Poczta Polska poszukuje listonoszy

Opinie do artykułu: Poczta Polska poszukuje listonoszy.

Trwa ogólnopolska akcja poszukiwania pracowników przez Pocztę Polską pod hasłem "Pracuj blisko domu". Według zapowiedzi chodzi o 500 stanowisk w placówkach pocztowych, sortowniach czy w charakterze kierowcy. Jednak w Trójmieście głównie poszukiwani są... listonosze.

Jeszcze dziś można wpaść na Pocztę we Wrzeszczu (ul. Grunwaldzka 108 ) i odwiedzić specjalny punkt informacyjny prowadzony przez dział HR narodowego operatora pocztowego. Punkt działa z okazji tzw. Dni Otwartych Poczty ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak bo każdy kto tu pisze jakiś pozytyw jest z kierownictwa i sponsorowany przez pocztę.. Weź sie je.nij... Po prostu trafialem na gorszych pracodawców wiem co nie co wiem a po drugie pracowałem we Wrzeszczu więc na ekipie i kierownictwo nie mogłem narzekać bo stoją murem za dobrym listonoszem i o niego dbają na tyle na ile mają możliwości. Nie miałem lepszego kierownika i każdy by sobie takiego życzył.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo kobiety wtedy nie pracowały w większości zawodowo, stroiły się i czekały na listonosza,

a zmęczony mąż po pracy popijając piwo cieszył się, że żona za dużo od niego nie chce.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 1

uroda ma znaczenie przy "numerku" jednorazowym,

cechy charakteru- dla dobrego wspólnego życia, jeśli są to znaczące zalety to dzięki nim także teoretycznie nieatrakcyjny fizycznie mężczyzna, w oczach kobiety jest atrakcyjny ( i nie chodzi tu teraz o kasę- bo zaraz takie glosy się wpiszą).

Mój jest mega optymistą- bardzo mnie wspiera w moich huśtawkach nastroju
( ogromny stres w pracy),
bardzo uczynny, czuły, zaradny- naprawia wszystko w domu,
gra z synami w piłkę regularnie na boisku- cenię go za to,
choć ja więcej zarabiam, a może i dobrze.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale pie****ysz koleś:)

z kierownictwa jesteś?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

2300 btutto dla faceta?

Chyba żart-niech sami pracują lub zatrudnią ukraińców. Ale za tyle to nawet ci z ukrainy tyłka nie ruszą. Niech szukają....do u....j śmierci:)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja tez pracowałem tam ponad 2 lata i miałem dobrą ekipę a w rozbiórkach jeśli ktoś był chory wszyscy sobie pomagali i nie robił tego jeden listonosz a trzech-czterech więc listów dodatkowych na głowę wychodziło około 30. Poza tym za każdą dodatkowo przepracowaną godzinę dostawalem kasę na konto. Także widocznie ty kiepsko trafiłeś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Hehe, a mówią, że uroda u mężczyzn nie ma znaczenia

Jak widać ma i to duże. Jakby chciał jakiś przeciętniak tyle zamoczyć to pewnie musiałby odbębnić tysiące godzin na jakiś głupich randkach wydając przy okazji z milion $ xD
I to w purytańskich USA, ludzie są jednak wszędzie tacy sami, co najwyżej skala hipokryzji jest inna :)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

sortownia jest w Pruszczu więc nie tracisz 2h na dojazd. poza tym jest dużo zmian kadry kierowniczej w Poczcie odkąd zmienił się nowy zarząd i chce poprawić sytuację pracowników co już robi i podnosi wynagrodzenia. jak myślisz mając 80tys pracowników łatwo jest podnieść wynagrodzenia o 1000zł skoro poprzednicy tego nie robili i olewali temat? najpierw trzeba wypracować przychód, żeby mieć z czego podnieść wynagrodzenia. Nikt za darmo nie podniesie Ci pensji o 1000zł bo tak chcesz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pracowałem tam przez 4 lata. Nigdy więcej.

Nie ma co liczyć na kokosy w tej biednej firmie. A roboty tam jest od groma - kraina wiecznych rozbiórek i praca po 10h dziennie bo brakuje ludzi. Nie robcie tego błędu i nie zatrudniajcie sie tam.
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 3

Więżniowie byliby szczególnie przydatni

do roznoszenia emerytur.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

to kurde biedronka wiecej placi!! co oni szukaja naiwnych?

komisarz z UE "Taki mamy klimat "mówiła ze za mniej nuz 6 tysiece to tylko idiota zgodzi sie pracowac ,a wy pracujecie za 1300zł na rękę?
w Niemczech listonosz ma rower służbowy a wy macie nosic na piechotę ciężkie torby!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikt nie pytał o zarobki hahaha czyli byli tylko ci co od małego chcieli zostac listonoszem :)

A podobno mamy rynek pracy gdzie warunki dyktuje pracownik :)
Oferta bez zarobków jest niepoważna podaje je w ogłoszeniach teraz nawet biedronka!!
Dla przypomnienia kula u nogi jest stara kadra kierownicza komunistów która dzieki Milerowi ma podpisana umowę ze maja prace dożywotnio i nie mozna ich przenieść na nizsze stanowisko i mniej płatne!
Sortownia? a co to za przyjemność stracić 2 godziny na dojazd w jedna stronę!!
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 2

2300 brutto za 8h w dni robocze. są też premie, trzynaste wynagrodzenie i nadgodziny jeśli się takie zdarzą to są wypłacane lub możesz w innym dniu szybciej skończyć pracę np o 13:00. Jeśli trafisz na fajną ekipę to wszyscy starają się sobie pomagać jeśli przyjdzie dużo przesyłek od klientów. Jest wsparcie. Przyjemna praca pod warunkiem że lubisz pracę w terenie i z ludźmi którzy nie zawsze są przyjemne no chyba że masz dla nich emeryturę
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Policja i sądy
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 6

Madrze prawisz ;)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy sam chciałbyś zatrudnić złodziei? Wątpię
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Zatrudnijcie ukraińców

no tak, przecież alfabetu nie znają
i muszą się sami za to utrzymać
a to pech!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ile

Ile płaca?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super warunki

Najlepszymi punktami oferty są "stabilne zatrudnienie oraz wynagrodzenie", "wolne weekendy i wieczory" oraz "codziennie mogli wracać do domu"... no proszę was xD Dobrze, że nie "darmowy tlen (z domieszką azotu i innych gazów) zapewniony na miejscu pracy" i "mozliwosc jednorazowego wyjscia na dwojeczke w godzinach pracy (ale nie dluzej niz 3 minuty)"
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 1