Pomocy..

Witam forumowiczów.
Będzie to nietypowy temat wiec proszę o wyrozumiiałośc.
Mam 22 lata i razem z dziewczyną mamy zamiar przeprowadzic sie do trojmiasta. Chciałbym sie dowiedziec jak jest u Was na rynku pracy dla młodych ludzi. Zbliza sie martwy sezon i nie wiemy czy to jest dobry czas na przeprowadzke.. Bardzo bym prosił o jakieś informacje.
Z góry dziękuje i pozdrawiam....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomocy. Szukam Pracy...

Dużo zależy z jakiego rejonu Polski chcecie się przeprowadzić. Jak z białostockiego innych Suwałk czy gdzieś tam ze wschodu kraju to może jeszcze mieć sens, natomiast nie ma zupełnie sensu przeprowadzka z Wrocławia, Poznania czy Warszawy. Pomijam aspekt wykształcenia i doświadczenia, a jedynie mam na myśli regiony gdzie jest lepiej lub gorzej z pracą. Szału nie ma więc prędzej bym się zastanowił nad emigracją, jak zaczynać od nowa to lepiej w miejscu gdzie można stanąć na nogi a nie szarpać się na śmieciówkach i na styk wiązać koniec z końcem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomocy..

Młody 22, na to pytanie niestety nie dostaniesz rzetelnej odpowiedzi, ponieważ musiałby odpowiedzieć ktoś, kto sie zajmuje rynkiem pracy na codzień. W przeciwnym wypadku, otrzymasz subiektywną odpowiedź, zupełnie niemiarodajną. Jak ktoś jest bezrobotny i sfrustrowany, to ci powie że pracy nie ma, a jak ktoś ma pracę to powie, że praca jest wszędzie.

A tymczasem praca jest i jej nie ma w zależności od tego, jakie masz kwalifikacje i doświadczenie. Jak nie masz ich wcale, to trójmiasto nie jest ani lepsze ani gorsze od innych miast.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracy jest mnóstwo. Ochrona, markety, jakieś produkcje na nocki, agencje, call center. Tylko stawka 7-8 zł/h.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracy za tysiaka jest mnóstwo, tylko bez własnego mieszkania i kogoś kto dorzuci drugiego drugiego tysiak nie dasz sobie rady, tutaj są wysokie opłaty, najdroższa woda w Polsce, najdroższa komunikacja, najdroższe opłaty gruntowe. Pracy niewolniczej w handlu, czy ochronie za 4zł/h jest pod dostatkiem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

PRACA SEZONOWA ZA GRANICĄ (30 odpowiedzi)

Cześć, intersuje mnie praca za granicą. Zbieranie owoców lub warzyw. Gdzie najlepiej szukać...

Wyjazd za granicę za pośrednictwem agencji pracy (3 odpowiedzi)

Szukam sprawdzonej agencji żeby wyjechać za granicę do pracy .myślałam o holandii,anglii . praca...