Poczta Polska poszukuje listonoszy

Opinie do artykułu: Poczta Polska poszukuje listonoszy.

Trwa ogólnopolska akcja poszukiwania pracowników przez Pocztę Polską pod hasłem "Pracuj blisko domu". Według zapowiedzi chodzi o 500 stanowisk w placówkach pocztowych, sortowniach czy w charakterze kierowcy. Jednak w Trójmieście głównie poszukiwani są... listonosze.

Jeszcze dziś można wpaść na Pocztę we Wrzeszczu (ul. Grunwaldzka 108 ) i odwiedzić specjalny punkt informacyjny prowadzony przez dział HR narodowego operatora pocztowego. Punkt działa z okazji tzw. Dni Otwartych Poczty ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skor taka rewelacja..

... to dlaczego brakuje listonoszy?
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

w

1500 a 1800 to jest roznica, w dodatku dostają premie i koncowki np od emerytur, wiec ponad dwójka wychodzi.. jak ktos dobrze napisal, jak sie nie zna i nie wie to sie glupot nie wypisuje. ale najlatwiej jest hejtowac na wszystko zamiast wziac sie za robote...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 35

Jak słyszę na rozmowie od pracodawcy ze płacą mniej niż 3000 netto to śmieje mu się w twarz i mówię, że ma przeprosić za marnowanie mojego czasu. Czasy frajerów się skończyły. Jak nie pasuje niech pan prezes sam zapi****a
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 3

I tak bida
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tomek

podpisz się w końcu TROL Tomek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dorota

Kurier i praca do 15.00 -bzdura. Za polecone,paczki i przekazy niedoręczone (awizo) nikt tobie nie zapłaci, a większość ludzi pracuje. Życzę powodzenia.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

1900 Na autach ciezarowych to nie jest smiech na sali to jest dramat. Sorry byly podwyzki 100zl to jest juz dwójka z przodu
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

A parę lat temu (jak było wysokie bezrobocie) właśnie szukali na listonoszy ludzi tylko z wyższym wykształceniem. Zaniosłem CV osobiście, ale Pani w sekretariacie nie przyjęla bo miałem za niskie wykształcenie (policealne maturalne).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto pracował ten wie: WYŚLIJ TEN LIST FAKSEM

i leci niedoręczona kopertka do niszczarki! oczywiście nie polecony bo za to kara. Ot tylko takie zwykłe listy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

To są bajki!

Naczelnicy prowadzą własną politykę. Chciałem zatrudnić się na poczcie w Pszczółkach, ale nie przyjęto mnie - może mam nieodpowiednie wykształcenie (wyższe).
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

To musi być jakiś rzadki zawód w Polsce, że firma poszukuje.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

1500 na rękę. + 150 nadgodzin w roku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie!

Moja koleżanka pracowała kiedyś w tej "instytucji" i musiała wyrobić plan sprzedając to barachło. Jak nie wyrobiła-sama musiała kupić. Najtańsze rajstopy, znicz itp.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Łaski bez

Albo dać służbowe auto w postaci najgorszych nawet Ticko czy Punciakow. Nagle jak zacząłem pracować w zawodzie, to masa problemów z autem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piwko, paliwko

1500 plus zwrot za paliwo, dla listonosza samochodowych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kolejny wpis działu promocji poczty...

Masz w końcu na imię Tomek, czy Dorota? Uważaj, bo za taką niepewność "dobrozmian" może wywalić z roboty...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie te czasy, nie ten kraj...

Ale w USA w tamtym czasie najczęściej pocztę odbierały mężatki, których faceci byli wtedy w pracy. A u nas co? Emerytki będziesz bzykał?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiadomo, jak ma na imię pracownik działu promocji poczty...

Dorota...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5