytetem. Wystarczy porownac zainteresowanie.
Zainteresowanie dojazdem do PKM jest niewielkie, zadnych akcji zrzeszankia ludzi itp. wiec albo beneficjentow jest niewielu, albo beneficjentom az tak bardzo nie zalezy. Swoja droga czy ktos wie co ze 161? Mial jechac do PKM Matarnia przez nasze osiedle, a jedzie do Jasienia z Dworca.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Chyba nie ten temat... w innym wątku (odnośnie autobusów) jest poruszana sprawa dojazdu do PKM i najnowsze informacje na ten temat. Poza tym fakt, że nikt nie robi akcji, pikników na przystankach itp to nie znaczy że nie ma sporej grupy zainteresowanych. Mnie na przykład wogóle nie interesuje dojazd do centrum a popierałem akcję, podpisywałem petycje dla dobra osiedla. Niektórych najwyraźniej interesuje dobro własne nie ogółu... Nie wiem o której jeździsz i jak podróżujesz, ale chyba do tej pory latałeś helikopterem w godzinach szczytu do wrzeszcza. Moja żona wcześniej musiała jechać 168+157 w korkach potem skm albo tramwaj lub 168 przez centrum. 1,5h do pracy! Teraz dojeżdża w 50 min ze spacerem i przesiadką w tram na strzyża. Różnica duża!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wysiadam na Krętej we Wrzeszczu. Mój dojazd zamyka się w godzinie w godzinach szczytu jadąc 168. Po co te złośliwości o helikopterze? Gdyby była jakaś akcja nt. PKM to by miała moje poparcie, ale żadnej akcji nie ma...To, że mi nie zależy nie znaczy, że mam komuś nie pomóc. Mój pierwszy post skierowany była do Bossa, jako kontra do jego chamskiej wypowiedzi o "głupiej" akcji autobusu do Centrum, a nie rozwiązaniu "prawdziwego problemu" braku dojazdu do PKM. Tyle, dorabianie motywu egoizmu, patrzenia na własne dobro proszę sobie darować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

... Ale żeby jedne budynek miał trzy różne kolory fasady głównej ?!
Rozumiem że obiekt ma przede wszystkim służyć użyteczności - tu handlowi ... NO ALE jakoś powinno to też wyglądać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Obsmarkali tym co mieli.

Zdecydowanie się zgadzam. Nie dojeżdża 167 i 168, a 164 porażka - na przystanku pkm wysiada 1-2 osoby maks. A z Karczemek i Kiełpina Górnego do PKM bez przesiadki (lub dłuższych spacerów) nie odbędzie się. Wolę i tak dojeżdżać do Oliwy autobus-PKM-tramwaj, niż jechać 1,5 godziny w ścisku i korkach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Racja! Po za tym dojeżdżając pkm-ka wiemy dokladnie o której będzie sie na miejscu bo jeżdżąc autobusami, to nieustannie czas przejazdu wahał sie od godziny do nawet dwóch. Nie wspominając juz o sytuacji gdy jakiś pas na Słowackiego byl zablokowany ze wzgl na jakiś wypadek
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę że to ich firmowe kolory :)więc trudno by było pomalować ten pawilon np na żółto by pasował do "falowca"na Kalinowej albo pomarańczowo by zadowolić estetykę rodziców szkoły pozytywnej; ) cóż jak widać już dawno nikt nie panuje nad kolorami na tym osiedlu. .....

