Pierwszy sylwester w Gdańsku, jak go spędzić?

Jedziemy do Gdańska na 2 dni, ze Śląska, także długą podróż chcielibyśmy zrekompensować sobie dobrą zabawą.
Szczerze powiedziawszy, imprezy w knajpach chcielibyśmy uniknąć (traktujemy to jako ostateczność, w takiej formie sylwestra możemy spędzić nie wyjeżdżając).

Powiedzcie proszę czy dotychczas były potajemnie organizowane imprezy nad samym morzem, na plaży, lub w miejscach mniej 'miejskich'?

Mamy mieszkanie w/na Żabiance, stąd Sopot również bierzemy pod uwagę.

Proszę o opinie!
保重
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pierwszy sylwester w Gdańsku, jak go spędzić?

w trójmieście radzę popatrzeć na to, co organizuje miasto czyli darmowe koncerty. Można posiedzieć, wypić w domu i wtedy wybrać się na koncert. Jest zawsze pełno ludzi i dobra zabawa. Co do imprez na plaży-trochę za zimno:-) Choć są ludzie, którzy robią ogniska ale długo się na takim ognichu nie wytrzyma. Dodam, że na stronie trojmiasto.pl nie ma jeszcze informacji, kto wystąpi w tym roku więc warto sledzić, byc może będzie coś ciekawego:-) Ognisko też można samemu zorganizować albo legalnie w wyznaczonych miejscach, np. polanka redłowska-wtedy trzeba uzyskać jakieś pozwolenie. Nie wiem bo ja zawsze byłam na nielegalnych:-) Klimat, nie powiem-wspaniały
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

My w zeszłym roku byliśmy w pubie Machina (niestety, zakończył działalność) tuż obok Skweru Kościuszki, można było zobaczyć pokaz sztucznych ogni na skwerze w Gdyni i posłuchać zorganizowanego przez miasto koncertu . Polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

O fajnym sylwestrze w Gdańsku przy muzyce filmowej przeczytałam na stronie http://nocowo.pl/pl/informacje_i_porady/czerwonym_dywanem_do_gwiazd.html. Zastanawiam się, czy się nie skusić, Ew. zawsze pozostaje sylwester na starówce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Największy sylwester na Pomorzu

Proponujemy Państwu do wyboru 4 sale i 2 parkiety taneczne :

Sala Koncertowa- pierwszy parkiet - zabawa przy muzyce live- Zespół D-Star
Sala Restauracyjna
Sala Klubowa drugi parkiet - zabawa z dj-em
Antresola Vip

http://www.scenaklub.pl/kalendarzimprez/5-koncerty/88-sylwester-2012.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2