Pomoc

Czy ktoś się orientuje , co do ścieżki roweerowej czy ona istnieje w ogóle? na ulicy łużckiej od ronda w redłowie. Jechałam po chodniku, zakładając, że jadę po ścieżce rowerowej, wcześniej oznaczonej(od ronda) i walnął mnie samochód wyjeżdżający z drogi poprzecznej. Teraz jestem wezwana na przesłuchanie i podejrzana o popełnienia wykroczenia. Jak się dowiedziałam z rozmowy telefonicznej z policjantem, tam nie ma ścieżki rowerowej, ani żadnego znaku.
Czy ktoś mógłby mi jakoś pomóc, odpowiedzieć.....,?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomoc

Weź dobrego i dużego kija na to przesłuchanie i za pomocą niego wytłumacz naszym kochanym i wspaniałomyślnym panom "policjantom" że tam jednak była ścieżka.

> Jechałam po chodniku, zakładając, że jadę po ścieżce rowerowej,
> wcześniej oznaczonej(od ronda) i walnął mnie samochód
> wyjeżdżający z drogi poprzecznej. Teraz jestem wezwana na

Jeśli samochód uderzył w Ciebie na drodze poprzecznej to moim zdaniem chodnik jest nie istotny.
Pytanie czy na tej drodze był przejazd dla rowerów czy tylko przejście dla pieszych.
Jeśli był przejazd to powinny być namalowane specjalne pasy prostopadłe do pasów dla pieszych.

Najeży pamiętać że według prawa o ruchu drogowym na przejeździe rowerowym przez ulice poprzeczne nie mamy pierwszeństwa (nawet, jeśli droga rowerowa jest częścią drogi z pierwszeństwem!)

narazie jeszcze nie sprawdziłam osobiście od wypadku, czy są tam pasy dla rowerów, a ta poprzeczna ulica to był wyjazd z budowy....

Zdjęcia z tego miejsca byłyby bardzo pomocne żeby Ci coś doradzić.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...