Wystarczyłoby gdyby zostawili elewacje biala. I tak będzie tam niedlugo piedyliard reklam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ktoś wie kiedy otwarcie jest planowane?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jutro o 7.00. Będą promocje. Najlepiej ustawić sie w kolejce jeszcze dziś wieczorem.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

super. będe od 5:30
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poszłam dziś sprawdzić, jeszcze jest zamknięte. Narazie tylko nalepili reklamy rosman na szybach. Pawilony obok jeszcze pozamykane.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z potwierdzonego źródła, wiem że Rossmana otwierają 15 grudnia :)

Też to wiem ale jeszcze nic nie pisałam bo to nic pewnego.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja taką odpowiedź (pisemną) otrzymałem od firmy Rossman.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

To 15 będzie huk jak po otwarciu parasola w d*pie
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszyscy czekamy więc na 15-go. Zawsze to bliżej będzie do rosmana i do pepco niż do netto gdzie notorycznie są kolejki a te .. na kasach udają, że tego nie widzą i z łaski otwierają następną kasę ja kolejka jest pomiędzy regałami i już przejść nie można. Jak tylko wybór będzie to moja noga w tym netto więcej postanie.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ale w Rossmanie i Pepco nie kupisz żywności typu: masło, jogurt, biały ser, mrożonych warzyw na patelnie, winogron, cytryny ... Czy w nowych pawilonach będzie alternatywa do Netto?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

tylko ze netto jest niesamowicie beznadziejne... artykuly bardzo slabej jakosci.... zdecydowanie wole pojechac na zakupy do Auchan albo do Piotra i Pawla na karczmie...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Piotr i Paweł? Radzę sprawdzać daty ważności przez zakupem, ostatnio w lodówkach trafiłem na kilka produktów przeterminowanych, w takim sklepie to nie do pomyślenia. A produkty w netto jedne są lepsze inne gorsze niż w innych dyskontach. Absolutnie nie można powiedzieć, że wszystko jest słabe. Pieczywo w takich Auchanie to nie wiem z czego robią, po kilku godzinach robi się z nich kamień.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

kupujac produkty spozywcze zawsze sprawdzam terminy waznosci ze wzgledu ze mozna czasem trafic na przeterminowane....
pieczywa nie kupuje w Auchan tylko w stoisku piekarniczym w netto... wedliny rowniez kupuje u zielinskiego ale hala sprzedazy netto to porazka...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

A dla mnie Netto jest w porządku. Czasami dobre promocje na markowe produkty,ciekawe stosik z non food. Lubię gazety z Netto.
Na pewno netto jest tańszy w promocji niż biedronka.

Co do obsługi kk może pójdziesz pracować za najniższą krajową ? Zobaczymy jakie będzie twoje zaangażowanie aaa i uśmiech z misji "bycia sprzedawcą - kasjerką" ?

Odpowiadam już od razu że "wybrała taką pracę" - ktoś musi nasze szanowne zakupy skanować. Widać że rotacja pracowników jest ogromna a ogłoszenie na sprzedawca-kasjer jest ciągle aktualne ... SZACUNEK dla każdej wykonywanej pracy i człowieka ją wykonującego !!! Tutaj jeszcze za agonalną stawkę.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 17

Samo netto poza czasami trafiającymi się przeterminowanymi produktami może i jest ok. Gorzej z obsługą, ktora mam wrażenie gra w gre ktora z kasjerek jest w stanie wygenerować najdłuższą kolejkę. Nie raz rezygnowałam przez to z zakupów.
Zwykle wygląda to tak, że drugiej kasjerce nie chce się pracowac ale udaje bardzo zajętą i np przegląda ceny na herbatnikach albo przestawia papiery toaletowe jakby nie mogla robić tego kiedy indziej. No i gdzie tu kultura i jak te babska szanowac niech mi ktos powie.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7

A może jest to tzw strajki włoski?!
Czy kk byś pracowała na urwanie głowy za minimalną bez perspektyw ? Ok HRowe i PRowe "Tworzysz z nami przyszłość - skanując towar i wykładając według zasady FIFO" no ale nie za minimalną ...

To już w Biedronce mają lepsze zarobki i większą możliwość "awansu" oraz "rozwoju zawodowego"

Ok kolejki są i tzw "dzwonek" nie funkcjonuje ... ale trzeba pomyśleć dlaczego nie funkcjonuje ?

