Pomocy..

Witam forumowiczów.
Będzie to nietypowy temat wiec proszę o wyrozumiiałośc.
Mam 22 lata i razem z dziewczyną mamy zamiar przeprowadzic sie do trojmiasta. Chciałbym sie dowiedziec jak jest u Was na rynku pracy dla młodych ludzi. Zbliza sie martwy sezon i nie wiemy czy to jest dobry czas na przeprowadzke.. Bardzo bym prosił o jakieś informacje.
Z góry dziękuje i pozdrawiam....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomocy. Szukam Pracy...

Dużo zależy z jakiego rejonu Polski chcecie się przeprowadzić. Jak z białostockiego innych Suwałk czy gdzieś tam ze wschodu kraju to może jeszcze mieć sens, natomiast nie ma zupełnie sensu przeprowadzka z Wrocławia, Poznania czy Warszawy. Pomijam aspekt wykształcenia i doświadczenia, a jedynie mam na myśli regiony gdzie jest lepiej lub gorzej z pracą. Szału nie ma więc prędzej bym się zastanowił nad emigracją, jak zaczynać od nowa to lepiej w miejscu gdzie można stanąć na nogi a nie szarpać się na śmieciówkach i na styk wiązać koniec z końcem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomocy..

Młody 22, na to pytanie niestety nie dostaniesz rzetelnej odpowiedzi, ponieważ musiałby odpowiedzieć ktoś, kto sie zajmuje rynkiem pracy na codzień. W przeciwnym wypadku, otrzymasz subiektywną odpowiedź, zupełnie niemiarodajną. Jak ktoś jest bezrobotny i sfrustrowany, to ci powie że pracy nie ma, a jak ktoś ma pracę to powie, że praca jest wszędzie.

A tymczasem praca jest i jej nie ma w zależności od tego, jakie masz kwalifikacje i doświadczenie. Jak nie masz ich wcale, to trójmiasto nie jest ani lepsze ani gorsze od innych miast.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracy jest mnóstwo. Ochrona, markety, jakieś produkcje na nocki, agencje, call center. Tylko stawka 7-8 zł/h.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracy za tysiaka jest mnóstwo, tylko bez własnego mieszkania i kogoś kto dorzuci drugiego drugiego tysiak nie dasz sobie rady, tutaj są wysokie opłaty, najdroższa woda w Polsce, najdroższa komunikacja, najdroższe opłaty gruntowe. Pracy niewolniczej w handlu, czy ochronie za 4zł/h jest pod dostatkiem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...