Philipiak garnki pomocy Witomino

DIsiaj w godzinach 17-18 byłam świadkiem przy Nauczycielskiej 14/16 blok obok garaży jak gościu przywiózł garnki Kobiecie lat 70-80. Podzeszłam chyba za późno, mówiła że to nie dla niej czy coś. Zapłacila. Obawiam się, że nie robiła tego świadomie. Proszę Wszystkch o informację co to za Pani (może będzie się chwaliła garami). Bardzo proszę o pomoc. Mamy kilka dni by Jej pomoc odzyskac oszczednosci!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Philipiak garnki pomocy Witomino

Może kupiła wnuczce na prezent ślubny?
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu :D

No napewno. Ale Kobieta była zdezorientowana:( po zapytaniu czy pomóc, to żadne pytania. Nie trafiały:( oprocz garów:///////// dlatego poszukuje Synów, Córek, Wnuków, Wnuczek itd. .....

@Mart:

Rozumiem Twoje intencje.
Zauważ jednak, że pisząc o tym publicznie i poszukując krewnych być może spitolisz niespodziankę, jaką miał być ten prezent.
Z drugiej strony, jeśli babcia ma problemy z oceną rzeczywistości a szczególnie z wartością pieniądza (znam to niestety z autopsji) rodzinna powinna trzymać nad Nią jakąś pieczę. Skoro tego nie robi.. trudno.
Świata nie naprawisz.

Pewnie Mart sama miała chęć na te gary ;)

Sam bym je chętnie "przytulił" ;D

Ale uświadomiłas mi jeszcze jedną rzecz. Pisząc publicznie o tym, że babcia zapłaciła (zapewne kilka kzł) gotówką (bo przecież nie kartą:D) Mart sprowadziła na babcię realne zagrożenie. Nie zna Jej sąsiadów i nie wie, czy przypadkiem nie czytają Forum.