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,15878769,Biedronka__Netto__Lidl__Carrefour__Tesco___jak_nagradzaja.html?disableRedirects=true
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16

Najwięcej wiedzą ingoranci, którzy oceniając z grubsza wiedzą wszystko o wszystkim. Człowieku, czy to że ktoś w tej chwili nie biegnie żeby cię szanowny kliencie zeskanować to znaczy że nie ma w tym czasie innego zajęcia? Nawet jak tobie pozornie wydaje się, że on nic nie robi. No stoi sobie przy regale i coś patrzy, olewając twoją szanowną osobę bo nie łaska postać w kolejce? Rób zakupy przez internet. Tacy ludzie, którzy jak tylko dojdą i zobaczą 4 osoby przed sobą wołając następne kasy niech się przejdą do Auchana i zawołają o otwarcie 90ciu kas, bo standardowo jest kilka i ze sporymi kolejkami, niech pobiegną do wszystkich którzy aktualnie stoją i nic nie robią by im kasę otworzyli. Człowieku czy ty jesteś panem i władcą że dla ciebie ma być na zawołanie kasa otwarta i brak kolejki? Nowobogackie szczury się tak zachowują.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19

Matko, czy ktoś wam każe pracować za tą najniższą krajową ?? Skąd ja mam wiedzieć, że pracujecie za najniższą krajową ??? Nie mam takich informacji a na kasie nie macie napisane. Jak się na coś decydujecie to znaczy, że wam to pewnie odpowiada. Ja swoich klientów obsługuję jak należy i wracając po pracy do domu czasami potrzebuję zrobić zakupy a nie interesować się jakimś strajkiem włoskim kasjerek z netto. Skąd ja mam wiedzieć że od miesięcy trwa w netto strajk. Może zamiencie się z biedronką miejscami, tam jakoś potrafią otworzyć dodatkową kasę jak jest kolejka. Niestety biedronke mam nie po drodze a zazwyczaj w tamta strone jest korek więc na jedno wychodzi. Może to pepco będzie jakieś normalne.
Mieszkaniec czytaj ze zrozumieniem. Nie chodzi o 4 osoby w kolejce. Jak masz czas na stanie to sobie stoj. Nikt ci nie zabrania marnowac swojego czasu i kłaniaj sie w pas nierobom ile chcesz ale od mojego czasu to ty sie odpierpapier.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

Proponuję już rozpocząć dyskusję na temat użyteczności proponowania w zaraz otwartym Rossmanie na kasie kremu do depilacji okolic intymnych :P ;) Aaa i Panie na kasach mogą mieć TYLKO chude 4 litery.
Najlepsze forum dzielnicowe ! :D
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11

No w sumie tak :) jestem klientem a beze mnie będziesz na bezrobociu więc. ? pomyśl czy lepiej mieć klienta czy go nie mieć. ? :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pani Ala nie będzie kupować i Netto padnie..... bardzo płytkie myślenie. Nikt Państwu na siłę nie każe robić zakupów w netto, więc dlaczego się zmuszacie. Skoro jest tak Wam źle to nie wchodźcie tam. Obrażanie personelu również uważam za nie kulturalne. Pani, która nazwała pracujące tam Panie w sposób obraźliwy powinna się dwa razy zastanowić nad tym co wypisuje. Po drugiej stronie jest człowiek... a sposób w jaki Pani się wyraża pozostawia wiele do życzenia.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 14

