Płyty na Kubusia Puchatka

Ktoś coś wie, kiedy rusza akcja układania płyt?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Swoje wypowiedzi podpisuję własnym imieniem, jeżeli chodzi o odprowadzenie wody na posesji to należy wykopać studnię w ogrodzie i rurami odprowadzać deszczówkę wtedy na pewno takich dziur nie będzie na drodze. Piszesz że będziesz miał płyty do samego podjazdu a ja się zastanawiam ile muszę płyt dokupić aby nie było dużej przerwy pomiędzy płytami a wjazdem na posesję bo jesienią w tej przerwie może powstać błoto no i oczywiście będę musiała ponieść dodatkowe koszty związane z wykonaniem i jak już się orientowałam to nie będą małe koszty. Jeżeli chcesz wiedzieć dlaczego ludzie posiali trawę lub wysypali kamienie wzdłuż ogrodzenie a dlatego żeby można było w okresie jesieni i wiosny przejść w miarę suchą nogą do własnego domu i nie robię awantury jak ktoś zaparkuje na tym miejscu bo droga jest gminna a nie prywatna. Jeżeli chodzi o osobę która wycofała swoje płyty to przede wszystkim ten ktoś powinien rozmawiać z mieszkańcami na temat drogi a nie od razu zabierać zabawki bo mi się nie podoba a droga i tak koło niego będzie zrobiona. Zawsze można się dogadać i znaleźć jakies rozwiązanie. Dlatego to mi się nie podoba to nie jest fajna postawa i uważam że nie jest to honorowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Oj jaka szkoda , że ja się bałam wiaty na śmietniki sobie nie zrobiłam na drodze zamiast u siebie na działce , że nie zrobiłam chodnika po którym nikt nie przejdzie bo albo kamienie albo bus zaparkowany ( czyli nie chodnik a parking ) . Przecież inni mają to dlaczego nie ja .
Tłumaczenie śmieszne . Inni mają to ja też . Takie pokolenie musi umrzeć zanim zmieni się myślenie , że pewnych rzeczy się nie robi bo ktoś robi . Jak ktoś kradnie to ja też mogę tak samo jest z śmietnikiem ktoś ma to ja też sobie tak zrobię .

Co do wycofanego wkładu to nie sobie zabiorą płyty i tyle ale to jest śmieszne . Ciekawe kto wycofał ? Kto ma negocjować i prosić aby znowu wkład był w puli płyt ? Żenada i tyle . Kto daje i zabiera ten się w piekle poniewiera . Ciekawe jaki to powód wieś huczy , że droga będzie krzywa dlatego wkład wycofano .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

Szanowni sąsiedzi Basia Tirowiec Prywata i inni piszący anonimowo.
Jako że powyżej padł mój adres pozwolę sobie odpowiedzieć na kilka zarzutów by zakończyć tą polemikę, (mimo niechęci do takich anonimowych rozmów na forum).
1.Jako mieszkaniec KP 3 nie wycofałem swoich płyt, co więcej czekam z niecierpliwością pewnie jak Wy, aby nie taplać się w błocie.
2.Jeżeli ktoś wycofał płyty to może zamiast pisać anonimy , użalać się i obrażać na forum warto podejść do tej osoby i wyjaśnić co się stało, porozmawiać poszukać wspólnego rozwiązania ale rozumiem, że wtedy to już się nie jest anonimem jak na forum i zaczyna się problem komunikacyjny. Pewnie jest jakiś dość znaczący powód, że ktoś wycofuje już kupione i zapłacone przez siebie płyty i pewnie da się go rozwiązać.
3.Co do wyciągniętej kostki to zgadza się jest wyciągnięta poza linie płotu. I teraz proszę włączyć trochę wyobraźni, mimo że brak płotu to tam jest linia działki ( taki niewidzialny płot dla zwiększenia wyobraźni) i teraz spojrzycie na swoje posesje to za płotem macie pas zieleni, niektórzy wyprowadzili podjazd do drogi, niektórzy posadzili drzewko albo rzucili kamienie, aby nikt nie parkował. W niektórych regionach ludzie za płotem robią rabaty z kwiatów ( ładnie to wygląda) Są nawet jakieś przepisy jak pamiętam ile droga ma być odsunięta od linii działki Koło naszych bliźniaków macie kostkę i zgadza się dla mojej wygody, ale i np. dla Waszej, bo nigdy nie zwrócę uwagi jak ktoś przejdzie jak po chodniku ( w zimę odśnieżę) lub przejedzie rowerem jeszcze się uśmiechnę i powiem dzień dobry.
Tak naprawdę dzięki tej kostce czasami kawałek KP przeszliście nie taplając się w błocie drogi
Jednak osobiście zwrócę uwagę jak ktoś bezczelnie wjeżdża samochodem. Na chodnik też nie wjeżdżacie i nie jeździcie ocierając się o swój lub sąsiada płot lub jak niektórzy przekraczając linię mojej działki taka sugestia kultury i dbania o nieogrodzone mienie innych.
4.Jeżeli bardzo Wam przeszkadza ten kawałek kostki, który jak mniemam będzie przylegał do drogi z płyt to proszę o osobisty kontakt większej grupy ściągnę dla wygody i zadowolenia.
5.Co do leżących na środku drogi kamieni i śmietnika :) , proszę przyjdźcie to pokażę Wam gdzie jest środek drogi, proszę jak już coś piszecie to nie koloryzujcie.
6.Co do odprowadzania wody, proszę o Wasze pomysły gospodarowania, chętnie podejdę i zobaczę ( może jeszcze 99% mieszkańców Banina uda się przekonać), ja osobiście odprowadzam wodę na trawę i pod choinki
7.Basia pisze o honorze i umiejętności znajdywania się w społeczeństwie raczej forum i pisanie, jako anonim nie pokazuje honoru i nie służy do znajdywania się w społeczeństwie.

