Re: Piasta STX RC czy Deore XT?
Racja, na Placu Kaszubskim:). Piasta wydaje się niezła, są opinie, że pancerna ale ta cena? Jak na moje to powinna kosztować poniżej 100zł, dlatego się pytam..
Notabene w powyższym sklepie wisiał ładnych parę lat rower GT Tempest za ponad 5 tys. zł Zawsze zastanawiała mnie ta cena nie zmieniająca się pomimo kolejnych sezonów...
Przytoczony wątek "Głosia" czytałem wcześniej, ale tak w ogóle to o piastach Stx w necie za dużo nie ma..
Może ktoś poleci mi dobrą piastę do 150 zł? 80kg wagi, trasy różne, ok 5000 km rocznie, 60 procent asfalt, reszta szutry i las, często jeżdżę z sakwami.
Do tej pory miałem Acerę, ale nieuszczelniana, szybko się brudziła, szczególnie zimą, dwa razy zmieniałem konusy a teraz zajechana na amen.
Zastanawiam się nad deore xt, ale nie wiem, czy nadaje sie na duże obciążenia, czy tez jest bardziej sportowa.
Z drugiej strony, jak acera przetrzymała 8 tys, to taki lx powinien dużo wiecej a xt jeszcze więcej itd. ale co wybrać ? Czy wyższa grupa równa sie wyższa trwałość, czy też np. zmniejszanie masy kosztem wytrzymałości na maksymalne obciążenia?
W kilku watkach napotkałem opinie, ze STX RC jest lepszy pod kątem wytrzymałości od lx, ale żeby jakiś fachowy test sie trafił, to nie znalazłem..
0
0