Pomoc w wyborze MTB

Witam

Dałem sobie już spokój z szukaniem używanego rowerka. Chcę kupić nowy. Maks jaki moge wydać to 1800 zeta. Znalazłem dwa rowery odpowiadające moim potrzebom. Kelly's Magnus 2006 oraz Kenzel Blade DM 2007. Oba na allegro w promocyjnej cenie 1799. Proszę o wupowiedzi odnośnie tych rowerów/marek itp. Nie będę ukrywał, że coraz bardziej skłaniam się ku Kenzel'owi. Ale chcę wysłuchać wyjadaczy ;) Oto linki:

Kenzel: http://www.allegro.pl/item176944474__kenzel_blade_dm_nowy_gwarancja_.html oraz

Kelly's: http://www.allegro.pl/item178950096_rower_kelly_s_magnus_model_2006.html

Za wszelkie rady, porady, wskazówki, może inne marki w tej cenie... będę wdzięczny.

Pozdrawiam forumowiczów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomoc w wyborze MTB

Ja mam Kellysa Magnusa i powiem ci że jakość za tą cenę jest OK. Ma dość sztywną ramę, szybko przyspiesza, podjazdy dość przyjemnie bierze.
Przejechałem na nim jakieś 1000km i jeszcze nic poważnego się nie stało.

Ja wlasnie zamowilem sobie tego Kenzela jak do mnie przyjdzie to cos konkretniejszego napisze :)

Witam
Sam mam problem z zakupem rowery. Tzn wiem co chce mam też jakieś limity cenowe A co do wyboru roweru to raczej też bym się zdecydował na nowy. A jaki rower to też pyanie co chcesz na nim robić i do czego ma
Ci służyć? Może pomyśl na MERIDĄ. Ja jeżdżę na MERIDACH 7 lat Jestem bardzo zadowolony ale myślałem na zmianą. W tej cenie znajdziesz Meride popatrz sobie na www.rowerymerida.com.pl. W ttej cenie znajdziesz MTB SUB lub MATTS
Pozdrawiam

Sprzedam Rower marki Kelly's Madman

Rodzaj: górski

Technologie:

Waga: 13,25 kg

Materiał ramy: aluminium 7005 Dualtec DB

Widelec: SR Suntour XCP 75, z blokadą

Tłumik: -

Skoki: 100 mm/-

Rozmiar:21,5"

Stery: zintegrowane Ritchey Zero Logic 1-1/8"

Mostek: Ritchey Comp

Kierownica: Ritchey Comp

ztyca: Ritchey

Siodełko: KBIX Ultraform Pro Race

Piasty: Shimano M475 Disc

Obręcze: KBIX WMX, oczkowane,32 otwory

Opony: Kelly's 2,0" Cobra

Manetki: Shimano Deore, 27-biegowe

Przerzutka przód: Shimano Deore

Przerzutka tył: Shimano Deore

Dźwignia hamulca: Hayes Sole

Hamulce: Hayes Sole, hydrauliczne, tarczowe

Korby: SR Suntour XCC314

Środek suportu: kompaktowy

Pedały: aluminium/stal

Tryb/łańcuch: s**** PG-950-9, 11-34 z./s**** PC-950

kontakt: 507132989, l.lukas@onet.eu

http://www.dobrerowery.com/product_info.php?products_id=3547

Witam. Ja właśnie mam ten sam problem kenzel lub magnus
Czy ktoś już ma jednego z nich?
Co polecacie? Jakie wrażenia?

a moze chcesz SUNN'a?

Sprzedaj tego treka co masz bo coś pechowy jest....

Ja wkońcu zdecydowałem się na MERIDE. Miałem na to jakiś budżet więc musiałem się w tym zamknąć. 2149 PLN kusztował mnie MERIDA MATTS TFS 200 modelz rku 2007. Jestem z niegozadowplony i polecam. (Dla chcących zamknąć się wkwocie 2tys polecam MATTS TFS 100 - 1749PLN)

Jeśli chcecie więcej info piszcie.

Rowerki tu można zobaczyć:
www.rowerymerida.com.pl

Maiłem ten sam problem, gdyż niedawno skradziono mi rower i nie wiedziałem co mam wybraci. Znalazłem ogłoszenie Kenzela i długo sie nad nim zastanawiałemale w końcu go zamówiłem i niedawno go otrzymałem zamówionego Kenzela, dokladnie Grade'a. Jest to dobry rower godny polecenia i nie jestem wysłanikiem firmy:), który będzie reklamował . Co waro podkreślić to w porównywalnych cenowo modelach Kelisa i M eridy jest gorszy sprzęt, a co ważnew Kenzelu sprzęt jest z jednej lini wyposażenia LX shimano i naprawdę działa to dobrze, ale nie wiem jak jest w niższych modelach kenzela, i jeszcze jedno wszytsko mam to modele z tego roku. Co do jakosći cena jest naprawdę okazyjna. Pozatym zamówłem białego i naprawdę nieźle wygląda, tylko że nie dostałem czarnego amora tylko srebnego jak na zdjęciach i to jest jedynie minus, jak narazie. Fajnie się na nim jeździ i rewelacyjne są te nowe manetki zintegrowane z hamulcami.

Denzela nie Kenzela !!
Don`t You know Pump It UP !!
Don`t You Know Pump It UP !!