Poczta Polska poszukuje listonoszy

Opinie do artykułu: Poczta Polska poszukuje listonoszy.

Trwa ogólnopolska akcja poszukiwania pracowników przez Pocztę Polską pod hasłem "Pracuj blisko domu". Według zapowiedzi chodzi o 500 stanowisk w placówkach pocztowych, sortowniach czy w charakterze kierowcy. Jednak w Trójmieście głównie poszukiwani są... listonosze.

Jeszcze dziś można wpaść na Pocztę we Wrzeszczu (ul. Grunwaldzka 108 ) i odwiedzić specjalny punkt informacyjny prowadzony przez dział HR narodowego operatora pocztowego. Punkt działa z okazji tzw. Dni Otwartych Poczty ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poczta powinna większy nacisk położyć na wykożystanie nierobów pasożytów ...

Prezes ,rzecznik prasowy ,kerowniki - też nic by im się nie stało jak by z dwa razy w tygodniu zarzucali terbe z listami i przesyłkami na plecy i ruszyli w teren !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aaaa

A czego wy się spodziewaliscie?? Poczta Polska to ogólnie sam syf.. Zarobki katastrofa. Pracowałem w poczcie. Najpierw na okres próbny, potem dostałem na rok a po 5 miesiącach mnie zwolnili po to żeby zatrudnić po 6 miesiącach na nowo i ponownie po 4 miesiącach zwolnić. W ludzi mają wywal... A jak trafisz na węzeł ekspedycji to jesteś maszyną do zapier....
Pozdro dla działu HR. Gdyby nie wasza polityka dziś pewnie pracowalbym u was dalej.. A teraz Mam w..... Do powiedzcie sobie sami. Nie dziwię się ludziom młodym za 1500-1600 robić. Pozdrowiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pawel

Ja mam stresującą pracę 9h dziennie. Czasem trafi się też do wieczora. Jestem po dwóch kierunkach pg. 11000 brutto. Tez nie narzekam, na glowe nie pada
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

praca w charakterze listonosza

Mój tata był listonoszem. Otrzymał rejon Gdynia-Wiczlino. Musiał udostępnić swój prywatny samochód. Płacili 0,80 PLN od przejechanego km. Po roku pracy na stanowisku samochód zamienił się w złom. Teren bardzo ciężki. Przez pierwsze dwa tygodnie aby się wdrożyć, poznać trasę jeździł po 10, 12 godzin. Jak zobaczyłem, że mu nie szło, zacząłem z nim jeździć, żeby mu pomóc. On był kierowcą i podjeżdżał pod drzwi domu a ja szybko roznosiłem listy i paczki. Kierownictwu się bardzo podobało jak syn za darmo jeździ i pracuje. Dlatego zaczęli zwiększać rejon. Mimo tego Wiczlino jest dzielnicą ciągle rozboduwującą, powstają tam coraz większe osiedla, a mimo tego dodawali nam nowe ulice. Gdy zaczęliśmy protestować i mówić kierownictwu , że jest niemożliwe przejechanie tak rozległego terenu w 8 godzin i do tego we dwóch (w tym ja jeździłem za darmo), zdjęli mu godzinę z umowy i miał w umowie pracę na niepełny wymiar czasu 7 godzin. Później zaczęli mu do pracy dokładać rozwożenie skrzynek kontaktowych na Karwinach, mimo tego, że nie wyrabialiśmy się z obecną pracą. Po 3 miesiącach pracy stwierdziliśmy, że nie ma co rozwozić po 9 godzin (staraliśmy wszystkie obowiązki wykonać na czas) listów, będziemy jeździć po 7 godzin tyle ile jest w umowie, a nie rozwiezione listy zaczniemy zwozić na pocztę. To się zaczęło nie podobać kierownictwu więc, po świńsku zwolnili mojego ojca. Mianowicie zgłosili audytorowi (przyjechał specjalnie z Warszawy), że istnieje podejrzenie, że mój ojciec podczas pracy wozi pasażerów podczas pracy i nie wyrabia się z pracą (kierownictwo bardzo dobrze wiedziało, że jeżdżę z nim i mu pomagam i dopóki wszystko rozwoziliśmy akceptowali to, a gdy zaczęliśmy zgłaszać uwagi to ... wiadomo - audytor ). Jednego dnia gdy przyjechał po mnie, przyjechał za nim audytor. Jak zobaczył, że wsiadam do samochodu i trzymam w ręku listy, to już było koniec.

