Pomocy

Witam serdecznie.Mam problem,który spędza mi sen z powiek-od 18 lat leczę trądzik.Jako nastolatka brałam Roaccutane i rzeczywiście wyprowadził mnie z bardzo złego stanu.Teraz mam lat 30 i problem nadal jest,nie będę pisała ile czasu,pieniędzy i zdrowia straciłam na leczenie(tabletki hormonalne,antybiotyki,maści laser,kwasy,mnóstwo wizyt u różnych lekarzy) i nadal męczę się z tym paskudztwem.Najgorsze jest to za za 6 m-cy mam ślub :( Ostatnio byłam u dermatologa i Pani powiedziała,że musiałabym powtórzyć kurację pochodną Roaccutane.A ja się boję,bo po ślubie chcemy strać się o dziecko,a wiadomo że skutki uboczne po tym specyfiku są paskudne.Proszę o pomoc,może ktoś z Was miał podobny problem,może ktoś zna lekarza który przede wszystkim zleci jakieś badania.Dodam,że badałam poziom niektórych hormonów,ale to było jakieś 10 lat temu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomocy

ja co prawda nie mialam nigdy tradziku ale problemy z cera w pewnym czasie wielkie , wyprubowalam mnostwo roznych specyfikow , masci, kremow , a stosowalas kiedys cekoderm 15? krem nawilzajaco zluszczajacy z mocznikiem - w aptece ok 16 zl bez recepty

a probowalas metod naturalnych? moze skup sie na tym i daj odpoczac skorze :)

Tego kremu nie stosowałam,ale spróbuję.Jeśli chodzi o metody naturalne-3 lata temu byłam u pewnej Chinki w Grudziądzu,rozpoznaje chorobę po wyglądzie języka...Przyjmowałam ogromne piguły i nic ...

moje gg 32667515

meganodezwij sie do mnie na gg to pogadamy :)

a badałas poziom hormonów ??może to przez to takie problemy masz ... może należałoby je zbadać i pobrać tab. antykoncepcyjne przez te kilka m-cy do ślubu - dobrze dobrane powinny Ci pomóc . Zawsze mozesz je odstawić i po 3 m-cach próbować zaciążyć.
Dodam , ze też miewam problemy z cerą ale podczas brania tab. anty cera bardzo się poprawiała a i ciąża tej jej dobrze zrobiła.
Po ciąży te problemy są o wiele mniejsze u mnie.

Jeśli wiesz jakie hormony powinnam zbadać,to bardzo proszę o podpowiedź.Lata temu badałam prolaktynę,testosteron i jeszcze jakieś.Wtedy było ok.Chyba powinnam powtórzyć badania.Aha ,a jakie tabletki brałaś?

Słuchaj a może przestałabyś katować skórę co rusz nowych specyfikiem, co może jeszcze pogorszyć stan i tak już pewnie bardzo delikatnej skóry i wybrała się do jakiegoś naprawdę mega dobrego specjalisty. Nie wiem czy chinka z grudziądza to dobry pomysł... Chodzę do dermatologa na Jana Pawła w gdańsku do dr Sierosławskiej. Super babeczka, pełen profesjonalizm. Może to by pomogło?

ja przez kilka lat cierpialam z tego powodu....az w koncu w zeszlym roku w maju poszlam do innego dermatologa i przepisal mi Izotek ( pewnie slyszalas) dzis ma buzke gladka jak pupka niemowlaka.tyle ze jesli jestes mezatka a tym bardziej jak planujecie dzidziusia to ci lekarz tego nie przepisze bo ma za duzo skutkow ubocznych;((( ja przez te kilka lat wydalam fortune na inne leki masci badania itp i ciegle byly nawroty az dopiero Izotek.......powodzonka;)))

Znam doskonale te tabletki,przy każdej wizycie u dermatologa są mi polecane.Ale w związku na planowaną ciąże nie mogę podjąć się tego leczenia...Niestety to jedyne wyjście :(

Przy Isotecu trzeba uważać na parametry wątrobowe, dobry dermatolog pilnuje tego. I potem monitoring w trakcie leczenia.

W ciągu mojego długiego leczenia,byłam u wielu lekarzy(np.dr.Szarmach,Smętek,Larczyńska-Rogowska,Ornowska)
Teraz chodzę do dr.Wilkowskiej w Gdańsku,tak jak pisałam wcześniej dermatolodzy zalecają leczenie tylko i wyłącznie pochodną Roaccutane(np.Izotek czy jakoś tak).Boję się podjąć tego leczenia bo może mieć bardzo negatywny wpływ na płód,zabrzmi to drastycznie ale dziecko może urodzić się np.bez kończyny...A tak jak wspomniałam po ślubie chcemy starać się o dziecko.

