Pinakoteka... ostrzegam i nie polecam

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Nie do końca tematyka ślubna, jednak komuś taka informacja może się przydać. Często kupujemy obrazy na prezent, np. ślubny, więc radzę uważać! Miałam bardzo niemiłą sytuację w sklepie zajmującym się oprawą obrazów "PINAKOTEKA U SIÓSTR". Swoje punkty mają m.in. na Szerokiej w Gdańsku i w Madisonie. Oddałam tam obraz do oprawy pod koniec sierpnia (prezent na bardzo ważną uroczystość rodzinną), miał zostać oprawiony w ciągu miesiąca (chociaż to i tak bardzo długo w porównaniu z innymi miejscami gdzie na taką usługę czeka się ok. tygodnia). Miałam jednak nadzieję, że wysokie ceny w Pinakotece są gwarantem jakości i sprawnosci usług - przeliczyłam się. Czekałam ponad 2 miesiące!! w tym czasie nikt nie raczył się nawet ze mną skontaktować i podać dokładnej daty oddania obrazu, odsyłano mnie z miejsca na miejsce od jednej "kompetentnej" pani do drugiej - równie "kompetentnej". Po dwóch miesiącach telefonów i monitowania okazało się że obraz NARESZCIE jest, nie dostalismy żadnego rabatu adekwatnego do tak długiego czasu oczekiwania i umowy przekroczonej o ponad miesiąc!!! Skończyło się na tym, że obraz oprawi inna firma, a w ramach prezentu zamiast planowanego obrazu musielismy kupić co innego. Pinakoteki nie polecam nikomu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Pinakoteka... ostrzegam i nie polecam

skoro juz jest oprawiony przez nich to po co jescze raz go oprawiac w innej firmie?

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chodzi o zasady... nie dotrzymali terminu umowy, więc ja teraz też z uśmiechem na ustach nie chcę płacić 200 zł... może jeśli zaczną tracić klientów w jakiś sposób zmienią stosunek do zamówień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

też bym tak zrobiła na Twoim miejscu :)

Dziękuję za poparcie :) musimy dbać o prawa konsumentów! ;)

a ja korzystałam wiele razy z tego sklepu i jestem bardzo zadowolona

może po prostu miałam pecha, jednak dobrym i rzetelnym firmom nie powinno się to przydarzać - a jeśli, to powinni umieć zachować się odpowiednio w stosunku do klienta. Arogancja i "robienie łaski" to średnia metoda na pozyskiwanie nowych stałych klientów.

Mają poważny problem z rozliczaniem się z artystami, nie oddają pieniędzy za dzieła!!!!

Inne tematy z forum

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...