Nie polecam pracy na poczcie polskiej. Ciepłe stanowiska tylko się nie zmieniają, są to zazwyczaj starsi ludzie,którzy mają problem z obsługą komputera. Listy często były chowane przez kierownictwo na Karwinach podczas audytu, gdyż listy nie przychodziły na czas. Praca jest za najniższą krajową.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja zarabiam okolo 4 tys.plus minus zalezy od premi i uważam ze to wcale nie dużo a za 1500 to można suche kartofle jesc na obiad.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie pisz bzdur, pracowałem akurat na tym urzędzie. Większego syfu nie widziałem, robota od rana do wieczora i niekończące się rozbiórki bo ciągle ludzi do pracy brakowało. Jak już ktoś przyszedł to po tygodniu góra dwóch zwalniał się. Przez ponad rok jak tam robiłem to nikt nie podpisał umowy. Teraz jestem na innym urzędzie, jest dużo lepiej ale nie ma się czym podniecać. Kto może niech szuka innej roboty. Pensja słaba, emerytur coraz mniej, poczty dużo, do tego ciągle jakieś ulotki i inny badziew do roznoszenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja. Jak chcę lekko strollować kogoś kto mi podpadł to wysyłam mu poleconym widokówkę, coby musiał na pocztę zaiwaniać.

Obwinąć paczkę rajstopami i okleić żołnierzami wyklętymi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie nie jesteś mieszkańcem tej toksycznej wiochy.Dlatego Ciebie nie przyjęto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale kasa,chyba się skuszę zniewolić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Stabilizacja finansow

Tiaaaa podnieśli ostatnio za list z 2 zł na 2,60 zł a polecony o 1 zł. Ta stabilizacja oznacza kolejna podwyżkę opłat?

potrafi donosić (na każdego), otwiera każde drzwi bez zamka (nawet natowskie)

no i lubi się zabawić więc i samotne kobiety czekające na pukanie* będą zadowolone

*oczywiście chodzi o pukanie do drzwi
ps. nie tylko kobiety, mężczyźni też powinni być zadowoleni - taki jeden z brodą był bardzo...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dni otwarte? Może jeszcze łapanki po wsiach?

Panie, panowie - wystarczy podnieść płace to chętni się zgłoszą sami.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poszukiwany ( żywy łoś )

Czy naprawdę Zarząd P.P. jest głuchy i ślepy na raporty z terenów chyba że takich niema mam na myśli średni czas pracy nowego pracownika , przecież potrafią orły wyjść w rejon z listonoszem koło 10 a o 12 słuch i ślad po pacjencie zniknął , kalkulacja ludzie myślą , zobaczy nowy pracownik jak trzeba z.......ć za najniższą krajową z perspektywą rozwoju ( chorób fizycznych , psychicznych życia na ciągłym haju Stres , Mobbing ) pracy gdzie urlop staje się utopią a do domu po pracy daleko i ostatni autobus s........ł do bazy

Więźniowie pracują w sortowni w Pruszczu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

" Poczta Polska poszukuje listonoszy"

A co zaginęli ?

jak nie chcecie pracowac

ja wy niechcecie robic leniwce polskie to wezne ukraincow
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Myslałaś o tym by się podłączyć

Olać taką pocztę w skrzynkach tylko awiza leżą bo im się nosić nie chce. A jak 1800 nie pasuje kto im karze pracować ?

Wstyd żeby młody zdrowy chłop pracował za grosze na poczcie to musi być jakiś nieudacznik życiowy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8