Pinakoteka... ostrzegam i nie polecam
Nie do końca tematyka ślubna, jednak komuś taka informacja może się przydać. Często kupujemy obrazy na prezent, np. ślubny, więc radzę uważać! Miałam bardzo niemiłą sytuację w sklepie zajmującym się oprawą obrazów "PINAKOTEKA U SIÓSTR". Swoje punkty mają m.in. na Szerokiej w Gdańsku i w Madisonie. Oddałam tam obraz do oprawy pod koniec sierpnia (prezent na bardzo ważną uroczystość rodzinną), miał zostać oprawiony w ciągu miesiąca (chociaż to i tak bardzo długo w porównaniu z innymi miejscami gdzie na taką usługę czeka się ok. tygodnia). Miałam jednak nadzieję, że wysokie ceny w Pinakotece są gwarantem jakości i sprawnosci usług - przeliczyłam się. Czekałam ponad 2 miesiące!! w tym czasie nikt nie raczył się nawet ze mną skontaktować i podać dokładnej daty oddania obrazu, odsyłano mnie z miejsca na miejsce od jednej "kompetentnej" pani do drugiej - równie "kompetentnej". Po dwóch miesiącach telefonów i monitowania okazało się że obraz NARESZCIE jest, nie dostalismy żadnego rabatu adekwatnego do tak długiego czasu oczekiwania i umowy przekroczonej o ponad miesiąc!!! Skończyło się na tym, że obraz oprawi inna firma, a w ramach prezentu zamiast planowanego obrazu musielismy kupić co innego. Pinakoteki nie polecam nikomu!