Polak i Lance :)

czek dis ałt !

http://www.cyclingnews.com/newsphotos.php?id=/photos/2006/news/nov06/armstrong_marathon/was624484

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Polak i Lance :)

To jak Kuba, biegniemy tam za rok ?? Bedziesz miał okazje zobaczyć Lance'a live :D

Coś Ty! Facet tak się przebrał dla jaj...
Na plecach miał napis:
"I'm Polish. What's your excuse?"

Ciekawe zdjęcie, fajnie zobaczyć rodaka ramię w ramię z taką gwiazdą sportu jak Lance. Słyszałem w jakimś serwisie sportowym, że Armstrong przebiegł maraton w około 3 godziny. Macie bardziej dokładne dane? Kiedyś mówiłem, że niektórzy kolarze, również dobrze biegają, ostatnio w Gdyni podczas Biegu Niepodległościowego utwierdziłem się w tym przekonaniu (Daniel, to prawdziwy fenomen, jego czas na "dychę" jest lepszy niż życiówki wielu biegaczy, których znam. Sławek dołożył mi na 39 sek., gratulacje). Pozdrawiam wszystkich kolarzy, z którymi miałem przyjemność ścigać się w gdyńskim biegu.

KubaTri napisał:

> Słyszałem w jakimś serwisie sportowym, że Armstrong przebiegł
> maraton w około 3 godziny. Macie bardziej dokładne dane?

Dokładny czas na mecie: 2:59:36

http://www.nycmarathon.org/results/index.php

Podobno jazda rowerem straca nieco krok, ale w końcu Lance zaczynał od triatlonu.

oo tatuś !!

Dzięki Seba.C za wynik Armstronga w maratonie, czyli jednak udało mu "złamać" trzy godziny, jestem pod wrażeniem.

Flash napisał(a): Podobno jazda rowerem straca nieco krok, ale w końcu Lance zaczynał od triatlonu.
Nie ulega wątpliwości, że krok biegowy jest krótszy (niż normalnie) podczas zawodów, po zmianie rower/bieg - szczególnie przez pierwsze 200-300 metrów:). Ogólnie również triathloniści i duathloniści, biegają "krócej" niż biegacze. A'propos biegania i udziału Armstronga w maratonie, może (biorąc pod uwagę jego triathlonową przeszłość) wystartuje kiedyś w ironmanie, bo tam przede wszystkim, bike, bike, bike.

KubaTri napisał(a):

> A'propos
> biegania i udziału Armstronga w maratonie, może (biorąc pod
> uwagę jego triathlonową przeszłość) wystartuje kiedyś w
> ironmanie, bo tam przede wszystkim, bike, bike, bike.

Podobno Silnograby dostał zaproszenie do walki w pride. Być może już wkrótce ujrzymy go na ringu w pojedynku z Pawłem Koksem Nastulą...

Yary napisał(a):

> może już wkrótce ujrzymy go na ringu w pojedynku z Pawłem
> Koksem Nastulą...

Prosze mi tu nie stawiać Pawła w jednym szeregu z Basso czy Ullrichem! ;)

http://www.budo.pl/images/komiks.jpg

"Ogólnie również triathloniści
i duathloniści, biegają "krócej" niż biegacze."
Pytanie: co to znaczy krócej? W biegach długodystansowych, ulicznych biega sie krótszym krokiem, niż na bieżni. Częstotliwość stawiania kroków u biegaczy ulicznych to 90 - 100/minutę. Przy takiej częstotliwości nie sposób jest biegać długim krokiem! Odsyłam do książek Jerzego Skarżyńskiego "Biegiem po zdrowie" (nakład wyczerpany) i "Biegiem przez życie" (nowość).

Nie straca tylko ugniata

a to dane kolegi polonusa:

Jarek Skalik, 30l - czas 3:14:57

Andrzej mtb: To, że na bieżni biega się dłuższym krokiem i szybciej jest oczywiste, bo właśnie m. in. do ćwiczenia tych elementów służą trenigi na bieżni dla biegaczy długodystansowych (bo raczej na bieżnich się oni nie ścigają - wyjątkiem jest Maraton na bieżni w Bytowie - 105 kółek:). Mnie chodzi o to, że porównując dwóch zawodników o podobnych warunkach fizycznych, biegacza i np. duathlonistę, to krok biegowy tego drugiego jest i będzie krótszy. Nie wiem dlaczego odsyłasz mnie do książek J. Skarżyńskiego (zwłaszcza, że nakład jednej z nich się wyczerpał, ale pewnie w dugiej jest prawie to samo, więc może przy okazji przeczytam), akurat w tym aspekcie - jest tam porównanie: biegania i biegania w triathlonie? - nie sądzę). Natomiast ja ze swojej strony, polecam: P. Barsznowski, J. Kosendiak, Podstawy treningu sportowego w triathlonie oraz R. Czerwiński, Triathlon - trudne, ale możliwe (gdzie o tych sprawach napisano).

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...