Podłączenie budynku do sieci gazowej w Koleczkowie

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Prosiłbym o informacje jak należy po kolei postępować chcąc doprowadzić instalację gazową do posesji i jakie formalności należy spełnić przy podłączeniu gazu do budynku. Z góry dziękuje pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Podłączenie budynku do sieci gazowej w Koleczkowie

polecam stronę muratora z instrukcją krok po kroku (czas oczekiwania na gaz od pomysłu do realizacji to kilka miesięcy )

http://muratordom.pl/budowa/przed-budowa/doprowadzamy-gaz-ziemny-projekt-i-przyacze,13_2815.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja polecam udać się do gazowni w Rumi ul. Hodowlana 21 pn 7-17, wt-pt 7-15 i tam się wszystkiego dowiesz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po pierwsze umowa z gazownią o przyłącze do domu.potem opłata za przyłącze ok.2 tyś zł, potem projekt geodezyjny od geodety mapka ok 500 zł ,potem projekt po wykonawczy mapka ok 500 zł i samo połączenie od skrzynki do domu żeby był odbiór to minimum jedno urządzenie gazowe musi być podłączone ok 2000 tyś zł.

Do prac wykończeniowych polecam http://remoncik-bojano.otobiznes.pl
Mam nadzieję że informacja się przydała

To chyba jest jeszcze chwaszczyńska: koło anteny jest salon, sklep: firma Logasystem, załatwią całość od pozwoleń, mapek, etc poprzez dobór kotła do montażu grzejników.

a oni jeszcze istnieją?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Przyłączenie Bojana do Gdyni (153 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Włamania w Koleczkowie (65 odpowiedzi)

Witam od dzielnicowego mam informacje ze podobno znasiliły sie wlamania do domkow jednorodzinnych...