Pilnie fotki lub mapy

Temat dostępny też na forum: Suchanino
Witam !
Poszukuję informacji na tema historii Suchanina.

Oczywiście miejsce to nazywane było kiedyś ogólnie Cygańską Górą ( wg. żródeł niemieckich/pruskich "Zigankenberg" ).

GOOGLE pokazują mi naprawdę śladowe ilości informacji :

- historia walk wojsk Napoleońskich i walk jakie na Suchaninie stoczono z Prusakami i Kozakami ( dwa zdania gdzie występuje tzw Cygania Góra ).
- ogólne informacje dotyczące wyznawców religi na tym terenie ( Piecki i Cygańska Górka ).

Zdaję sobie sprawę iż tereny te były kiedys polami uprawnymi z kikunastoma chałupami, ale więcej szczegółów już nie jest mi już znane.

Podobno była tu siedziba gminy Suchaninio która miała pod swoim władaniem całkiem sporawy obszar.

Kdyby ktoś miał jakies stare mapy, zdjęcia z początków XXw. lub z lat powojennych lub inne informacje bardzo proszę o kontakt na mailowy :

mobydick@wp.pl

Z góry dziękuję za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pilnie fotki lub mapy - DODATEK

Może macie stare fotki jak się osiedle Suchanino budowało ?
Tez byłbym szczęśliwy.

Pozdrawiam

Rafał

Re: Pilnie fotki lub mapy - DODATEK

Ja szukalem kiedys i znalazlem. google pokazuja 500 stron na string suchanino. Dasz rade sprawdzic kazda z osobna. A potem wp.pl i onet.pl (google nie sa wyrocznia)

Re: Pilnie fotki lub mapy

google sobie podaruj,tam g......... jest.Pozdrawiam.

Inne tematy z forum

Białe tango (258 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

Szukam systemu CRM (16 odpowiedzi)

Szukam CRMu dla 6 pracowników, branża serwisu klimatyzacji. Mamy bałagan w firmie. Musi być...

System CRM w firmie (102 odpowiedzi)

Czy w swojej firmie macie jakieś systemy, które wspierają waszą działalność? Coś, co zapewnia w...