zamiast wpieprzać hormony i rozstrajać sobie cały organizm, co doprowadzi innych chorób poszukaj przyczyny powstawania trądziku. Jak zlikwidować przyczynę możesz dowiedzieć się w firmie Ceragem. 80 % lekarstw jest przeważnie nieskuteczne, a reszta lekarstw jest na bazie naturalnych składników ( jeszcze). Idź zobacz jak inwestując tylko raz w naturalny sposób możesz pozbyć się problemu i przy okazji innych i omijać lekarzy szerokim łukiem. Metoda jest bardzo skuteczna, ale może długo trwać ( chociaż jeszcze jesteś młoda to może trochę krócej)

ja byłam na skwerze kościuszki http://www.medycyna-estetyczna.net i zmniejszyłam sobie blizny potrądzikowe, miałam zaj* wżery i po 3 zabiegach prawie gładko przynajmniej moge chodzic na ulice

A jaką metodą-kwasy?

Megan!!!!! litości kwasy nie penetrują tak głęboko!!!! wyrzucisz kasę i nic z tego nie będzię!!! idź na skwarek kościuszki i zrób lae=ser jak policzysz koszt całkowity to i tak wyjdzie taniej niż kwasy i inne zabobony

robilam rozstępy na skwerze kościuszki laserkiem i są zaj* efekty, po raz pierwszy od porodów nie wstydziłam się wyjść na plażę!!!

a ja ozywałam acnemycin... miejscowo... moja siostrzenica też... i jej i mnie pomogło... ona ma lat 18 a ja ponad 40... a jeśli chodzi o dermatologa... polecam dr Kochańską w przychodni przyszpitalnej dawnego szpitala kolejowego w gdańsku
:o)

Byłbym zapomniał - jeszcze kręgi T9- T10 oraz T11-T12. Obszar działania i objawy chorobowe.

Poczytaj sobie o kręgach szyjnych C3- C4 za co odpowiadają i jakie są objawy.

Re: urzeniec ludzki

PENWIE MASZ NUŻEŃCA LUDZKIEGO TEGO IE WYLECZYSZ ŻADNĄ MAŚCIĄ, ZGŁOŚ SIE DO SZPITALA TROPIKALNEGO W GDYNI, PONIEWAŻ JEST TO PASOzYT- ROZTOCZE ,I ŻADNE ANTYBIOTYKI ITD ITP CI IE POMOGĄ UWIERZ

nawilżanie

miałam trązik. przed slubem roacuttan, na slubie śliczna buźka, odstawiłam roacutan, ale z robieniem dzidziusia zaczekaliśmy pół roku. w tym czasie brałam dianę. Od tego czasu smaruję buzię tylko kremem BAMBINO 3 zł, gruba warstwa na noc i nic mi się nie zatyka, bo ten krem tak zmiekcza wydzieline porów skóry, że wszystko niezauważalnie wyłazi. wieczorem myje twarz delikatnym mydłem w płynie, co drugi dzień złuszczam mocniej lub słabiej - ręcznik frotte i tyle !!

Spróbuj SKINOREN, krem, kupisz w aptece. Mnie pomógł, mojej koleżance też a ona to miała na policzkach jedną wielką ranę. Wyglądało okropnie ale zeszło i to już po kilku zastosowaniach.

Moje problemy z cera zaczely sie w wieku ok 26 lat, wielkie bolace krosty, ze w nocy spac nie moglam.Przez 9 m-cy bralam diane i przeszlo ale jakis rok temu (czyli po 5 latach) wszystk zaczelo wracac. Dostalam rozne mazidla od lekarza ale to nic nie dalo a hormonow juz nie chcialam brac, wiec kupilam Humavit N wit. z grupyB i olej lniany. Ten Humavit zjadlam 1 opakowanie a olej lniany (kupilam w sklepie ze zdrowa zywnoscia) pije tak ok. 3m-ce po 2 lyzki w czasie obiadu, smakuje jak siemie lniane. Od jakis 2 tygoni nie wyskoczyl mi zaden nowy syfek zostaly tylko ślady po starych, ktore z czasem mam nadzieje zejda. Nie wiem czy poprawa jest od tego oleju czy dlatego ze przestalam smarowac sie chemia ale mysle ze warto sprobowac na pewno nie zaszkodzi a olej lniany to sama OMEGA-3, takze bardzo zdrowe. Zycze wytrwalosci w walce z syfkami. Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Erekcja problem. Co robić? (9 odpowiedzi)

Nie wiem czemu ale pod czas pieszczot normalnie utrzymuje się wzwód ale jak przychodzi co do...

Psychiatra doktor Piasecki Gdańsk Wałowa ktoś coś wie? (8 odpowiedzi)

Podobno dobry lekarz ale nie wiem. Któraś z pań sie u niego leczy? Depresje, menopauzy? Napiszcie...

Trądzik różowaty jak ratować twarz (4 odpowiedzi)

Co polecacie na Trądzik różowaty. Coraz więcej klientek przychodzi do mnie z tym problemem....