Pieszo

Temat dostępny też na forum: Pieszo
Opinie do spektaklu: Pieszo.
Sławomir Mrożek
Pieszo

"Anty-Popiół i diament" - tak nazwano ten dramat blisko 30 lat temu. Opublikowana przez Mrożka w 1980 roku sztuka, opisuje w realistyczny, wręcz okrutny, dosadny sposób przełomowy moment w dziejach Polski - ostatnie chwile II wojny światowej i pierwsze dni w nowej, komunistycznej rzeczywistości. Jej bohaterowie idą - dosłownie, za posuwającym się frontem i w ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

komuna nigdy nie upadla

tylko solidarnosc kolegow dala jej nowa twarz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

a to morze krwi

to kto wypije na bankietach

po 100zł bo to premiera

i co do zasady przychodzą vipy za darmo, a jak ktoś nie jest vipem i chce się wbić, to płaci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

piękne ..

Gratulacje!

oj, warto było czekać tyle czasu na TAKI spektakl w TW! Pieszo należy bez wątpienia do Piotra Domalewskiego - wieeelkie brawa za gre aktorską i za śpiew! Rewelacyjny duet z G. Gzylem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nuda i brak szacunku dla widza - gratulacje dla Pani reżyser
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Brawa!!!

Zgadzam się z opinią, że "Pieszo" należy bez wątpienia do Piotra Domalewskiego - rzeczywiście wielkie, wielkie brawa za grę aktorską i za wyjątkowo przejmujący śpiew - zauroczyłam się... Co za głos! Jesteś fantastyczny!!!

Państwo (Kolak i Baka) - świetni jak zwykle - zresztą i Gzyl i pozostali równie dobrzy. Polecam! Podziękowania dla Pani reżyser i całego zespołu. Oby tak dalej :)

VIPy sripy... jaki teatr takie VIPy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

fantastyczne !

po prostu swietne. aktorzy, scenografia, dzwiek. dawno takiej jakosci w Wybrzezu nie bylo !
serdecznie polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam!

Nareszcie w Wybrzeżu dobry tekst i świetna reżyseria. (w przeciwieństwie do ostatnich pomyłek repertuarowych typu udziwniony i bezmyślny Szekspir w reżyserii Dyrekcji). Ten spektakl od początku przyciąga uwagę i zapada w pamięci długo po wyjściu z teatru. Ascetyczność scenografii, kostiumów i muzyki podkreśla moc tekstu. Brawa dla aktorów. (No, może tylko Piotr Chys i Krystian Wieczorek rażą powtarzalnością - są zawsze, w każdym spektaklu tacy sami). Jednakże - gorąco polecam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

byłem bardzo dobra sztuka

świetne przedstawienie, świetnie zagrane, idealnie pasująca scenografia, szczególnie gdy kotara idzie w dól:) polecam

Oczywiście wspomagana przez

marsjan, klony Hitlera i różokrzyżowców. Tak naprawdę żyjemy w wielkim matrixie planowanym jeszcze przez Stalina ... tylko nam się wydaje że komuny nie ma - a tak naprawdę... Oczywiście prawdę zna tylko garść dzielnych bojowników których większość społeczeństwa ma, nie wiedzieć czemu za TOTALNYCH ŚWIRÓW.

Bardzo ciekawa i dobrze zagrana sztuka.
Wiekszosc moich ulubionych aktorow, wiec az milo bylo obejrzec.

NUDA!!!!!!!!

Jestem częstym bywalcem teatru i jak tylko widzę ,że w obsadzie aktorskiej jest Mirosław Baka nie ma mowy, abym odpuściła sobie spektakl.Ale ta sztuka to koszmar, byłam szcęśliwa,że się skończyła, wywalona kasa i stracony sobotni wieczór. Mój mąż usnał, a mi zamykały się oczy. Porażka....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

trzeba było iść do kina

lub na jakąś komedię ;) Pieszo nie jest dla każdego ;)

polecam!

bardzo dobra sztuka, świetna gra obsady,
moim zdaniem na szczególne uznanie zasługuje Piotr Domalewski - jest naprawdę coraz lepszy! ogląda się go z wielką przyjemnością. Brawo Piotr:)
i Hubert Zduniak - kreacja niezwykle przykuwająca uwagę i bardzo przejmująca, zdecydowanie postawiłabym na te dwie kreacje jako najbardziej interesujące, chociaż cała osada naprawdę daje radę:)

warto się wybrać, polecam:)

Jestem inteligentem!!!

Dzisiaj byłem na Pieszo.
Od jutra nie słodzę kawy.
Na chu... mi fakultety.
Byle do mety!
Mrożek - móóój Bożek.

warto pójsć..

byłam,obejrzałam,mam pozytywne wrażenia.POLECAM!

Pieszo nie jest dla każdego

tak ktoś wyżej napisał, puszczając oczko do fanki Baki znudzonej spektaklem, uznając ją najwyraźniej za co najwyżej półinteligenta/wykształciucha.

O gustach się nie dyskutuje.

Aktorzy świetni - Baka, Kolak, Gzyl, Domalewski cudny. Miał być Wieczorek - nie było...

Sztuka nuuudna do granic możliwości.
Mrożek - tak, ale do czytania, nie oglądania. Nudy, nudy, nudy,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

teatr

super spektakl warto pojsc
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam

Sztuka przez duże S

Inne tematy z forum

Nieczułość (21 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Nieczułość . "NIECZUŁOŚĆ" na podstawie powieści Martyny Bundy W Dziewczej...

Mistrz i Małgorzata (32 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Mistrz i Małgorzata . Michaił Bułhakow "MISTRZ I MAŁGORZATA" Już 11...

Awantura w Chioggi (16 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Awantura w Chioggi . "AWANTURA W CHIOGGI" Carlo Goldoniego w reżyserii...