Pierwsza wizyta u ginrkologa

Witam. Zna ktos dobrego ginekologa - ebdokrynologa w jednym. Na nfz ,ewentualnie prywatnie. I żeby była to raczej kobieta. Nie byłam jeszcze i wolę by pierwsza wizyta była u kobiety. A,i cY muszę się przyznawać ze nigdy nie byłam. I ile mam lat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pierwsza wizyta u ginrkologa

Ile masz lat, to lekarka będzie wiedziała, bo rejestrując się podasz datę urodzenia (PESEL), imię i nazwisko i adres zamieszkania.
Jeśli chodzi o nieinformowanie, że to pierwsza wizyta, to odradzam. Lekarz nie powinien Cię krytykować, a na pewno uprzedzi Cię, co będzie robił, jak się dowie, że jesteś po raz pierwszy. Tak wizyta to naprawdę nic strasznego ;)

Tylko man 28 lat... I ponawiam gdzie znajde gin-end

Dobrze, że nie 40 ;)
A dlaczego musi być podwójnej specjalności?
Może zacznij od życzliwej pani dr ginekolog?

Specjalizacji - miało być...

Też pierwszy raz u ginekologa byłam mając 28 lat. Od razu powiedziałam, że jestem pierwszy raz. Pani wszystko mi powiedziała co i jak - gdzie sie rozebrać, co i czym bedzie robiła itd. I wcale sie z tym źle nie czułam, za to nie miałam potem lęków :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To może daj Kai namiary na Twoją lekarkę?
Kaja, skąd jesteś? Moja p. dr jest bardzo w porządku, ale nie jest endokrynologiem.

Bo mam anemiie reż i hematolog poradził bym poszła do Endo ginokologa. Ja,jestem z gdanska więc jak coś mozesz podać namiary ;)

Bardzo miła i przyjazna jest dr Derewianko-Wołoszyn, wpisz w wyszukiwarkę, to znajdziesz placówki, w których przyjmuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na nfz miłe są panie ginekolog: szkop-dominiak i ciach. Obie przyjmują w dawnym szpitalu studenckim przy alei zwyciestwa w gdansku. Trzeba podejsc tam osobiscie z rana (okolo 8-9), aby sie zarejestrowac i kiedys bylo tak, ze w tym samym dniu bylas przyjęta. Jak jest teraz, nie wiem. Pani Ciach jakies 2-3 lata temu zaczęła dodatkowo specjalizacje z endokrynologii, wiec pewnie jest juz blizej jej uzyskania.

A z anemia to moze lepiej zeby zobaczyl Cie i Twoje wyniki endokrynolog zwykly, niekonicznie ginekolog-endokrynolog. Anemia nie musi wynikac z problemow ginekologicznych, ale inncyh zaburzen hormonalncyh, zwlaszcza zwiazanych z przysadka i tarczyca.

Tarczyce mam ok bo robiłam badania. A bardziej właśnie ginekolog bo okres mam mocny bardzo i długi czasem 6,dni. I wyobraź sobie przez trzy dni czasem chodzić co godzinę do łazienki. Pójdę w lipcu się wybiorę akurat będę miała trochę luzniej z lekarzami ..

Czasem 6 dni? To nie jest długi, po urodzeniu drugiego dziecka miałam 10-dniowe :/
Nie bój się, dziewczyno, lekarze są dla ludzi. Masz już 3 nazwiska, wybieraj :)

Też polecam panią Derewianko-Wołoszyn. Byłam u niej na pierwszej wizycie u ginekologa. Sympatyczna kobieta, pomocna, wszystko powie, zero stresu. Potem prowadziła moją pierwszą ciążę. Pani przyjmuje we Wrzeszczu na Grunwaldzkiej w Specjalistycznej Spółdzielni Medycyny pracy (odpłatnie) lub na Oruni Górnej w Baltimedzie na nfz. W Baltimedzie na nfz jest też fajna pani Paszkiewicz. Jestem jej pacjentka od około 3 lat, prowadziła moją drugą ciążę, też polecam. Jakby co ma tez wypasiony gabinet prywatny na Szadółkach na Oliwkowej.

W Endomedzie na Opolskiej przyjmuje pani dr Manitius- Sudara, ona jest i ginekologiem i endokrynologiem. Moja mama do niej chodzi i jest bardzo zadowolona, do tego nie ma długiego czasu oczekiwania. Znajdziesz dane i opinie o niej na stronie- znajdzlekarza
Ja tak ją znalazłam przynajmniej :)

Inne tematy z forum

Brak seksu w udanym związku (9 odpowiedzi)

Mamy z partnerem ogromny problem. Mimo tego że jesteśmy ze sobą blisko, że w związku jest miłość...

Mój facet szybko dochodzi (5 odpowiedzi)

Nie wiem czy powinnam się z tego śmiać czy nie, ale u mnie problem jest taki, że mój facet szybko...

leki robione (14 odpowiedzi)

Dermatolog dał mi receptę na maść robiona ale nigdzie nie mogę kupić, które apteki w Gdyni...