Pomocy! Fachowiec z Lęborka

Witam. Co mam zrobić z fachowcem,który wykonywał u mnie remont łazienki przez miesiac( lazienka 5 m kw),wziął zaliczkę w wysokości 3 tyś plus kasę na material też 3 tyś. Codziennie pytał kiedy otrzyma kolejną transze bo twierdził że wszystko wydał na materiały. Jak poprosiłam o rachunki to były one na 1700 zł. W piątek zostaliśmy łazienkę w stanie tragicznym. Krzywo położone płytki, krzywe ściany,brak fug,zle zamontowane Drzwi od kabiny,zniszczony panel od prysznica,dziury w kaflach,pęknięcia i wiele wiele innych. Po rozmowie z "fachowcem" i poinformowanie że ma wiele do poprawy-pan Waldek uciekł i powiedział że rezygnuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież masz spisaną umowę, to chyba nie będzie problemu z wezwaniem do uśnięcia usterek?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pozwać do sądu o zwrot kosztów remontu łazienki i wyciągnąć lekcję na następny raz
Umowa ustna też obowiązuje jednak tu bym poszła w paragraf sprzeniewieżenie i dewastację :P
Brać inną ekipę a koszty naprawy spróbować ściągnąć z poprzedniego fachowca sądownie
Trzeba zrobić dokumentację foto, wycenić straty a następna ekipa może być swiadkami w sądzie

Trzeba było wczesniej myslec.

Pewnie miało byc szybko ,TANIO i solidnie

Nie..miało być wykonane dobrze. Fundusze na remont miałam. Nie był to " fachowiec" z ogłoszenia tylko z polecenia.

Wrzeszcz, ul. Konopnickiej. Wszystko tam załatwisz, polubowny sąd konsumencki czy jakoś tak. Powiedzą co, gdzie, jakie pismo itd. Z nimi wygraliśmy odszkodowanie od takiego palanta jakieś 3 lata temu. Wszystko trwało może z 6 miesięcy. Polecam.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki (19 odpowiedzi)

Skąd najszybciej można wziąć kartony do przeprowadzki? Jakie sklepy maja ich dużo? Może...

Meble ogrodowe (57 odpowiedzi)

Założyłem nowy wątek, bo wszystkie dotyczące mebli ogrodowych są już bardzo stare. Jakie macie...

Kredyt na zakup działki i budowę domu??? (11 odpowiedzi)

Interesuje mnie kredyt na zakup działki i budowę domu, ale żeby załatwić to w jednym wniosku...