Plac zabaw Nivea w Bojanie

Temat dostępny też na forum: Koleczkowo
Witajcie, post skierowany raczej do Sołtysa i radnych i paru naszej wiochy. Przydałby się plac zabaw dla dzieci i miejsce spotkań pań z wózkami etc. Ten stary plac zabaw za szkołą raczej nie powala estetyką , miejscem położenia i atrakcjami.

Pozostało 2 tygodnie na zgłoszenie naszej kandydatury, myślę, że nasza "wiocha"idealnie by się nadawała na taki konkurs i na 4000 mieszkańców również okolicznych zagłosuje w necie za ideą 10000 osób ! ;)

Tylko najpierw Sołtys musi umieć z netu korzystać....Czy jest ktoś chętny podjęcia się tematu i podziałania w ekspresowym tempie z Urzędem Gminy, ja niestety do końca miesiąca chorobowe i uziemiony jestem. Ale pomogę w 2 etapie głosowania !

http://ext14.nivea.pl/28/nivea-csr/Regulamin_Podworko_NIVEA.pdf

CAŁA NAPRZÓD !
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Plac zabaw Nivea w Bojanie

Ale super, że znalazł się ktoś, komu też doskwiera brak fajnego placu spotkań dzieciaków :) Ja jestem świeżo upieczoną mieszkanką Bojana, ale za miesiac zostane mamusią i bardzo chętnie zagłosuje za stworzeniem miłego miejsca dla dzieciaków. Tym bardziej, że fajnie by było żeby nasze dzieci się lepiej poznały, a nie tylko każdy zabawa na własnej działeczce.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem ZA !!! Tylko kiedy by powstało takie miejsce ???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też jestem za, a co mi tam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, dopiero w srode tj.25.03 przeczytalam wpis o konkursie, jednak postanowilam nie rezygnowac i napisalam w tej sprawie na gmine-mail. Dzisiaj otrzymalam odpowiedz, ze sprawe przekazano p.Nawrockiemu. Pytanie ze strony pani kierownik brzmialo: gdzie takie miejsce mialoby powstac i czy byly przeprowadzone konsultacje z mieszkancami? Uwazam,ze kazdy z mieszkancow bedzie mial okazje wypowiedziec sie na ten temat podczas drugiego etapu czyli ewentualnego glosowania. A jesli chodzi o lokalizacje to jesli nic sie nie znajdzie to obecny plac zabaw rowniez moze byc wziety pod uwage bo jego wyposazenie pozostawia wiele do zyczenia. Zobaczymy co z tego wyniknie i czy wogole do glosowania dojdzie -mam nadzieje ze TAK, ale gmina musi sie szybko uwinac ze zlozeniem zgloszenia bo czas konczy sie juz 31.03.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, czy coś może ruszyło się w sprawie u Pana Nawrockiego z Gminy Szemud... ?
No cóż dałem sygnał do działania, ale jestem realistą, w innych sprawach z Gminą udaje się rozwiązywać pewne kwestie, ale trwa to miesiącami, niestety tak działają urzędnicy, po za tym Bojano jest baaardzo daleko od Szemudu, wiecie, że jesteśmy najliczniejszą wsią w gminie, a niestety potrzeby Bojana- najszybciej rozwijającej się wsi w gminie są -jakby to powiedzieć grzecznie- nie najpilniejsze. Grunt pod plac zabaw nawet otoczony jakimś delikatnym parkiem by się znalazła, sporo gruntów należy do gminy, do parafii, jakby dobrze popilotować sprawę, można by o lepszy kawałek ziemi od gospodarza wykupić taniej, dokoptować do tego sponsorów, imieniem których możan byłoby nazwać park ( parę firm we wsi mamy łącznie ze spółką giełdową !) Tyko trzeba chcieć i nie zaczynać tematu od wyliczania, ile przeszkód na drodze, ale od tego jak pokonać te przeszkody i konstruktywnie podejść do tematu. Niestety włodarze gminy + sołtys muszą najpierw wchodzić na forum i słuchać "głosu ludu" ...

Kurcze, jeśli PLAC NIVEA przepadnie ( trudno, takie życie, niewiele czasu było...) chciałbym , aby zorganizowało się jakieś lokalne pospolite ruszenie mające na celu znalezienie odpowiedniego miejsca i doprowadzenie do wybudowania miniparku ( może nawet 2000-3000 m2 starczy) , wystarczy parą ławek, ładne drzewka kwitnące, trochę rabatek, plac zabaw dla dzieci tych młodszych i trochę starszych. W lecie może ktoś skusiłby się nawet jakiś mini-bar na kółkach postawić z lodami/ kawą etc. Choć mieszkam tu już parę lat zawsze brakowało mi własnie czegoś takiego, bo włodarze gminy korzystając z danych demograficznych MUSZĄ WIEDZIEĆ, że mieszkańcami napływowymi Bojana są głównie ludzie w wieku produkcyjnym ( również pod względem "produkcji dzieci" :) ) i często rodzice chętnie by gdzieś wyskoczyli ze swoich ogrodów spotkać się z innymi rodzicami we wspólnym miejscu, nieprawdaż ?

Czekam na posty, propozycje, sugestie- ludzie, mieszkańcy, sąsiedzi...macie pomysły, możliwości, znajomości,włączcie się w tą akcję ! Trzeba zacząć od wójta, kto z nim "pija wódkę" niech się do mnie odezwie, albo sam się z wójtem umówię....

WSZYSTKIEGO DOBREGO NA ŚWIĘTA !
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam, że tak późno. Załączam dokładną odpowiedź , którą otrzymałam mailem.

"Poniżej informacja, jaką przekazał nasz Radny

Na wniosek - radnych, po konsultacjach z mieszkańcami, Pan Wójt w obecnym budżecie zaplanował kwotę na doposażenie placu zabaw przy szkole w Bojanie.
Dokupionych zostanie kilka elementów dla najmłodszych 3 - 4 latków. Ustawienie nowych zabawek wymaga dodatkowego projektu, gdyż każda nowa zabawka posiada tak zwaną strefę bezpieczeństwa i nie może być usytuowana w nieodpowiednim miejscu. Tak więc biorąc w/w aspekty pod uwagę, nie możliwe jest ,aby " podwórko Nivea" mogło stanowić doposażenie już istniejącego placu zabaw. Chciałbym jeszcze nadmienić ,że cały teren przy szkole, posiada już szczegółowy plan zagospodarowania. Na tym terenie znajdzie się również mini stadion lekkoatletyczny oraz parking.

Cieszy nas każda inicjatywa zgłoszona przez mieszkańców Gminy, dziękuję Pani za zainteresowanie tematem.
Ze względu na bardzo krótki czas niemożliwym jest złożenie wniosku ze względów formalnych. "

Pozdrawiam serdecznie wszystkich. Mam nadzieję, że załączone informacje wkrótce staną się faktem. No cóż nie udało się :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

collegium tumanum (3 odpowiedzi)

Czy wójt zwrócił nasze, mieszkańców gminy pieniądze, które przeznaczył na dyplom MBA z...

Jechowi przy ul. Św. Józefa (83 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Co zrobić z takimi sąsiadami? (10 odpowiedzi)

Witam, ludzie proszę o waszą opinię mam sąsiadkę która udziela się jako osoba chcąca nieść pomóc...