Liczę, że honorowo wszyscy podpiszemy się z Imienia i Nazwiska i może zaczniemy rozmawiać a nie pisać paszkwile na forum, szkoda czasu.

Pozdrawiam serdecznie
Tomasz Gałecki
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

To dobry pomysł aby gmina i inspektor budowlany zajrzał na te nieruchomości . Jedni płacą grube pieniądze aby magazynować deszczówkę na swojej działce a inni wylewają ją na drogę a potem dziwią się , że dziurawa jest . Wiata na śmietniki na ulicy zamiast na swojej działce to już jest szczyt . Wystawianie kamieni na środek drogi to trzeba zgłosić na policję i mandaty dać! Droga to nie tor przeszkód ani prywata !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Że tacy ludzie się nie wstydzą swoich poczynań, moi drodzy trzeba mieć trochę honoru i umieć znaleźć się w społeczności lokalnej , a swoją drogą jednak napiszę pismo do gminy w sprawie zajęcia drogi na podjazdy i śmietniki i mam nadzieję, że gmina to zweryfikuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Co tam Basieńko podjazdy i prywatyzacja drogi czy kamienie blokujące przejazd tam zbudowano nawet kosze na śmieci poza własną działką na drodze . Auta minąć się nie mogą ale kosze stoją .
A woda opadowa to jak jest zagospodarowana ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Dzisiaj napis był już zamalowany :)

Wracając z pracy zauważyłam, że część płyt jest opisana że zostały przez mieszkańców KP 3 wycofane , to rozumiem , że nie będą użyte do układania drogi . Nie rozumiem takiego postępowania przecież ci ludzie będą korzystali z drogi , a może o to chodziło ? dla mnie to zwykłe cwaniactwo po co mam się wychylać niech inni to zrobią . To jest postawa brawo !!! Jak na swoje podjazdy zajęli ponad metr drogi to jest okey , to może my mieszkańcy napiszemy do gminy list , żeby wszyscy którzy zagarnęli drogę na podjazdy do swoich posesji ponieśli konsekwencje skoro dla innych nie są życzliwi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Na spotkaniu z burmistrzem mowa była już o terminie majowym, więc to chyba żadne zaskoczenie.

Co Ty taki w gorącej wodzie kąpany? Przecież robią, dzisiaj kolejną dziurę zrobili. Jak zrobią studnie chłonne to zaraz będą płyty kłaść. A co do terminu to przy dobrej pogodzie mieli kłaść w grudniu, jeżeli się coś w budżecie zwolni. A jak nie to na wiosnę. Mamy wiosnę, a oni robią. Nie rozumiem bicia piany...

Wczoraj wykopali dziurę na środku ulicy i co dalej . Kiedy planowany jest termin zakończenia prac , miało być już wzeszłym roku .

nigdy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a to się w ogóle coś zaczęło? Bo póki co rozryli ulicę wzdłuż i wszerz tak że na własne posesje ciężko wjechać. Trzeba z łopatą ten gruz przerzucać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś się orientuje kiedy się zakończy się rozpoczęta praca przy kładzeniu płyt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proponuję się przejść do domu nr 7 na KP i sąsiad wszystko wytłumaczy :)

Jesteśmy nowi na Kubusia czy można się dorzucić . Droga jest fatalna , chcemy cegiełkę dołożyć będzie trochę metrów więcej . Jaka składka kto płacił ? Kiedy będą układane płyty .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli nie są układane od Pszennej to pewnie nowo zakupione przez mieszkańców, ale nie mam pewności - proponuję rozmawiać z Panem spod 7emki, bo na forum jest wiele plot itp. a malo merytoryki.

Nowe płyty na KP , czy to te sołeckie , ktoś coś wie , dlaczego nie są układane od Pszennej tylko gdzieś dalej ?

Lepsze płyty w maju 2017 niż w maju 2020 lub później .

Oj pomyłka przeczytałam forum i może nowi pozbierają kasę na wygładzenie drogi . Pan z rady i sołtyska załatwili 20 metrów drogi to dużo i więcej niż inni do tej pory zrobili .

Inne tematy z forum

Taras z desek kompozytowych - (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (36 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...

edukacja domowa (80 odpowiedzi)

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?