Polana Kampinoska

Temat dostępny też na forum: Łostowice
W pobliżu powstającego osiedla przyszli mieszkańcy znajdą wszystko co wpływa na komfortowe życie w mieście. W pieszej odległości od osiedla dostępne jest wiele sklepów, punktów usługowych, lokali gastronomicznych, szkoła, przedszkola i żłobki oraz punkty medyczne. Od września nieopodal osiedla otwarta zostanie zupełnie nowa szkoła podstawowa z salą gimnastyczną, boiskiem wielofunkcyjnym, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejna inwestycja na południu, bez usług, bez dróg. Jedyny wyjazd z osiedla jest do zakorkowanego skrzyżowania Niepołomicka/Świętokrzyska. Osiedle otoczone wielkimi skarpami - nie ma szans dojść do sąsiednich osiedli (np. żeby skrócić drogę do najbliższej Żabki).

Polana to może kiedyś była, teraz to Beton Kampinoski
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10

Wyjazd?

Wyjazd to duzo powiedziane z tego miejsca nie ma wyjazdu, plyty ktore leza sa w bardzo zlym stanie to droga techniczna po ktorej ew. moze jezdzic sprzed budowlany, Nowa Swietokrzyska jest w fazie projektowania od 15 lat i raczej nie widac poczatku realizacji...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie każdy chce mieszkać na osiedlu pełnym usług. Są ludzie którzy wolą kameralne osiedle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kameralne tak, ale chociaż jeden sklep w pobliżu by się przydał. I najlepiej nie Żabka, bo w Żabkach jest znacznie drożej niż w innych sklepach.

Mieszkaniec

Ostatnie czego mieszkancy by chcieli to zeby tabuny ludzi przewalaly sie przez osiedle w celu skrocenia sobie drogi....dzieki temu mamy trochenprywatnosci. Pozdro
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Osiedle powstaje w fajnym miejscu, blisko zjazdu na Świętokrzyską, tereny zielone wokół, obok szkoła, do tego duże przestrzenie pomiędzy budynkami i duże ogródki...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Fajne jest obecnie tylko położenie na wzniesieniu oraz tereny zielone zbiornika augustowska

Reszta o wszechobecnych usługach, nieskomplikowanym dojeździe do A1, dojazdu komunikacją po całym Gdańsku to mit. Plus za wspomnienie o tym, że w przyszłości ma powstać Nowa świętokrzyska oraz PKM, ale to jeśli dojdzie do skutku, to nie szybciej niż 2029!

Nowa Świętokrzyska planowana jest już od wielu lat i na razie są tylko ciągłe zmiany planów. Szkoda, że deweloper nie napisał że osiedle jest położone przy ul. Kampinoskiej, która powstała z płyt betonowych ponad 20 lat temu i nic się tutaj nie zmieniło od tego czasu - no oprócz nowo powstających budynków. Brak oświetlenia, chodnika, ale nazwa piękna: Polana Kampinoska...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na fanpage dewelopera była informacja o odbiorach w pierwszych budynkach. Ktoś już jest po takim odbiorze i mógłby się podzielić wrażeniami?

Ja

Jest super

Budowa Nowej Świętokrzyskiej powinna zacząć się na wiosnę tego roku

Tylko ciekawe na ile to pomoże jeśli chodzi o korki i dostępność do usług. Brakuje jakiegoś supermarketu w tamtym miejscu, a wątpię że przy Nowej Świętokrzyskiej będzie miejsce by takowy wybudować, tym bardziej biorąc pod uwagę budowę PKM w przyszłości. Najbliżej jest do Żabki i Netto, ale nadal trzeba kawałek podejść.

Osiedle jest bardzo ładne, ale myślę że przydałyby się tam jakieś lokale usługowe, chociażby osiedlowe sklepiki.

Mieszkaniec

Kupilem tam mieszkanie i ciesze sie ze nie ma wewnatrz osiedla lokali uslugowych i sklepow tylko prywatna przestrzen dla mieszkancow. Osiedle jest otoczone takimi miejscami i w zasiegu 10 minut pieszo jest do wszytskeigo dostep, samochodem np. wracajac z pracy nie wspomne...

Polana Kampinoska oczami kupca

Kupiłam mieszkanie w tej inwestycji i co prawda jeszcze tam nie mieszkam, ale jestem trakcie urządzania. Jestem zaskoczona nieco komentarzami, że daleko do sklepów, bo w sumie z ciekawości przeszłam się pieszo do Netto i zajęło mi to 10 min., więc tragedii nie ma. Praktycznie zaraz po wyjściu z osiedla jest pizzeria, kebab, w pobliżu też Żabka iprzystanek autobusowy, gdzie autobusy co chwilę jeżdżą jakby ktoś nie chciał przez 15 min dralować pieszo do pętli. Jestem mamą malucha, więc dla mnie na plus że są też przedszkola Pozytywne Inicjatywy i Mały Skarb. Fakt:jest na razie tylko jedna droga wyjazdowa Niepołomicka - Świętokrzyska i chwilę to trwa zanim się wyjdzie w godzinach szczytu, plus taki, że jest to krótki odcinek drogi, zobaczymy jak to będzie w praktyce, bo zanim wybudują drogę, która jest w planach to pewnie jeszcze potrwa i będzie trzeba się przemęczyć. Co do samej inwestycji to jestem zachwycona jej zagospodarowaniem. Budynki są tak rozmieszczone, że między nimi jest otwarta przestrzeń, aż się dziwię, że deweloper poświęcił tyle działki na to, ale dzięki temu nie ma się wrażenia, że jest to chów klatkowy, a przyjemna przestrzeń do życia. Z okna też widoki ładne, bo na Jasień, choć to akurat pewnie kwestia usytuowania mieszkania. Design części wspólnych jak dla mnie jest mega, przeglądając inne wizualizacje to ładniejszego nie widziałam. Jest też siłownia w środku, więc już nie będzie migania, że się nie chce bo brzydka pogoda :-D Dla dzieci też fajnie zagospodarowany plac zabaw, co akurat dla mnie ma znaczenie. Przy odbiorach mieliśmy inżyniera, który sprawdzał i były jakieś drobne rzeczy do skorygowania, ale pan który pomagał nam odebrać mieszkanie stwierdził, że rzadko kiedy się zdarza, że mieszkania są tak dopieszczone. Także ja jestem zadowolona póki co z zakupu, zobaczymy czy korki nie zepsują mojego entuzjazmu.