Położna - Zaspa

Pytanie głownie do mam, które rodziły na Zaspie.
Moja teściowa bardzo namawia mnie, abym opłaciła sobie położną - ona ma namiar na podobno "anioła"... a ja się zastanawiam, czy to rzeczywiście potrzebne?
Jak Wy byłyście "potraktowane"? Czy teraz po porodzie możecie doradzić, czy warto mieć swoją położną w tym szpitalu, czy też to zbędny wydatek no bo i bez koperty byłyście dobrze potraktowane.
Teściowa tłumaczy się tym, że dzieki dobrej położnej można szybciej urodzić i w bardziej godziwych warunkach....

Doradźcie proszę....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: położna - Zaspa

To już woła o pomstę do nieba, na ogólnodostępnym forum podajecie imiona i pierwsze litery nazwiska, mówicie ile biorą w kopercie - nie oszukujmy się są to pieniądze nieopodatkowane - ściągacie na te położne kłopoty i oczekujecie, że wam pomogą. Położne z Zaspy też czytają posty w internecie i są Wam BARDZO WDZIĘCZNE !!! Pomyślcie co robicie, dziękuję w imieniu wszystkich położnych." Głupota ludzka nie zna granic" -bardzo mądre powiedzenie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie trzeba dawać! Bez kopert położne i lekarze sa równie mili, a dziewczyny same robia sobie krzywde wciskając koperty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

JA TEGO NIE KUMAM... DLACZEGO TRZEBA DAWAĆ ŁAPÓWKI W PAŃSTWOWYM SZPITALU, A NAJGORSZE JEST TO ŻE WSZYSCY SIĘ TAK PODNIECAJĄ TĄ PRYWATNĄ POŁOŻNĄ I OCHOCZO PŁACĄ JEJ ZA WYJĄTKOWE TRAKTOWANIE...PRZECIEŻ KAZDA Z NAS WYMAGA OPIEKI W TYM CZASIE I TO ŻADNA ŁASKA ZE STRONY POŁOŻNEJ, A TAKIM DODATKOWYM PŁACENIEM WŁAŚNIE SIĘ KSZTAŁTUJE RYNEK ŁAPÓWKARSTWA. NIE WIEM MOŻE ZMIENIĘ ZDANIE PO BYCIU OLANĄ PODCZAS PORODU ALE JA POŁOŻNEJ PŁACIĆ NIE BĘDĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poszukiwane namiary na położną z Zaspy E. Filipską, A.Grzesiak

Hej dziewczyny. Wiem, że wymieniałyście sie namiarami na "złotą położną" na Zaspie. Potrzebuję kogoś zaufanego. Wyczytałam, że najczęściej wymianiacie dwie panie, których nazwiska podałam w tytule. Może być też ktoś inny, byle z Zaspy. Bardzo Was proszę o namiary. Podaję swojego maila gosia844@gazeta.pl

równiez polecam p.Eweline

Ja poproszę namiary gosia8442gazeta.pl

Ja poproszę namiary gosia8442gazeta.pl

Zajęcia: szpital na Zaspie, ul. al. Jana Pawła II 50

Zapisy osobiście, informacja: tel. (058) 768 44 46 - od godz. 15 do 16

Można chodzić - od 28. tygodnia ciąży

Zgoda lekarza - skierowanie w książeczce RUM

Zaświadczenie o ukończeniu kursu - nie

Liczba absolwentek - ok. 500 rocznie

Działa przy szpitalu od 2001 r. Szkołą kieruje dr Lech Bolt (ginekolog-położnik). Zajęcia prowadzą: położnik, psycholog, pediatra, położna. Kurs zamknięty: 20 godzin (około 8 tygodni). Zajęcia codziennie od godz. 16 do 19. W grupie do 12 kobiet. W programie m.in.: imercja wodna, zwiedzanie oddziału, filmy, masaż, relaks. Są zajęcia w wakacje. Kobieta nie płaci, mężczyzna - 50 zł za uczestnictwo.

zrodlo: http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,3811091.html?as=4&ias=10

(0-58) 768-44-46
codziennie, godz. 15-16

bociany: ja poproszę namiary na p.Ewę.
A może macie dziewczyny namiary na SR na Zaspie.

