Policja: zamykajmy sopockie kluby o 3 w nocy. Sprawą zajmie się Rada Miasta

Opinie do artykułu: Policja: zamykajmy sopockie kluby o 3 w nocy. Sprawą zajmie się Rada Miasta.

Sopoccy policjanci chcą, aby miasto nakazało zamykanie lokali rozrywkowych nie później niż o godz. 3 w nocy. Ich zdaniem ma to zwiększyć bezpieczeństwo w Sopocie, bo statystyki pokazują, że do największej liczby przestępstw i wykroczeń dochodzi między godz. 4 a 5 nad ranem.

Tajemnicą poliszynela jest w Trójmieście fakt, że Sopot ma spory problem z bezpieczeństwem - szczególnie w weekendy, w godzinach nocnych, gdy do miasta przyjeżdżają imprezowicze z całego regionu. Jakiś czas temu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

puby w godzinach 7-15 od poniedziałku do piątku

w weekendy i wieczorami nie będziemy pracować, mamy rodzinę i dzieci. Oczywiście wcześniejsza emeryturka i inne dodatki się należą bo to służba.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

lepiej nie :)

Jak ta cała "elita" sopockich imprezowiczów wyjdzie o 3 ze wszystkich klubów naraz to dopiero będzie dym :D Lepiej panie komendancie niech się stopniowo rozchodzą
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak to ?! Tylko do 3 w nocy ?!

I co ja teraz zrobię ?!

Wyjeżdżam z tego chorego kraju ! Jak można żyć bez balang w Sopocie do samego rana ??

ps. Studenciaki, bierzecie się za naukę, a nie latać po Sopotach! / zbrojarzy już jest dość.../
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Winni

90% problemu to gwe gda gks gka
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jest piękny budynek dworca.

Tam będzie doskonałe miejsce do zabawy w czasie oczekiwania na SKMkę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli niebezpiecznie robi się pomiędzy 4 - 5 rano to oznacza że po zamknięciu lokali. Recepta jest prosta a mianowicie lokale powinny być otwarte do ostatniego klienta i problem zniknie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

bedzie jeszcze gorzej

Wszyscy przeniosą się na ulice.Nie ma skmki o 3 w nocy wiec bedzie burdel na ulicach.Trzeba zwiekrzyc luczbe pilucju
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak cpam i chleje to tak aby nie przeszkadzac postronnym, ale stara tak cie wychowala, ze dla ciebie to cos niepojętego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

i nie ma żadnej korelacji między godziną wyjścia, a liczbą wypitych piw

i wciągniętego mefedronu, dla "podtrzymania powiek"?

albo mało w Sopocie bywałeś, albo jeszcześ młody. Ja swoje widziałem, swoje przeżyłem, do Sopotu nie zaglądam, jesli nie muszę. Tańcbuda dla Kaszub a nie żadne kurort
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

P R A W I D Ł O W O

po 3 to już tylko niedopici sportowcy zostają, co nic nie wyrwali i dla uratowania wyjścia biegają za atrakcjami i zaczepiają ludzi. Ewentualnie nawąchani w Sfinie albo nawciągani w kokomo. Tak czy siak, zamknąć wpiździec, do domu, dzieci wychowywać albo do pracy się zabrać, a nie samochodem po Monciaku.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wprowadzić obowiązek dogłębnego schlania w klubach. Osoba bardzo pijana nie jest w stanie zrobić nikomu krzywdy. Najwięcej zamieszania robią jednostki podpite, ale które są jeszcze w stanie poruszać się o własnych siłach. Dodatkowy zarobek dla właścicieli lokali i spokój na ulicach Sopotu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Między 4 a 5 zwiększyć patrole a nie spać na biurkach na komendzie

Nie słyszałem jeszcze o jakiś bardzo niebezpiecznych incydentach w sopockich klubach. Niebezpiecznie robi się jak jednocześnie z kilkunastu klubów po 4-tej wychodzą goście i podążają Monciakiem na kebaby, zapiekanki, postoje taksówek, stacje SKM itp. Wystarczy zwiększyć patrole w tych godzinach i problem zniknie a nie wykonywać pozorne ruchy medialne, które i tak nie rozwiążą problemu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

To ludzie kupią na zaś o 2:50 i myślę że efekt będzie odwrotny od zamierzonego.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

policji chodzi o kase

chodzi o kase bo krocej bede funkcjonariusze pracować a takto musza do rana i to generuje koszta. bo nadal będą burdy tylko wcześniej do tego większe nie bezpieczeństwo jest z ta godz 3 bo takto konczyć będa wszyscy imprezy i większa ilosc ludzi bedzie szła na SKM a takto cześc ludzi skonczy o 3 ci normalniejsi a reszta patologi nad ranem. dodatkowo policja pilnująca porzadku w sopocie jest przyjezna z innych rejonów województwa i muszą wrócić do godz 6 na miejsce do swojej macierzyste jednostce. rozliczyc się z broni itd bo konczy sie im służba.
A policja tez zamknie plaże o godz 3? Z tamtad sporo patologi też idzie nad ranem.
A zamkniecie sklepów monopolowych to tez głupota bo patologia wiezie alkohol z innych miast bo tańszy i idzie z nim na plaże pić
Ciekawe jak miasto zapewni transport ludziom koło godz 3 ?podstawia kilka SKMek, autobusów . jak ludzie maja wrócić do domu .dopiero beda burdy na peronach

Ogólnie to powinna policja i straż miejska stać na placu przzyjació sopotu i pilnowac porzadku tak jak było 2 lata temu w zesżłym roku to sie obijali. dodatkowo powinna dyzurowac na stałe karetka pogotowia na placu okolice reservedu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

zwiekszyc liczbe patroli, wybudowac izbe wytrzezwien. od tego jest policja zeby zadbac o bezpieczenstwo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozwiazanie??

Nie wiem czy to cos zmieni (pracowałem na monciaku)
moze zatrudnic (miasto)powinno ze 20 chłopa - byłych wojs,poli. albo z klubu " wojowników:)
Aby sobie deptali po nocy co by było ich widac - tacy to zareaguja !
A zamykanie wczesniej?? moim zdaniem nic to nie da.
nie którzy poprostu szukaja zaczepki ..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1