Prawdę mówiąc także zauważyłam, że od jakiegoś czasu są dłuższe kolejki na halę. Może nie jak na Kasprowy, ale jednak po kilkanaście osób można bez trudu naliczyć. Dotyczy mnie to jednak w małym stopniu gdyż większość i tak kupuję w stoisku mięsnym i na pieczywie. Warzywa w większości mam z własnej hodowli a rzeczy typu masło, mleko i środki chemiczne zazwyczaj nabywam w większej ilości raz na jakiś czas i przestanie w kolejce raz na dwa miesiące nie jest bardzo uciążliwe.
Gdybym jednak miała na zakupy chadzać częściej, powiedzmy codziennie czy z marudzącym dzieckiem jak to od czasu do czasu można zaobserwować, to raczej starała bym się interweniować w w tej sprawie chociażby wpisem w książkę skarg i zażaleń. Takowej jednak w sklepie tym nie wiedziałam. Albo można napisać od razu gdzieś do szefa internetem skoro sklepowe kultury nie mają same z siebie. No a książki w tej sytuacji mogą być jakieś lewe mieć znikające kartki itp.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Książka skarg i zażaleń?? Ktoś chyba nie zauważył, że komuna skończyła się wiele lat temu :))))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

tak to prawda , nie ma juz czegos takieko jak ksiazka skarg i zazalen....
niewatpliwie Panie pracujace na kasach nie maja latwej pracy...ten kto nie probowal niech sie nie wypowiada ..... ja komentujac ze netto jest slabe mialem na mysli produkty i oferte sklepowa...do personelu nie mam zadnych zastrzezen....
sklep malo estetyczny- ja wchodzac do sklepu chce widziec lad i porzadek... swieze warzywa i owoce....

Pani Ala może jest dla Netto mało ważnym klientem ale Pani Ala ma znajomych rodzinę która to samo powie i zrobi i nagle się okaże że pani Ala ma wpływ na większą grupę klientów no i dalej idąc tym torem myślenia to pani Ala jest ważnym klientem i może Netto nie zbankrutuje ale obsługa która tego nie rozumie nie powinna pracować w handlu :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Teraz to im sie nie chce kas otwierać. Jeszcze przyjdą czasy, że będą dywan rozkładać zeby tylko ktoś przyszedł.
Póki co czekamy na pepco i ta cała reszte.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak tak patrzę jak prace idą to nahszybciej chyba otworzą rybny. Rosman poza wywieszonymi reklamami w szybach jeszcze daleko w polu.

Pewne osoby są tak upierdliwe i aspołeczne, że nie powinny w ogóle z domu wychodzić po zakupy. Nie potrafią zrozumieć, że to że są klientami to nie znaczy, że są Bogami i właścicielami całego interesu i pracownik to nie jest ich niewolnik. Jak można się tak zachowywać i obrażać? Pewnie to te same osoby, które na obwodnicy są właścicielami lewego pasa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

No to teraz myślę że wszyscy pracownicy którzy jarają fajki na zewnątrz wtedy kiedy trzeba pracować i dbać o dobre imię netto niech się mają na baczności bo ja jako wkurzony klient zrobię zdjęcie telefonem i wyślę tam gdzie trzeba :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Popieram

Ja też popieram

i ja także popieram

Przepraszam bardzo, co Panstwo popieraja?
Czyz nie jest prawem pracownika, takze sieci Netto miec przerwe?
A co pracownik bedzie w czasie tej przerwy robic to juz nie Panstwa sprawa, wychodzi na zewnatrz i pali, czyli wszystko w porzadku.
Zamierzaja Panstwo teraz biegac i robic zdjecia?

Prosze wziac lusterko i powiedziec sam przed soba, czy w czasie swojej pracy wykonujecie Panstwo tylko obowiazki z nia zwiazane? Nie sprawdzacie prywatnej poczty, smsujecie do syna czy partnera zyciowego etc (przykladow jest od groma).

Czy Panstwu sie role nie pomylily?

Jak sie Panstwu sklep niepodoba, prosze w nim nie kupowac. Z pewnoscia firma Netto robi analizy i zauwaza, ze cos jest nie tak jak im obroty spadna.

