Polecam
Był weekend... byłem nieźle wstawiony, taksówke zamówił mi kolega (oczywiście do niej mnie wprowadził) - zapytał wprost ile kosztuje kurs z Pokładu na Dąbrowę... kierowca powiedział, że ciężko stwierdzić, ale na początek daje rabat 10% bo zlecenie jest na telefon, więc kurs może wyjść ok 33-35 zł - tylko tyle pamiętam do momentu pobudki. Pod moim blokiem budzi mnie kierowca - pamiętam numer na kogucie 55, młody, bekowy gościu. Pyta która klatka, ja odpowiadam, że jest ok i mogę tu wysiąść, tylko ile jestem mu winien ? 31,50 usłyszałem - zapłaciłem, otrzymałem resztę co do grosza (w nagrodę 5 zł zostawiłem mu na tylnym siedzeniu) i otrzymałem kartę stałego klienta. Uwierzcie 20% rabatu i Od Rumii przez Kosakowo, Mosty, Pierwoszyno aż do Sopotu bez zmiany stref, czyli nie włączają powrotnej taryfy w tych rejonach. Szacunek za uczciwość dla kierowcy 55, oraz dla wielu innych z którymi miałem okazję jeździć od czasu pierwszego kursu. Polecam w 150% Bardziej się opłaca zamowic taksówkę od nich na kurs gdansk-gdynia i sopot-gdynia, gdyz tylko w Gdyni taksowkarze nie podnieśli ceny za kilometr + jedna strefa od Sopotu do Rumii - jasne jak słońce...