Podszywają się pod policję i blokują komputery

Opinie do artykułu: Podszywają się pod policję i blokują komputery.

Komenda Główna Policji zablokowała ten komputer z co najmniej jednego powodu. Przewidywana kara 500 złotych lub więzienie - taki komunikat zobaczył na swoim komputerze nasz czytelnik, Łukasz z Gdańska. Sprawę zgłosił policji. Policja dobrze zna ten sposób działania hakerów, ale... zgłoszenia nie przyjmuje i radzi wynająć dobrego informatyka.Mieszkaniec Gdańska napisał do nas zbulwersowany, że od kilku godzin ma zablokowany komputer. Komunikat, który pokazał się na ekranie sugeruje, że ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

łoooł ale llux z ciebie g@
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

;-) prawie jak obsługa limuxa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tyko reset kompa ja tez to maiłem taki komunikat i zrobiłem reset ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wystarczą dobre programy antywirusowe
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

eee to już nie nowość ...

Miałam ten wirus u siebie pod koniec grudnie ... ale nie powiem,byłam w szoku !!!

Policzmy:

Legalny Windows 7 Home 350.00 PLN
Norton Internet Security 170.00 PLN

I zero problemów. Może mi nawet naskoczyć policja z Miami.
Mają na kotleciki w Ikei, tipsy po kolana, pieski rasy york itd., ale na bezpieczeństwo danych ich nie stać. Żenada.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 17

za "kutryną" robią swoje

Faktycznie "prosty" sposób. Tylko co jeśli nie mamy drugiego komputera?
Uruchom komputer w trybie awaryjnym z obsługa sieci i w necie znajdziesz wszystkie potrzebne materiały czyli skrypt i program OTL.exe do którego trzeba go załadować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie wczoraj walczyłem, jak "celowo uszkodzić" swoj plik .css,

żeby IE zaczął go wyświetlać prawidłowo. Opera, Chrome i FF wyświetlają stronę bez problemów.

IE8, jeśli chodzi o szczegóły.

CSS Validator potrwierdza, że plik mam dobrze napisany, zresztą jest krótki, więc nie ma żadnej fantazji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

tatusia obudzić, on znany milicjant o ksywie flaszka, poradzi sobie z tobą pijoku
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety chodzenie po sprawdzonych stronach nie gwarantuje ochrony przez zarażeniem

U mnie ta plansza pojawiła się gdy oglądałam filmik na onetowskim VOD. Wcześniej tego dnia standardowo przejrzałam fb i wiadomości na Onecie, niczego nie instalowałam, nie klikałam w załączniki. Wirus zapisał się na dysku podszywając się pod skype'a (jako pojedynczy plik, bez żadnego folderu z datą i godziną utworzenia sprzed 15 minut). Nie działało uruchomienie trybu awaryjnego bo przy restarcie wirus zablokował klawiaturę na USB. Dopiero podłączenie klawiatury z tradycyjnym wejściem, usunięcie manualne zainfekowanego pliku i przeskanowanie antywirem i ccleanerem pomogło.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Artykuł pisany przez amatorkę pokazujący jak tępi ludzie są w Polsce. Beka na maksa. Hakerzy, informatycy...bla bla bla. Nie trzeba być geniuszem, żeby w 5 minut poradzić sobie z tym problemem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

To najtrudniejsze w użytkowaniu "oprogramowanie przeciwwirusowe"

Wolę mieć 10 skanerów na Win, niż jednego Linuxa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Co zrobic z czlowiekiem jak kradnie bo nie ma co do gara wsadzic i ukradnie ? A pracy brak
Do pierdla ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 20

luzik

poradzilem sobie z tym w kilka minut nie trzeba byc hakerem zeby to usunac
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

atakuje komputery z systemami operacyjnymi Windows !!

głównie te na których ktoś z lenistwa lub niewiedzy nie ustawił hasła na konto z którego korzysta i hasła na systemowe konto "administrator" - sami skazują się na .....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pomaga...

ccleaner czy combofix. I nie trzeba się bawić w przywracanie systemu...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0