Poczta Polska poszukuje listonoszy

Opinie do artykułu: Poczta Polska poszukuje listonoszy.

Trwa ogólnopolska akcja poszukiwania pracowników przez Pocztę Polską pod hasłem "Pracuj blisko domu". Według zapowiedzi chodzi o 500 stanowisk w placówkach pocztowych, sortowniach czy w charakterze kierowcy. Jednak w Trójmieście głównie poszukiwani są... listonosze.

Jeszcze dziś można wpaść na Pocztę we Wrzeszczu (ul. Grunwaldzka 108 ) i odwiedzić specjalny punkt informacyjny prowadzony przez dział HR narodowego operatora pocztowego. Punkt działa z okazji tzw. Dni Otwartych Poczty ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możliwe, że pytali tacy desperaci

dla których nie ważne ile byle by było.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

to masz zwrot kosztów dojazdu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

wolontariusze pracują za darmo jeśli nie znasz różnicy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jaki rodzaj umowy i wymiar etatu?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wolontariuszy szukają...

Wolontariuszy szukają...
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak ktos sobie kiepsko organizuje prace jako listonosz w terenie to tak ma. a w urzedach pocztowych praca max 8h. wiem, bo pytam listonoszy, ktorzy u mnie zmieniaja sie w rejonie, gdy ktos jest chory. maja tyle samo listow a jeden potrafi rozniesc wszystko w 8 godzin a inny w 12, wiec sorry jak sie nie jest szybkim i kumatym to tak bywa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

nie wiem czy forumowicze pp. bardziej bym powiedzial ze to ludzie ktorzy zmeczeni sa waszym narzekaniem bo widac ze w polsce nie chcecie pracowac w jakiejkolwiek firmie, chyba ze pracodawca zaplaci kokosy tak jak za granica za brak umiejetnosci i doswiadczenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widzimy, że Poczta zaczęła zatrudniać

etatowych forumowiczów.
Po co tracić kasę? Lepiej by było wydać ją na wyższe wynagrodzenia dla pracowników wykonujących realną pracę (np dla listonoszy).
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Widać, że etatowi forumowicze PP

dziś dość aktywni.
A nie lepiej by było polikwidować tego typu pseudo-stanowiska a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na poprawę warunków płacowych pracowników wykonujących realną pracę (np listonoszy - a nie jakieś śmieszne 230 brutto na start).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

smiech na sali

ja pracuje w firmie z gdanska raz na tydzien na 12 godzin jade do niemiec na statek posprzatac karcherem podlogi i mam 6 tys. dowoza Nas autami firmowymi, daja wyzywienie i nocleg jesli chcemy odpoczac po pracy albo gdy statek sie spoznia
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ostatnio na małym sklepie mięsnym widziałem że szukają sprzedawcy

3000 brutto
sklep pracuje w godzinach 9-17 na łeb nie pada ruch umiarkowany
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na papierze etat na 7/8 a praca od 7 rano do 7 wieczorem? I nie ma chętnych?

No coś takiego.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 2

pensja

właśnie szwagierka się zwolniła z poczty po 10 latach pracy- 2200 brutto i 7/8 etatu.
praca w placówce w duży centrum handlowych.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

W nocy strasznie hałasują, aż lampa na suficie mnie się kiwa. Taki metaliczno trzeszczący odgłos naciąganych sprężyn. Ki diabeł?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

to tam jedź i sobie zarabiaj tyle kasy jeśli praca w Polsce Ci nie pasuje. Najłatwiej mieć roszczenia do poczty a inni pracodawcy płacą podobnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Poczta nich zacznie od propozycji 4000 zł na ręke , to nie będzie musiała poszukiwać , chętni sami ją znajdą !

panie rzeczniku !... 4 tyś. zł. tj. około 1000 Euro - wcale nie trzeba się mocno sprężać aby taką kase zarobić np. w Rzeszy czy w Norwegii w pół miesiąca .
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3