Re: Poród Swissmed 2
Hej dziewczyny
śledzę z ogromna ciekawością ten wątek i jestem zdecydowana na poród w SwissMedzie, o ile oczywiście dotrwam do kwalifikacji.
Chciałabym, aby poród odbył się poprzez cc - mam wskazania ze względów laryngologicznych i ortopedycznych, ale jeszcze nie zdążyłam załatwić zaświadczenia. Właśnie się za to zabieram i mam nadzieję, że zdążę. Niedługo zaczynamy z bubusiem 31 tydzień:) wstępny termin to połowa lipca:)
Paniczny strach przez psn jest trzeci w kolejce...
Mam sporo pytań, zwłaszcza do osób, które już przechodziły cc w Swiss Medzie, zwłaszcza dot. opieki i samego przebiegu - wiadomo, że wszystko co się wiąże z cc wygląda różnie w różnych szpitalach, dlatego wiem, że warto wydac pieniążki dla zdrowia dzidziusia i swojego.
co tak na szybkiego przychodzi mi do głowy:
1. znieczulenie - kiedy zachodzi decyzja o znieczuleniu ogólnym? mam slabą krzepliwośc krwi i boję się, żeby nie było to podstawą z rezygnacji cc :(
ile czasu leży się bez ruchu po znieczuleniu, jak wygląda sprawa diety, pomocy przy maluszku oraz czy też rodzi się łożysko i krwawi jak po psn?
czy podczas cc mąż może być przy mnie? jestem straszną panikarną i skacze mi ciśnienie z nerwów:/
2. po jakim czasie dochodzi się całkowicie do siebie? słyszałam opcję, że podobno po 2 latach, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć...
3. czy podwyższony cukier w badaniu krzywej, ale jeszcze na granicy normy jest podstawą do nie przejścia kwalifikacji? z jakich innych powodów mogą mnie nie przyjąć?
4. co się dzieje jesli akcja porodowa zacznie się przed terminem planowanego cc?
5. co tak naprawdę warto zabrać do szpitala - co jest niezbędne - nie chciałabym pakować całej walizy:)
6. czytałam rożne opinie nt.badan robionych dzieciom - czy wykonuje się im wszystkie badania, szczepienia, usg? czy tylko wtedy jak się upomnimy?
tyle narazie przyszło mi do głowy - z góry Wam bardzo dziękuję za odpowiedzi i uspokojenie mojego i tak już niespokojnego serducha:)
byleby dotrwać do kwalifikacji:)
pozdrawiam ciepło i mam nadzieję, że w końcu juz wiosennie:)
0
0