Poranny korek na Trakcie Św. Wojciecha

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta
Witam.
Czy zna ktoś przyczynę tworzących się od kilku dni gigantycznych korków na Trakcie Św. Wojciecha?
Żeby dostać się z Orunii dolnej do pracy we Wrzeszczu, musiałem poświęcić godzinę bez paru minut... Do niedawna pokonywałem tę trasę w 20-25 minut.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poranny korek na Trakcie Św. Wojciecha

Podejrzewam, że przyczyną może być zbyt wiele pojazdów na metr bieżący.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Poranny korek na Trakcie Św. Wojciecha

Jak zwykle zabawa ZDIZ ustawieniami sygnalizacji świetlnej na wiadukcie przy Urzędzie Wojewódzkim. Niestety, ale dopóki nie zmieni się ekipa decydentów i nie zatrudnią jakiegoś inżyniera ruchu (bo obecna obsada to kpina) nic się nie poprawi. Wystarczy popatrzeć, że światła znajdujące się w niewielkich odległościach działają naprzemiennie a nie razem - patrz skrzyżowanie Traktu z obwodnicą południową, wiadukt przy UW, Jana z Kolna z przy 3krzyżach. Niestety, ale to my mieszkańcy musimy pisać do wszystkich zainteresowanych interwencje, bo ten układ wzajemnej adoracji nadal będzie tkwił w samouwielbieniu i zastanawiał się ile dostanie premii.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jaka firma na najem długoterminowy samochodu? (12 odpowiedzi)

Jaką wypożyczalnię polecicie na wynajem długoterminowy samochodu? Dodam, ze potrzebuję kilku aut...

Wynajem długoterminowy czy leasing? (26 odpowiedzi)

Poradźcie mi proszę. Potrzebuje auto typu bus - czym wieksze tym lepsze - roczny planowany...

Samochód w najem długoterminowy (6 odpowiedzi)

Chcę wziąc samochód w najem długoterminowy. Zastanawiam się czy jest mozliwy "od 1-go dnia...