Podszywają się pod policję i blokują komputery

Opinie do artykułu: Podszywają się pod policję i blokują komputery.

Komenda Główna Policji zablokowała ten komputer z co najmniej jednego powodu. Przewidywana kara 500 złotych lub więzienie - taki komunikat zobaczył na swoim komputerze nasz czytelnik, Łukasz z Gdańska. Sprawę zgłosił policji. Policja dobrze zna ten sposób działania hakerów, ale... zgłoszenia nie przyjmuje i radzi wynająć dobrego informatyka.Mieszkaniec Gdańska napisał do nas zbulwersowany, że od kilku godzin ma zablokowany komputer. Komunikat, który pokazał się na ekranie sugeruje, że ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a

ja sie pytam dlaczego dopiero teraz ludzie sa o tym informowani??skoro byly donosy to nalezy to oglosic na stronie policji jak i w mediach skad ludzie maja to wiedziec???????stolec nie policja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

pozostałe 2.7 %...

... Nie ma pojęcia czemu to ma służyć i uważa że to strata czasu i miejsca na zewnętrznym dysku :)

A i B to stacja dysków wymienialnych

Gadacie jak byście nie mieli PC zanim CD weszło
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak tak - Policja jest tylko od tego zeby przechodzic na zasłużona emeryture po 20 latach...

....ciezkiej pracy!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Linuksa używam od 1999 r (RedHat 4.0)

nie widziałem w tym czasie żadnego wirusa....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Combofix

Darmowy program antywirusowy Combofix załatwia szybciutko sprawę. Program odpal w trybie awaryjnym zainfekowanego kompa - 10 min. i po problemie

Pani Kasiu

Policja zgłoszenia nie przyjmuje i radzi wynająć dobrego informatyka. To wlasnie bezrobotni informatycy sa hakerami. Tak samo jak mechanicy samochodowi. Reperuja samochod ale tak ze za dwa miesiace zepsuje sie spowrotem. Jezeli wiekszosc mechanikow tak postepuje to tylko patrzec jak co raz wiecej klientow bedzie sie zglaszac spowrotem na serwisy i placic tym nieuczciwym mechanikom.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

N

I
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tyPOwe zachowanie milicji
które na język normalnych ludzi można przetłumaczyc tak
co nam tu panie zawracasz d...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stare jak diabli...

... "ukash" jak roboczo nazwano tego gada atakuje od około roku, nie jest to nic nowego. Tu rozwiązują ten problem:

Pozdrawiam

RAID

a słyszałeś o RAID?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Policzmy:

Jakiś darmowa maszynka wirtualna 0 zł.
Jakiś darmowy linuks 0 zł.

Przeglądarka zwyczajnie odpalona jakby w okienku a bezpieczeństwo 99,99% (tj. przed tym syfem to 100%, ten 0,01% to na wypadek jakby komuś zdolnemu zależało, bo jak ktoś wie jak to to obejdzie)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

prawda

na kompa w zupełności styknie linux, stabilny, bepieczny, szybki system. dla mnie grunt, że ładnie śmigają filmy, muza gra i internet nie muli. a do gierek to się kupuje playstation albo xboxa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

.....................

Zgadza się. Mnie ten szajs dorwał na youtube, podczas oglądania relacji z zawodów żeglarskich mojego kolegii w lipcu 2012 r.. Może dlatego, ponieważ oglądałem tę video relację o 2 w nocy. Mam tylko wtedy czas wolny:)

4-ta odp.w ankiecie:

nie,bo sam jestem hakerem:-)

Ostatnie co bym powiedział o fb, to że jest sprawdzony.

To główne składowisku wszelkiej maści syfu w internecie na chwilę obecną.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ni da rady, ścierwo z automatu wskakuje na pierwszy plan.

Z tego co pamiętam pakuje się w roaming albo local w appdata. Oczywiście jest też wpis w rejestrze, więc najpierw trzeba zbutować cokolwiek z płyty\pendriva, wywalić aplikację wirusa, potem odpalić kompa w trybie awaryjnym i albo zrobić przywracanie albo wyczyścić syf z rejestru jak ktoś potrafi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1