Poczta Polska poszukuje listonoszy

Opinie do artykułu: Poczta Polska poszukuje listonoszy.

Trwa ogólnopolska akcja poszukiwania pracowników przez Pocztę Polską pod hasłem "Pracuj blisko domu". Według zapowiedzi chodzi o 500 stanowisk w placówkach pocztowych, sortowniach czy w charakterze kierowcy. Jednak w Trójmieście głównie poszukiwani są... listonosze.

Jeszcze dziś można wpaść na Pocztę we Wrzeszczu (ul. Grunwaldzka 108 ) i odwiedzić specjalny punkt informacyjny prowadzony przez dział HR narodowego operatora pocztowego. Punkt działa z okazji tzw. Dni Otwartych Poczty ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie

ja pracuję w małym sklepie odzieżowym na Przymorzu-mam 2600 brutto-ale siedzę w ciepełku z kawusią i czytam książki:) Niech poczta dalej szuka jeleni
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Takie dziadostwo jak poczta polska

to powinna dawno już paść
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

taaaaa...

Mnie też nabardziej ubawiły "wolne wieczory" i "możliwość powrotu do domu". Bareja się kłania. No i jeszcze zarobki-1500 na rękę. Śmiech....
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe

Mając 22 lata przeprowadziłem się do Trójmiasta i szukałem pracy na miejscu, aplikowałem na poczte w Gdańsku- cisza... w Sopocie - zostałem zaproszony na rozmowę i na tym koniec. Później przeprowadziłem się do Gdyni i znowu składałem CV na pocztę CIsowa-Chylonia. DO dziś bez odpowiedzi. Po prostu żenada. Pracowąłbym za te gorsze, za najniższą krajowaą ,żeby tylko mieć składki, zdrowotne emerytalne i jakiś socjal, ale nie chcieli nawet gadać z osobą po liceum ogólnokształcącym.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uroda ma znaczenie przy spłodzeniu dziecka. Kobieta szuka ślicznisia, którty

takich jak ona ma na pęczki i on później odchodzi. Później jak trzeba dać żreć dziecku i sobie zapewnić wygodę, to szuka się brzydala z " cechami charakteru i bogatym wnętrzem" oraz dobrą pensją :-)))))))
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja najbardziej to bym chcial, zeby listy kosztowaly 1zl za wysylke, a paczki 3zl

I wtedy zeby mi listonosz szybko to przynosil. A zarabiac moze ile chce.

Oto moj sposob na naprawde istniejacej sytuacji.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 21

Moje ostatnie doświadczenia pokazują, że Poczta ma lepszy standard niż kurier. Wszystko na czas, tyle, że muszę się przejść odebrać, gdy przyjdzie coś większego, niż pojemność skrzynki. Kurierzy, to lenie do kwadratu. I nie piszcie, że to przez niskie zarobki, bo takie same niskie zarobki są w PP
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Za ile????? Skoro Poczta nic nie oferuje pracownikom to pracownikow nie ma tak????

Logiczne. Dajcie 3000 zł netto na dzień dobry to pracownicy sami przyjdą. PROSRE!!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pocztowiec hehehehe

Praca w Poczcie to jedna wielką ściema. Niskie zarobki, brak możliwości awansu. Przychodzą tylko starzy ludzie! Młodych bardzo mało, a przecież Poczta ma ambicje! Zarabia ale kasa sie zgadza tylko na "stanowiskach"
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mrnobody

Płacić więcej, to nie będzie trzeba szukać. Praca z ciężka torba w deszczu, upale, mrozie za 1800 zł? Nie dziękuję. Szukajcie frajerów dalej
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

faktyczne zarobki listonoszy 2000-3500 netto w zależności od rejonu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

praca na poczcie??

Pracowalem tam 3 lata...dziekuje bardzo!!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli za 48 godzin pracy w niemczech masz 1.500euro;) takie bajki to dzieciom opowiedz ale takim do 5 roku życia
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Listy i paczki z pewnością są tak oburzone

że aż w ramach protestu samoistnie zmieniają swoją zawartość. "Nie będzie mnie roznosił listonosz mieszkający z innym listonoszem! Tfu!"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale weekendy i wieczory wolne

czyli linia słuszna z programem jedynej prawilnej partii.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7