Poczta Polska poszukuje listonoszy

Opinie do artykułu: Poczta Polska poszukuje listonoszy.

Trwa ogólnopolska akcja poszukiwania pracowników przez Pocztę Polską pod hasłem "Pracuj blisko domu". Według zapowiedzi chodzi o 500 stanowisk w placówkach pocztowych, sortowniach czy w charakterze kierowcy. Jednak w Trójmieście głównie poszukiwani są... listonosze.

Jeszcze dziś można wpaść na Pocztę we Wrzeszczu (ul. Grunwaldzka 108 ) i odwiedzić specjalny punkt informacyjny prowadzony przez dział HR narodowego operatora pocztowego. Punkt działa z okazji tzw. Dni Otwartych Poczty ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmmm

nie wiem do konca o co ci chodzi? nikt tu nikogo nie sponsoruje. po prostu dluzszy czas szukam na rynku pracy bo jestem matka ktora samotnie wychowuje swoje dziecko. pewnie tego nie rozumiesz i wielu pracodawcow oferowalo mi teleprace w marketingu aby szukac im jak przedstawiciel klientow i zalatwiac za nich sprawy. nie chce takiej gownianej pracy. dlatego praca do 15:00 jako kurier mi odpowiada i bede mogla dziecko odbierac z przedszkola.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 16

przeciez jest paczkomat 24/7 - to po co poczta

kto jeszcze z tej komuny korzysta?
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 70

a kto normalny/prywatnie korzysta z PP jak są paczkomaty i kurierzy.....

......przeciez ta instytucja juz dawno powinna zbankrutowac - takie dziadostwo a w nazwie polska
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 26

przegięcie pały

To już przegięcie że trójmiasto zawzielo się na pocztę a na innych pracodawców którzy nie przestrzegają kodeksu pracy w ogóle wzmianki.. Pracowałem jako listonosz i nie mam do nich żadnych zarzutów prócz tego że szukałem wyższego wynagrodzenia. Ale się przejechałam bo gnuj nie przestrzegał czasu pracy, nie oddawał mi wypracowanych nadgodzin no i kartę multisport miałem za 100zl a nie za 15 jak w Poczcie. No i też miałem kartę miejską za 30zl w miesiącu wiec były spore oszczędności. Kierownik był super no i ekipa też. Chciałbym wrócić ale nie wiem czy mnie znów przyjmą. No nic przyjdę na dzień otwarty. Do zobaczenia.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 23

O, to jak już mamy wpis sponsorowany to pozwole sobie zapytać

ile płaci poczta pracownikom za takie wpisy? Czy to jest ta wspomniana "dodatkowa premia za wyniki"?
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kiedys to byly czasy.. :)

Badania DNA potwierdziły, że 87-letni listonosz z Nashville w Stanach Zjednoczonych jest ojcem co najmniej 1300 nieślubnych dzieci. "W latach 60. ubiegłego wieku antykoncepcja nie była zbyt popularna" - przyznał mężczyzna, który (podobno) w młodości do złudzenia przypomniał Johnny'ego Casha.
popieram tę opinię 114 nie zgadzam się z tą opinią 9

raz że trzeba ich zapłacić
dwa trzeba zrezygnować z obarczania ich śmieciami-ulotkami,
trzy trzeba wyposażyć ich w rowery lub wózki by nie musieli dźwigać...
popieram tę opinię 99 nie zgadzam się z tą opinią 1

nieznajomość tematu i obecnej płacy

jak się nie wie ile listonosz zarabia to się takie głupoty pisze
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 40

No i jeszcze

"...nikt nie pytała o zarobki..."
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

super stoisko

witam.bylam. Panie bardzo sympatyczne i znalazla sie dla mnie idealna oferta, a ze nie lubie pracowac pod kierownictwem w zamknietym pomieszczeniu, wiec praca listonosza z autem mi odpowiada. moze i pensja nie jest najwyzsza, ale za to uczciwa firma, ktora z tego co mi wiadomo, nie spoznia sie z wynagrodzeniami a to w moim przypadku istotne jak mam rachunki do oplacenia. no i moge pojezdzic autem :) narzekaja ci co nie chca pracowac lub maja kosmiczne wymagania wzgledem tego co potrafia czyli nic.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 172

Przecież chcieli na te stanowiska zatrudnić więżniów, na szczęście ktoś poszedł po rozum do głowy

i do tego nie doszło. Jak nie będą płacić tak jak więżniom i tak nie traktować ludzi w podobny sposób to znajdzie się wielu chętnych
popieram tę opinię 86 nie zgadzam się z tą opinią 1

No za 1500zł to niech sami robią
popieram tę opinię 237 nie zgadzam się z tą opinią 1

Listonoszem to opłacało się być kiedy emeryci kont nie mieli.Tera co,nic ściepy nie ma.
popieram tę opinię 162 nie zgadzam się z tą opinią 4

"Dnie otwarte"...

... ja piernicze. ;)
popieram tę opinię 98 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Jak zapewniają pracownice Poczty, nikt nie pytała o zarobki, a jedynie o warunki zatrudnienia" hahahaha, co to za bełkot, przecież płaca to główny parametr warunków zatrudnienia. No chyba, że ktoś się jara, że nosi trąbkę na plecach, ale to już są jakieś odchyły od normy, którymi nie chciałbym się zajmować.
popieram tę opinię 248 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie trzeba poszukiwać listonoszy

Oni sami przyjdą tylko trzeba im chcieć zapłacić
popieram tę opinię 498 nie zgadzam się z tą opinią 6