Policja: zamykajmy sopockie kluby o 3 w nocy. Sprawą zajmie się Rada Miasta

Opinie do artykułu: Policja: zamykajmy sopockie kluby o 3 w nocy. Sprawą zajmie się Rada Miasta.

Sopoccy policjanci chcą, aby miasto nakazało zamykanie lokali rozrywkowych nie później niż o godz. 3 w nocy. Ich zdaniem ma to zwiększyć bezpieczeństwo w Sopocie, bo statystyki pokazują, że do największej liczby przestępstw i wykroczeń dochodzi między godz. 4 a 5 nad ranem.

Tajemnicą poliszynela jest w Trójmieście fakt, że Sopot ma spory problem z bezpieczeństwem - szczególnie w weekendy, w godzinach nocnych, gdy do miasta przyjeżdżają imprezowicze z całego regionu. Jakiś czas temu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak. winą policji jest brak

reakcji, tumiwisizm, i wieczne narzekanie na braki kadrowe, finansowe itp. Gdyby byli skuteczni, to żaden szczyl nie śmiałby nawet spróbować grandzić.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bardzo dobrze

większość tych chlalni powinna przenieść się do Pruszcza, Rumi i Wejerowa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

"w UK bary mamy zamykane o..."

A u nas w Hameryce...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na zachodzie

Zamykanie klubów wcześniej to rozwiązanie krajów zachodnich. Nie sądzę, by było złe. No bo kto zostaje do 4-5 w Sopocie...? Sama chodzę na imprezy i już o 1 rano czekanie na SKM nie należy do najprzyjemniejszych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

jak by ode mnie zależało to bym też kazał zaorać,

ale muszę najpierwsze dostać się do urzędu, zatrudnić i zarządzić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja jestem za całkowitym zakazem opuszczenia przez Ciebie swojego pokoju lub mieszkania oraz udzielania sie publicznie lub w internecie pod karą grzywny lub więzienia. Mielibyśmy jednego hipokryte mniej do słuchania.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlaczego?

Dlaczego uczciwi obywatele mają płacić za ekscesy pijackich band i bogatych dzieciaków? Patrole policyjne też kosztują, a zamknięcie klubów wcześniej spowoduje ze mniej będą ludzie napici i może grzeczniejsi. Żaden zarobek miasta nie może być ważniejszy od bezpieczeństwa. Warto choć na próbę wprowadzić proponowane rozwiązanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sztuczne rozwiązanie problemu...

Mentalność niektórych bywalców sopockich klubów jest jaka jest i takie para-rozwiązania nic tu nie zmienią. Afery były, są i będą.

Żal patrzeć na poziom prezentowany przez niestety sporą część młodych ludzi, marne perspektywy przed tymi osobami.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

To policja wymyśliła.

Czyli największą liczbę wykroczeń teraz będą notować między 3-4. Ale co najważniejsze problem największej liczby wykroczeń między 4-5 zostanie wyeliminowany i miasto odetchnie z ulgą.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

kiedys bylo wojsko w miedzyczasie i wiekszosc byla "wyprostowana".
Nikt MON-u nie lubil,ale zle to nie bylo. Te 2-3 lata calkiem stracone nie byly.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

Są k. Ja na przykład. Pierwszą ściechę biorę o 23. Bawię się kulturalnie.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ja tu wchodzę się pośmiać jak czytam te artykuły

pamiętam kiedyś było jak straż miejska goniła chłopa na rowerze hahaha ale ten też dobry jest!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

bez sensu

wtedy "fala" gimbazy i innych kretynów przeniesie się na odpowiednio wcześniejsze godziny. Wyjść będą musieli, tylko wtedy wcześniej...
Wystarczy "stały" patrol na Monciaku w godzinach nocnych i od razu zmniejszy się ilość zdarzeń.
Prewencja drodzy Policjanci, prewencja...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

I bardzo dobrze!

Kiedyś było super posiedzieć w sopockich klubach nawet do 7 rano, ale teraz to jeden wielki burdel, dopóki z tym czegoś nie zrobią to jak najbardziej nawet do 2.00 i zamykać knajpy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wejherowem, wieśniaku sobie mordy nie wycieraj. Ta, twoja sopocka melina mojemu miastu, może buty czyścić!

P.S. Kiedyś ten sopocki ku*wi dołek należał do powiatu wejherowskiego, na szczęście się go pozbyliśmy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

wogóle wprowadźmy godzinę policyjną

zakaz poruszania się po mieście od 19 do 5 rano i wtedy problem z bandytami jest załatwiony na amen. pogratulować pomysłów, już i tak spora część ludzi przeniosła się z Sopotu do Gdańska.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3