Podaję Meble Agata do sądu

Niestety jestem kolejnym klientem, którego ta firma oszukała. Komplet wypoczynkowy reklamowany, zabrany do poprawek - wraca w jeszcze gorszym stanie. Ponowna reklamacja i cisza. Wniosłem pozew do sądu konsumenckiego ale firma nie wyraziła zgody na taką drogę załatwienia tej sprawy, więc sąd konsumencki odesłał dokumenty. Teraz prawnik pisze pozew do sądu rejonowego - nie mam zamiaru darować im indolencji oraz pretensjonalnego podejścia do reklamacji. Sądząc po wpisach na forum ta firemka już długo tu nie zagrzeje miejsca. Zachęcam gorąco do pójścia z nimi na drogę sądową, może kierownictwo "u góry" zobaczy co się dzieje w Gdańsku
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Podaję Meble Agata do sądu

Witam, ja również zakupiłam rogówke w salonie Agata Meble i oczywiście czekam ponad 2 miesiące na naprawę!! Chętnie dołaczyłabym się do jakiegoś pozwu zbiorowego
Pozdrawam Monika
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No cóż w końcu został wyznaczony termin rozprawy na styczeń 2015, oczywiscie napiszę jaki będzie postanowienie. Trzymajcie kciuki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a nie dało rady pójść na ugodę ze sklepem, wykorzystałaś wszystkie ścieżki porozumienia zanim poszłaś do sądu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

O żadne ugodzie nie było mowy. Pomijając moje pisma itd najpierw skierowałem pismo do Polubownego Sądu Konsumenckiego - gdzie jak sama nazwa wskazuje załatwia się sprawy polubownie. Niestety Agata Meble nie wyraziła zgody na to, a tego wymaga prowadzenie sprawy w tym sądzie. Więc z mojej strony wszelkie ściezki porozumienia zostały wyczerpane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szanowny Panie,
Prosimy o kontakt z nami poprzez formularz kontaktowy zawarty na stronie http://www.agatameble.pl w wiadomości prosimy o podanie numeru reklamacji. Z chęcią wyjaśnimy wszelkie niejasności i raz jeszcze przyjrzymy się sprawie.
Pozdrawiam
E-rzecznik Agata Meble
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko Ci pozazdrościć, że Agata Meble zreflektowała się i zrobiła ukłon w stronę klienta. Niestety ja nie mam takiego szczęścia, ponieważ Swalen Swarzędz vel Unia Swarzędz (piszę vel, bo Unia wykorzystuje szyld Swalenu, który już nie produkuje mebli i sprzedaje pod ich znakiem firmowym meble kiepskiej jakości). Również przeszedłem wszystkie etapy porozumienia z Unią Swarzędz i niestety sprawa musi się oprzeć o drogę sądową. Trzeba walczyć do końca. Może ktoś na tym forum ma podobne problemy z tą firmą, to niech się odezwie.

Niestety, wygląda na to, że i ja mam podobny problem z firmą Agata Meble ( w Krakowie ) - nie uznanie reklamacji kompletu wypoczynkowego; wszystko wskazuje na to, że trzeba będzie się udać do sądu

A jaki powod nie uznanej reklamacji ? moze uzytkowanie nie do konca bylo takie jak powinno? bo ja nie mialam zadnych problemow z reklamacja w salonie Agata. wrecz odbylo sie to wzorcowo :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2