Pozdrawiam niefotografow i neguje milosnikow dbania bardziej o czyjes podworko niz o wlasne.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

brawo panie Rafale!!!!!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przerwa w pracy jak najbardziej. Ale niech moze chodzą palić do palarni albo do panskiego domu jak pan tak lubisz, a nie palą na parkingu przy smietniku gdzie notorycznie okapcają papierosowym fetorem korzystających z parkingu klientów w większości niepalących.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Przerażające jest dla mnie ilu na naszym osiedlu mieszka malkontentów. Jesteśmy młodym osiedlem a niektórzy zachowują się jak typowe "mohery". Wyluzujcie trochę!!!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sam pewnie kopcisz na balkonie dwie paki dziennie :)
Co to za temat w ogóle o paleniu? Zaraz ktoś wyjedzie, że w ogóle Ci pracownicy mają przerwę, a powinni robić po 8 godzin na 4 kasy, żeby takie święte krowy nie miały nigdy kolejek.

Myślę że powinien pan panie Rafale zacząć szukać roboty :) ale z takim podejściem nie radzę handlu to pana przerasta :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

....no i myślę że czas na zmiany :)imigranci nie będą narzekać a będą pracować i będą mili dla klientów

15 Grudzień już we wtorek a jakoś pusto,ciemno nad Rossmannem.

Może to chodziło o 15 stego grudnia ale 2016; )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic dziwnego, że nie otwarte bo informacje o otwarciu były od ciecia a budowy, który mieszka w przyczepie na terenie, toi toi-a ma na drugim końcu placu a wieczorami załatwia się gdzie popadnie byle tylko nie w miejscu do tego przeznaczonym.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak się umie jeździć to nic się na tej myjni nie obdrapie, co najwyżej brud :P

W rybnym wymalowali ściany w środku.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cicho... Ciemno ...
Ktoś coś wie na temat w najbliższej przyszłości owych sklepów?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Coś się rusza w kwestii pawilonów http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/kierownik-sklepu-ogl58684690.html :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pisałam do Rossmanna kiedy planują otwarcie i dostałam odpowiedź, że jeszcze nie mają ustalonej daty. Chyba mają problemy z odbiorem budowlanym, bo skąd taka zwłoka?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Między chodnikiem, a ogrodzeniem wykopali duży tunel i mieszają w kablach od skrzynki z gazem... Na chodniku leży góra piasko-ziemi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Witam, czy Ktoś z Państwa orientuje się jakie sklepy pojawią się w tym pawilonie? Niestety nie przebrnęłam przez wypowiedzi nt. niezadowolenia niektórych z pracy netto i innych, zupełnie nie związanych z tematem ;)

Rossmann, Pepco, jakiś mięsny, rybny?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mięsny - Nowak (są ogłoszenia w sprawie pracy na nowy obiekt na Karczemkach)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Z tego co pamiętam kilka mięsnych już splajtowało na dzielnicy. A teraz jest stoisko mięsne w netto i ponoć zakłady Nowak się wycofały z pomysłu otwarcia sklepu tutaj.
Słyszałam natomiast, że ma być w to miejsce otwarty jakiś nowy gabinet wizażu i stylizacji, nie wiem tylko czy sieciówka czy jakiś prywatny inwestor. Jeśli by tak miało zostać to chwilę obecną były by Rossman, pepco, sklep rybny i gabinet wizażu i stylizacji.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

w końcu będzie gdzie się wybrać na uzupełnienie tipsów
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/sprzedawca-gdansk-kokoszki-ogl58736158.html

Proszę link na dowód że Nowak będzie na Kalinowej (ogłoszenie z wczoraj)

