Piach na drogach rowerowych

Witam wszystkich. Niedawno przywiało mnie do Trójmiasta, mam więc okazję cieszyć się jazdą w TPK i nie tylko. Niestety w ostatnim miesiącu leśnicy (chyba?) postanowili zrobić "be" rowerzystom i na większość szutrówek zarówno w północnej części TPK jak i w lasach na północ od Wejherowa wysypali tony grząskiego piachu - nawet tam, gdzie droga oznakowana jest jak szlak rowerowy... Szczerze mówiąc cisną mi się na usta słowa nie nadające się do publikacji. Nie sądzę aby ktoś świadomie chciał dbać o naszą formę, utrudniając trasy. Panowie zrobili po prostu gnój - z przyjemnej jazdy zrobiła się walka o przetrwanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Piach na drogach rowerowych

Nie tylko ścieżki rowerowe w TPK są pozasypywane. Codziennie jadę do pracy i widzę jak normalne ścieżki wzdłuż ulic wyglądają, na Żabiance w pewnych miejscach boje się zakręcić mocniej z obawy ze wylecę na piachu. Panowie ze zdziz powinni trochę bardziej się przyłożyć i nie zmiatać piachu na ścieżkę, jak czyszczą i zmiatają chodniki tak i ścieżki tez powinny być zmiatane.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...