Pociąg dla wytwałych z Gdyni do Katowic w 2020 r.

Opinie do artykułu: Pociąg dla wytwałych z Gdyni do Katowic w 2020 r..
Artykuł na temat: Kolej Gdynia-Warszawa

Przewoźnik działający pod marką Polregio chce przywrócić połączenia międzywojewódzkie. Jednym z takich ma być w 2020 r. wakacyjny pociąg Gdynia - Katowice obsługiwany pociągiem serii EN-57. Skład znany jest pasażerom linii SKM w Trójmieście.

Niedawno informowaliśmy o planach przewozowych spółki PKP Intercity i Arriva przygotowywanych dla pasażerów z Trójmiasta. Swoją propozycję szykuję też spółka Przewozy Regionalne, działająca pod marką handlową Polregio.

Przewoźnik ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

troche przegiecie

Ale roznice, faktycznie, nie sa szokujace. Godzina roznicy versus koszty I "postep" to nie jest "big deal"
Pokazuje to, jak koncertowo spaprano modernizacje tej magistrali, gdzie odtworzono pierwotne parametry. Ale sklady kupiona na 2x wyzsze...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

kiedys to byly czasy. czlowiek mial prace, po pracy mial czas na wódkę z kolegami

dzieci same biegały po podwórkach i jakoś tam było fajnie. kiedys to były czasy, dziś nie ma czasów
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ło panie, czuje że tak samo mówili jak się ludzi z koni przesiadali na lepsze i szybsze środki transportu. Sory, standardy trzeba podwyższać, a nie zaniżać.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

Bzdury prawisz waść o tych 2/3 prędkości. Polska to górzysty kraj od morza po południową

granicę ?

Dowiedz się "uku" (a raczej nieuku) ile krajów stosuje składy szybkie składy bez przechylnych pudeł. TGV prawie w całości są sztywne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Full plastik to miały dzisiejsze Koleje Mazowieckie i częściowo SKM Trójmiasto. Inne miasta

odosobnione przypadki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kurła kiedyś to było

ludzie tyłki twarde mieli, kłiii
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Większa konkurencja, większy wybór i lepsze ceny

Zgadzam się, że to skład niedostosowany do tej trasy, ale jakoś niedostosowane Darty od Intercity nikomu nie przeszkadzaja, a to też pociągi raczej regionalne. Inna kwestia, że pewnie połowa tutaj narzekających woli Flixbusa i 12h w ścisku, ale cóż....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

a do Zakopanego jechał 4 godziny - chyba w twoich chorych wizjach
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale w dwie osoby wychodzi tyle samo, a wtedy to ja już wolę jechać pociągiem, bo o wiele przyjemniej, spokojniej, można coś porobić i nie stresujesz się co odpierdzieli jakiś szybki ale bezpieczny w aucie obok.
Kasa rzecz wtórna, przy 4 osobach i tak bym wolał pociąg o ile by mi pasował, niż tłuc się autem.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opinia na wyrost p. red. Naskręt !!! Dla mnie o komforcie podróży decyduje liczba przystanków

po drodze, a dopiero później komfort składu, byleby nie miał plastikowych czy drewnianych siedzeń.

Pojechałbyś p. redaktorze nawet składem o komforcie "Pendolino" na trasę do Katowic jak pociąg, który miałby stanąć po drodze na wszystkich stacjach i przystankach, gdy pociąg z drewnianymi ławkami tylko na kilku z nich ?

Jak odbyłem kiedyś jazdę EN57 na trasie Poznań Gł. - Warszawa Wsch. ("kible" w zastępstwie składu klasycznego na okres wakacji) - jako pociąg pospieszny, gdzie miał zatrzymania tylko na najważniejszych stacjach. Cały czas skład 3xEN57 zasuwał między nimi z max. prędkością ok. 110 km/h i podróż szybko przeminęła (nieco ponad 3 godziny między 1:00 a 4 z minutami).
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kto jeszcze pamięta

- te czasy co to się w sezonie letnim podróżowało w takim ścisku, że w WC miało kilka osób "miejscówkę"-i to tylko stojącą. Ten był szczęśliwy kto siedział na desce sedesowej...
Albo wsiadanie do pociągu...przez okna.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trasa Gdynia-Katowice: 1,5 h !!! Tak u was powinno byc!

Tak jezdzi swiat!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wystarczy nie kraść

I Polska wstanie z kolan
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hehehe

Nie no,żart.Nigdy w życiu!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Długi dystans

Na dlugie dystanse to ja wolę się porywać razem z moją Elwirką ! ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0