Pociąg dla wytwałych z Gdyni do Katowic w 2020 r.

Opinie do artykułu: Pociąg dla wytwałych z Gdyni do Katowic w 2020 r..
Artykuł na temat: Kolej Gdynia-Warszawa

Przewoźnik działający pod marką Polregio chce przywrócić połączenia międzywojewódzkie. Jednym z takich ma być w 2020 r. wakacyjny pociąg Gdynia - Katowice obsługiwany pociągiem serii EN-57. Skład znany jest pasażerom linii SKM w Trójmieście.

Niedawno informowaliśmy o planach przewozowych spółki PKP Intercity i Arriva przygotowywanych dla pasażerów z Trójmiasta. Swoją propozycję szykuję też spółka Przewozy Regionalne, działająca pod marką handlową Polregio.

Przewoźnik ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak,

bo dopóki składy jechały prosto przez Polskę, czyli Tarnowskie Góry- Chorzew Siemkowice- ZW Karsznice- Laskowice Pom. , to było szybciej, ale po roku 2000 jakiś łeb wpadł na pomysł żeby jeździć przez Cz-wę- Łódź Widzew, Żabieniec- Toruń- Bydgoszcz i się zrobił syf, z niecałych 8 godzin do prawie 10.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A koniem 5 dni się jechało
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myśl tam jeden z drugim!

Przecież to jest pociąg GŁÓWNIE dla mieszkańców szeroko pojętego Śląska, aby mogli dotrzeć na wczasy do Trójmiasta a nie na odwrót!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Regio?

Chciałbym jeździć często zgodnie z obietnicami szynobusem z Gdyni do Władka czy Pucka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja nie. Solo wole wlasnie jechac pociagiem. Auto swiat, goraca kawa z McD, ciastko drozdzowka z Dworcowej

i jest git
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na kompletnie modernizowanych trasach prędkość powinna wynosić minimum 250 km/h

Kiedy beton z PKP wreszcie zrozumie., że przez ostatnie 50 lat kolej poszła znacznie do przodu i to co było ok w latach siedemdziesiątych to dziś już skansen
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lata 80-te mnie sie przypominaja i dalekobiezny osobowy Gdynia - Myslowice

przez Tczew, Malbork, Grudziadz, Torun, Inowroclaw, Zdunska Wole. I tez dawal rade, choc cos z 10 godzin, ale za to wygodnymi przedzialowymi wagonami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

7.5 godziny to jest nic

Kiedyś osobowy na tej trasie jeździł 10 godzin a pośpieszny 8.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pociąg

Przecież Pogoria- nocny pociąg Gdynia- Katowice to też skład podmiejski
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja myślałem że istnieją połączenia IR pomiędzy miastami (bo po to były tak nazwane)

i nie trzeba niczego 'przywracać' - a gdzie w takim razie jeżdżą regionalne?

PS
oczywiście dobrze byłoby mieć nowe wygodne pociągi, ale w wielu krajach podobne obsługują linie dalekobieżne - a znowu te 7 godzin to nie jest jakaś tragedia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedyś to było!

KŁIIIIII KŁIIIII KŁIIIII
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

W 3-mieście jeżdzą pociągi EN57AKM, a nie EN57FPS i EN57ALc/ALd
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

tu gadki o EN57 a tymczasem na bocznicy w Bieżanowie PKP niedawno zdewastowało kilka nowoczesnych składów...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co, do tego czasu Pie*dolino się już rozpadnie, bo PiS dał tańsza podsypkę na torach i kamienie latają?

i niczym pociski wbijają się w podwozia tego códó techniki alstomu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wnętrze może i jest nowe, ale układ jezdny dalej jak w węglarce: hałas, wężykowanie i niska prędkość.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

2 klasa z czasów PRL

Raz jechałem z Gdańska do Katowic w temperaturze powietrza 40st.C bez klimatyzacji,myślałem że nie dojadę i żywcem się ugotuje, bardzo podziękuję więcej nie pojadę nawet za 2zł
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

PKP

Przygoda , Komfort, Przyjemność
Składy SKM znane są z luksusu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3