Płyty na Kubusia Puchatka

Ktoś coś wie, kiedy rusza akcja układania płyt?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skąd ta informacja że nie ma płyt z FS? Skoro są tam zapisane to muszą być zakupione i położone przez UG do końca roku 2017.

Nie chcę gruzu , chcę 500 płyt !
Czy jest ktoś co chce gruz zamiast 100 metrów drogi ?

Nie ma limitu na płyty co za propaganda . Tak nam się wmawia .
Brak jest płyt z funduszu sołeckiego , może wzk się wypowie .
Przypadek ?

A więc dalej zbierzemy pieniądze i położymy płyty do nr 31 i w prawo. Jeśli chodzi o tluczeń to niestety muszą wysypac go teraz bo już droga na wysokości 25-27 jest nie przejezdna. Dziś 2 samochody ugrzęzły w błocie i nie mogły wyjechać bez holowania. Zdjęcia są na stronie Fb Sołectwa. Za nim położą płyty to utonie tam mnóstwo samochodów a tluczeń można później przełożyć dalej.

Płyty dojadą kolejnym tygodniu , będą dalej niż 12 czy wzk się dołoży czy jego słowa są ...... warte ?
Lepiej droga z płyt niż droga z gruzu co opony przebija za cenę płyt ?
Zobaczymy ile słowa są warte bo się zdeklarował .
Czas oceni ! Tu nikt się nie nabierze !

Z tego co wiem to jest zebrane już dodatkowo 7000zł na płyty, które nie są jeszcze kupione a będą układane od nr 12. Wystarczy ich do numeru 16 a może i dalej, jak dorzuci się jeszcze 2-3 osoby po 1500zł to powinno wystarczyć do zakrętu. Według mnie jest to "niepowtarzalna" okazja na ułożenie dużej części drogi. To co zostanie zebrane z drogi przy układaniu płyt, będzie wysypane na wysokości budynku 27-29-31 oraz na kolejnym zakręcie. Więc czy warto teraz inwestować w gruz, niech lepiej gmina dokupi 100-200 płyt a będzie to z pożytkiem dla wszystkich.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tłuczeń wysypała gmina i to oni wymyślili akurat tą frakcję, jeśli chodzi o cenę to te 18tyś to chyba z kosmosu wzięli, tyle kosztuje około 22 ciężarówek chyba że cena dla gminy jest razy 2.

Płyty za nr 12?? hmm ciekawe. Ta ilość płyt co jest teraz na ulicy w życiu nie wystarczy na położenie poza nr 12. Po nr 12 są wolne działki i od tych działek sami sobie położymy płyty bez pomocy "organizatora". Tłuczeń za 18tyś ludzie nie bądźcie naiwni, za tą kwotę było by około 22 ciężarówek, czy tyle przyjechało na wyrównanie początku KP?? Dlaczego bierzemy z gminy tłuczeń?? ponieważ gmina ustaliła limit układanych płyt na daną ulicę w jednym roku a więc dalej by nie położyli. Bierzemy co dają a więc tłuczeń, czyli jakieś 2 ciężarówki koszt max 2000zł. Na tą chwilę pozwolę sobie zakończyć tą donikąd idącą polemikę. PS. nikomu na początku KP nie przeszkadzam, tłuczeń będzie tam gdzie płyty na pewno w tym roku nie będą położone.

A ja się jeszcze raz pytam :
Co za kretyn zorganizował ostatnio wysypanie głazów kopalnianych na naszej ulicy, jak czytam wyżej - za około 18 tys.?
Kto tak zarządził się pytam ''.

Ja czekam na postawione pytanie odpowiedź ? Do wkz , płyty będą poza KP 12 bo mieszkańcy dali kasę na to . Transport przyjedzie . Masz szansę się dołożyć idź do organizatora , dziękujemy za deklaracje wpłaty i chęci udziału .
Pamiętaj gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść . Nie chcę naprawy gruzem drogi i bajora , plan był inny .
Po co załatwiasz gruz?
Gruz jest bardzo drogi i wolę płyty od gminy zamiast gruz przy KP 25 . Na Stronie rady jest wyliczenie ( gminne rozliczenie ), że poprzednia naprawa KP kosztowała około 18 tysięcy za to jest 500 płyt czyli na drogę
Proszę nie przeszkadzaj

to spytam inaczej ;) na studnie też się zrzucili mieszkańcy KP ? i czy to prawdziwe studnie chłonne, z dokopaniem do warstw przepuszczalnych, wraz z pozwoleniami wodnoprawnymi etc, czy kręgi w glinie - czyli mini zbiorniki retencyjne które po przelaniu będą wybijać?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja się pytam co za kretyn zorganizował ostatnio wysypanie głazów kopalnianych na naszej ulicy? Owe głazy (gruz) tylko niszczyły opony i nic, kompletnie nic nie wniosły w poprawę naszej drogi, a wręcz przeciwnie! Takie wyrzucanie pieniędzy - jak czytam nie małych, mija się zupełnie z celem. A wystarczyło zamówić równiarkę i po sprawie. Kto tak zarządził się pytam?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do wkz , płyty będą poza KP 12 bo mieszkańcy dali kasę na to . Transport przyjedzie . Masz szansę się dołożyć idź do organizatora , dziękujemy za deklaracje wpłaty i chęci udziału .
Pamiętaj gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść . Nie chcę naprawy gruzem drogi i bajora , plan był inny .
Po co załatwiasz gruz?
Gruz jest bardzo drogi i wolę płyty od gminy zamiast gruz przy KP 25 . Na Stronie rady jest wyliczenie ( gminne rozliczenie ), że poprzednia naprawa KP kosztowała około 18 tysięcy za to jest 500 płyt czyli na drogę
Proszę nie przeszkadzaj

wow! co trzeba zrobić aby studnie chłonne wybudowane były też przy innych ulicach?

gruz, czyli śmieci na drogę - dziękuję za taką naprawę drogi

A ja Wam powiem - nie boli mnie, że po płytach które "współ-ufundowałam" jeździć będą inni. Radość z tego, że droga będzie jako-tako cywilizowana niweluje mi jakiekolwiek bóle "dolnej części pleców".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moim wkładem w płyty na początku KP jest projekt oraz walka o wprowadzenie strefy skrzyżowań równorzędnych w całym Baninie a co z tym się wiąże ponad 20mb płyt na KP i inne ulice z funduszu soleckiego co udało się przegłosować oraz wyniesione skrzyżowanie z ulicą Pszenną mające spowolnić ruch.

Do płyt na początku KP się nie dokładałem i nigdy tego nie ukrywałem z tego względu że po pierwsze nie wszyscy na początku KP się składali po drugie my musimy położyć płyty od nr 12 a jest nas mniej a więc większe koszty. Składam się na płyty które będą układane dalej czyli od numeru 12 do 31. Zasług żadnych sobie nie przypisuje bo nie biorę udziału w tej akcji. Wiadomość zamieściłem informacyjnie bo dziś została podjęta decyzja po wczorajszej wizji lokalnej i pomiarach. Gratuluję Panu który zorganizował tą akcję a przede wszystkim mieszkańcom. Gdyby nie wy i wasze pieniądze płyty długo na KP by się nie pojawiły. Pozdrawiam i życzę jak najwięcej integracji i porozumienia w sprawach dotyczących naszej ulicy.

a mieszkańcy KB2 będą przefruwać nad częścią ułożoną z plyt kupionych przez innych?

Koleś chciał zbierać kasę od kb2 z deklaracją że płyt tam nie będzie.sam mi to powiedział haha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.