Podszywają się pod policję i blokują komputery

Opinie do artykułu: Podszywają się pod policję i blokują komputery.

Komenda Główna Policji zablokowała ten komputer z co najmniej jednego powodu. Przewidywana kara 500 złotych lub więzienie - taki komunikat zobaczył na swoim komputerze nasz czytelnik, Łukasz z Gdańska. Sprawę zgłosił policji. Policja dobrze zna ten sposób działania hakerów, ale... zgłoszenia nie przyjmuje i radzi wynająć dobrego informatyka.Mieszkaniec Gdańska napisał do nas zbulwersowany, że od kilku godzin ma zablokowany komputer. Komunikat, który pokazał się na ekranie sugeruje, że ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba w złą zakładkę kliknąłem. Chciałem czytać trojmiasto.pl

a nie niebezpiecznik .pl
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Stary numer. O tym pomyśle i dobrych radach dyskutowałem juz na tym

forum chyba w grudniu. W sumie to banał, z którym można sobie łatwo poradzić - wystarczy poczytać troszkę w sieci.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

i wszystkie dane w eter. świetny plan.
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 4

przed opublikowaniem czegokolwiek radzę najpierw posprawdzać błędy.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ankieta.

A 3 pkt ankiety, to kto wymyślił? ze niby takie zachowanie gwarantuje bezpieczeństwo?? Co to jest podejrzany mail?? Nawet mail od znajomego może mieć niespodziankę w sobie. Odpowiedzią negującą na pytanie "Czy padłeś kiedyś ofiarą hakerów?" może być tylko taka :Nie, korzystam tylko z legalnych programów, nie man neta, nie mam usb, nie mam cd, nie mam wifi...
Tylko na co komu taki komp? Reasumując, każdy jest narażony na atak. Kwestią jest tylko czy atakujący chce zaatakować akurat nasz komputer.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 1

prośba

Podajcie, proszę, numer konta, na który można wysłać pieniążki, aby odblokować komputer.
popieram tę opinię 105 nie zgadzam się z tą opinią 17

Co chwile słychać jak inny człowiek kszywdzi innego w celu zarobkowym ...

A ja mówię - dowalić takie kary więzienia że odechce się bandziorom zakładać AmberGold i inne. np.:
kradzież do 1000zł. 5 lat,
kradzież do 5000 zł. 10 lat
itd...

Oczywiście stryczek czy tez krzesło za zabójstwa też :)
popieram tę opinię 149 nie zgadzam się z tą opinią 33

Tryb awaryjny -> przywracanie systemu -> kawka dla uspokojenia -> format c: :)
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 139