Witam;
Na Zaspie rodzilam 4 lata temu - pierwsze dziecko. Przez cala ciaze chodzilam do lekarza (prywatny gabinet) ktory pracowal wlasnie na zaspie. W ten sposob chcialam czuc sie bezpiecznie ze bedzie ktos przy porodzie kogo znam. Lekarz owszem pojawil sie kilka razy sparwdzil czy wszysko idzie ok dal kroplowe odrazu na przyspieszenie, ale gdy przyszlo najgorsze zabraklo go. Nie chodzilam do szkoly rodzenia - moj blad. nie wiedzialam co bedzie, nie mialam oplaconej poloznej. Panie byly dosc mile, chociaz obok w sali byl inny porod i jak dostalam partych to tak naprawde niokogo przy mnie nie bylo oprocz bardzo milej praktykantki ktora potrzymala mnie za reke. Potem owszem wszystcy zlecieli sie do mnie nawet nie pamietam ile bylo ludzi ale moge nazwac to mianem tlumu. Ogolnie polozna nie pomogla w niczym!! Gdy chcialam nabrac powietrza to mowiila ze nie mam przestac przec wiec ogolnie porod na bezdechu. Nic nikt nie podopowiadal kiedy pchac a kiedy oddychac. A zapomnialam wczesniej nikt mnie nie poinformowal ze znieczulenie trzeba zayzyczyc sobie duzo wczesniej bo jak juz sa parte to za pozno wiec rodzilam bez niczego. Nie mialam wyboru. Kazali lezec ledwo wywalczylam zeby lezeec na boku jak bylam jeszcze w stanie uzywalnosci. Gdy powiedzialam ze chce do toalety to polozna mnie nie pytajac odcewnikowala mnie. Przykuta do lozka w niewygodnej pozycji. Wody plodowe mi nie odeszly tez przekluli nic nie mowiac co beda robic. Jednym slowem koszmar. Potem na sali nikt sie nie interesowal ze dziecko nie ssie - Corcia zasypiala mi przy piersi. po1,5 doby zabrali ja bo byla odwodniona - kto tego nie dopilnowal? Przez to siedzialam 5 dni zamiast 3. nie mowiac o samym przejsciu odebrania dziecka do innej sali gdzie bylo pod kroplowka. jestem pewna ze gdybym miala oplacona polozna sytuacja wygladala by inaczej. jestem w 2 mscu ciazy i zastanawiam sie co zrobie. Gdybym miala mozliwosci finansowe rodzilabym w swissmedzie tylko ze tam porod 5,5 tys. Mysle ze bedzie Zaspa z bogatym doswiadczeniem i oplacona polozna. Gdybym mogla was dziewczyny prosic o namiary na maila: oscillo007@wp.pl Dzieki

Ja miałam położną panią Ewe-złota kobieta,jak ktoś chce namiary niech da znać:)

poproszę o namiar na położną sloneczko333@interia.pl
z góry dziękuję

Aghata, Ty już szczęśliwia mamusia;)Gratuluję raz jeszcze;) Powiedz, jaka opinia po porodzie z "własną" położną?

Bardzo proszę o jakiś namiar na położną kingastolc@wp.pl

Z góry dziękuję

polecam panią Ewę,jeśli,ktoś chce namiary wyśle na maila:)

Cześć dziewczyny,

Proszę o namiary na położną na email eskaen1@wp.pl

Dzięki

prosze o namiar na położna na zaspie dianadrouze@gmail.com

poprosze o jakies namiary na polozna? jestem bezradna nie wiem jak mam kogos znalesc jestem w gdansku od niedawna i nie znam tu nikogo

czy mozesz mi polecic jakas położną, która mozna wynajac na zaspie?

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Leszczyńskich (8 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...