Re: Pediatra u Źródła Marii, Gdynia Karwiny
Do Doktor Kujawy trafiłam w święta z trzymiesięcznym dzieckiem chorym na zapalenie oskrzeli.Pani Doktor przyjęła nas w Wigilię we własnym domu,za co jestem jej niezmiernie wdzięczna.Jako jedyna zdecydowała się leczyć dziecko bez antybiotyków (wcześniej konsultowałam dziecko w przychodni i zalecono sterydy, antybiotyk i szpital).Owszem było ciężko,ale pod opieką Doktor Kujawy udało się wyleczyć dziecko bez antybiotyków,które są bez sensu ordynowane przez innych lekarzy przy infekcjach wirusowych.Pani Doktor poradziła sobie z tym zapaleniem oskrzeli również bez sterydów,które bezmyślnie są nadużywane przez innych lekarzy,którzy nie mówią nam rodzicom jakie odległe konsekwencje ma ich stosowanie i sami chyba o tym nie myślą.Pani Doktor Kujawa natomiast zawsze myśli i głośno mówi o tym,szukając alternatywnych sposobów leczenia.Ja zdecydowanie bardziej wolę dziecku podać suplement herbalife niż sterydy i antybiotyki,które w dodatku takiemu maleństwu można podać w szpitalu,a tam to bez rotawirusa w pakiecie się nie obejdzie. Dlatego jestem pełna podziwu i uznania dla Doktor Kujawy,dla jej doświadczenia, wiedzy, otwartości umysłu. PS.akupresura nosa rewelacja!
3
9