Co by nie pootwierano to miejmy nadzieję, że nie przytrafi się podobna obsługa jak w netto. W dniu dzisiejszym weszłam po dwie rzeczy i obu nie było. Wychodząc bez niczego mijałam kolejkę około 10 osób, gdzie tylko jedna kasa była otwarta. No to już by był szczyt wszystkiego jakbym musiała z dwoma produktami wystawać pół godziny do jakiejś kasy. Na szczęście nie było tego co chciałam kupić.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

prosta sprawa, przestać robić tam zakupy. Wiem, że to najbliższy sklep na osiedlu, ale ja zrezygnowałem z niego, właśnie ze względu na kolejki, jeden wielki bałagan w sklepie, i za razem nic nigdy nie ma. Wolę podjechać do biedronki
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jadąc widziałam jak naklejali reklamy dziś rano jacyś panowie z wąsem. Na pawilonie pierwszym od netto naklejono reklamy rosman. Także na pewo będzie rosman w pierwszym pawilonie.

mieli jednego wspólnego wąsa?:):)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

W zielonej części pawilonu będzie Freshmarket. Czyli większa Żabka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Trzeba było zadzwonić do biura netto i zamówić te swoje dwie rzeczy, na pewno by dostarczyli i zadzwonili że są do odbioru.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ktoś się orientuje kiedy otwierają tę budę?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

podobno po świętach
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fresh i żaba , jkby nie mogli otworzyć np Max&Xavier , fajnego, porządnego sklepu. Tu w okolicy nic takiego nie ma , netto albo biedra, lewiatan , żaba i fresh , brak porządnego sklepu !!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

A mi się marzy tutaj eko-sklep...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

FreshMarket masakra....Już jasieńskie Sano (koszalińska spółka przejęta przez Litwinów) to lepsza opcja. Merkus,MaxKsavier,Kupiec sklepy ludzi stąd super zatowarowane różnymi produktami i z konkretnym wyborem taki sklep powinien być na każdym osiedlu. Freshe,Zabki MidEuropy to sklepy na dokupienie maks 2,3 produktów po 20 godzinie. Ogólnie najgorsza opcja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

kochane, a kiedy otwarcie długo oczekiwanego Rossmana na kalinowej ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

otwarcie po świętach podobno
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy ktoś wie co będzie w niebieskiej części pawilonu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

eko-sklep to świetny pomysł :)

będzie sklep rybny i gabinet wizażu i stylizacji
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sklep mięsny Nowak
Podawałem linki wcześniej że szukają pracowników do sklepu na Kalinową
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

z rybnego się cieszę, ale miałam też nadzieję na Pepco... Ktoś wyżej pisał i już zdążyłam się ucieszyć

a z rybnym to żart prima aprilisowy, czy poważnie?? Dobry rybny nie jest zły

Żart to, mam nadzieję, jest z tym gabinetem wizażu i stylizacji.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rossmann otwarcie 13.04
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Słyszałam, że mają być promocje w dzień otwarcia.

Byłam w sklepie, trwa promocja w Rosman. Pod parasolem kremy, szampony po 5 złoty, darmowe próbki. No ale jest kolejka niestety.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lada moment obok mięsnego otworzą piekarnię. Ciekawe co będzie w samym środku pawilonów w "niebieskiej" części.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piekarnia?
To będzie trzecia piekarnia w okolicy! Ciekawe jaka firma?

Słyszałem że podobno Apteka całodobowa (wskazują m.in drzwiczki nocne w drzwiach)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Apteka przy przychodni też ma takie okienko nocne, więc niekoniecznie ta nowa będzie całodobowa :)

Apteke czy jest całodobowa poznaje się po godzinach otwarcia a nie po okienku w drzwiach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

obok mięsnego powstaje piekarnia RASZCZYK

http://www.raszczyk.com.pl/pl/kontakt/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to wybudowali. Spadł pierwszy większy deszcz a we freshu pozapadał się dach (tak - ten wystający na ulicę) i zalało sklep....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie dach tylko szyld poszedł, ale to wina ludzie z Fresha (Żabki) co żle zamontowali. Auto dostawcze też uderzyło i tam raczej trzeba szukać winy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś w nocy z powodu deszczu i wiatru znów spadło opierzenie nad Freshem. tylko czekać jak coś komuś kiedyś się stanie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (26 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...