Perspective Marketing Gdynia

Witam, czy ktoś tam pracował/pracuje? Jakie realia (pensja, atmosfera).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Perspective Marketing Gdynia

z tego co się dowiedziałam, praca w biurze to tylko szkolenia przygotowujące do pracy, którą konkretnie oferują - czyli praca w terenie, między innymi namawianie ludzi do wpłacania darowizn na różne organizacje charytatywne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pierwszym etapie rekrutacji przedstawiają to tak, jakby praca ma być w biurze o żadnym chodzeniu od drzwi do drzwi nie wspominają, Oczywiście umowa o dzieło, pensja wypłacana w tygodniówkach. Drugi etap rekrutacji to obserwacja, co się okazało pójściem w teren o którym nic nie mówił. Według mnie są to ludzie, którzy są nieprofesjonalni. Kobiecie umarł mąż, co tam gadajmy o darowiznach na małe dzieci chociaż ona ma łzy w ochach. W ogłoszeniu napisane mieli specjalista ds. marketingu, a nie akwizytor. Nie polecam tego, w pewnym momencie czułam się jak w sekcie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po pierwsze skąd w ludziach tyle pretensji. wypowiada sie ktoś kto był tylko na rozmowie albo wcale. Ja pracowałam chwile w Perspective niestety z przyczyn osobistych musiałam odejść i wiem jak to wszystko wyglada. Masz dwa programy rozwoju biznesowego czyli takie awanse. Na początku masz kontakt z klientem, potem zostajesz liderem i budujesz swój zespół. Ja zostałam liderem po 3 tygodniach. Masz więcej kasy bo wiadomo ze z tym to sie wiąże. Potem budujesz zespół dalej zajmiesz sie rekrutacja, szkoleniami. Powiem tak- zarobki miesięczne naprawde wynoszą od około 2 tys wiec tez nie rozumiem komentarza ludzi pt. ,, pewnie sa mniejsze" no kurcze- a skąd ty to wiesz. Posłuchaj ludzi którzy spędzili w firmie troche czasu. Nie wiem czy 2 koła to duzo- dla mnie ok jak na początek. Jasne fajnie zarabiać 4 czy 5 tys ale takie mamy realia i te 2 naprawde nie wyglądają fatalnie. Według mnie nie ma co sie denerwować. Jest to naprawde rozwojowa praca dla osób które nie sa stworzone do pracy za biurkiem tylko lubią kontakt z ludźmi, rozmawiać z nimi. Nie każda praca jest dla każdego. Ktoś woli prace biurowa przed komputerem- ok. Ale nie ciśnijcie po firmie tylko dlatego ze nie oferuje pracy gdzie przez 9h jesteś tylko ty, pusty gabinet i komp. Ja lubię kobalt z klientem myśle Że mam do tego potencjał wiec dla mnie jest to praca prawie idealna. Nie ma jeszcze takiego co by dogodził wszystkim. Tyle w temacie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja pracowałam w tej firmie jeszcze zanim przenieśli się do Trójmiasta. Mogę się podzielić swoimi doświadczeniami. Zacznę od tego, że na dobra sprawę była to moja pierwsza "poważniejsza" praca, wcześniej dorabiałam tylko jako hostessa itp., studiowałam, więc ważny dla mnie był fakt, żeby grafik był również dosyć elastyczny i trafiłam do Perspective Marketing.
Przede wszystkim zacznijmy od tego, że faktycznie nie wymagają doświadczenia, bo szkolą sami od podstaw, co uważam za plus dla osób, które obawiają się brakiem pozycji w CV.
Pensja na początku to ok. 2000 tys., później jeżeli ktoś zamierza rozwijać się w firmie i zajmować rekrutacją i szkoleniem osób, co wiąże się z poświęceniem większej ilości czasu i wysiłkiem, zarabia się więcej. Dodatkowo są jeszcze premie.
Atmosfera w firmie też jest dosyć luźna, nie ma wyścigu szczurów jak większości firm, wręcz przeciwnie, każdy chętnie sobie pomaga, co też uważam za pozytywne.
Tylko uwaga moi drodzy jest jedno ale, zawsze takie musi być, jest to firma dla osób, które faktycznie chcą pracować, nauczyć się czegoś i rozwijać.
Nawet jeżeli, ktoś nie będzie tam pracować wiecznie to nabyte umiejętności zaprocentują, mówię to z własnego doświadczenia.
Dzięki pracy w tej firmie z nieopierzonego podlotka stałam się kimś bardziej wartościowym na rynku pracy, mimo młodego wieku, co zaowocowało współpracą jako specjalista do spraw rekrutacji w międzynarodowej firmie.
Mogę z czystym sumieniem polecić pracę w tej firmie, mimo jasne wielu pochlebnych i niepochlebnych opinii, ale która firma nie ma zwolenników i przeciwników- na dobrą sprawę żadna.
Najlepiej jak każdy kto posiada jakieś wątpliwości mimo wszystko przekona się na własnej skórze, jak wygląda praca w tej firmie i sam zdecyduje, a nie będzie podejmować decyzje na podstawie subiektywnych wypowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Przede wszystkim w tej firmie nie ma żadnej pensji, bo nie ma umowy zlecenie ani o pracę tylko o dzieło,a po drugie jest sama prowizja, więc samo stwierdzenie ,,pensja około..." to brednie. Darczyńców pozyskuje się samemu chodząc od drzwi do drzwi. Ładniej brzmi oczywiście marketing bezpośredni, lub praca door to door, ale chyba nikt inteligenty nie widzi w tym różnicy. Mozesz dziennie przyłączyc 2 osoby a możesz nikogo. Średnią tygodniową w miare dobrej osoby jest 6-7. Ja nikogo nie namawiam, zeby nie szedł tam na rozmowe. całe szczęście jest tak zwany dzień obserwacyjny, na którym polatacie po blokach z 6 h to zrozumiecie kto miał rację:) Polecam ubrać się BARDZO ciepło i założyć wygodne buty. ENJOY!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...